2012. szept. 9.

Kis vasárnapi állatorvos

Eltelt a hétvége. Semmi extrát nem vittünk bele, hacsak a ma délutáni nem tervezett állatorvosi kiruccanás nem számít annak. Ilyen extrára ugyan nem vágyunk, de mindegy már, mert mondjuk, hogy túl vagyunk rajta. Reggel Balázs úgy kelt, hogy azt álmodta, Freddy meghalt. :( A hideg kirázott a gondolattól is, és mondtam, hogy ilyet aztán ne is mondjon. Úgy emlékszem, álmában megfulladt, vagy mi.
És akkor reggel nem evett. Ami még önmagában nem világtragédia, előfordult már, és biztos fog is még. Evés helyett viszont hányt. Lementünk a grundra, ahol nem szaladgált, csak úgy volt. Itthon újra hányt. Aztán lefeküdt, és aludt. Gondoltuk, megint annyit szaglászott, hogy lenyelt egy csomó levegőt, és attól van. De egész délelőtt csak lapított, és még hányt.. én már ekkor nagyon aggódtam, Balázs még mindig azt mondta, nincs semmi baja. Ebben maradtunk, de azért én figyeltem. Freddy egy kicsit sem volt önmaga, csak feküdt, ha szóltam neki, ugyan felemelte a fejét, de semmiképp meg nem mozdult. Délután négyig nem ivott semmit, naná, hát tudta, hogy mindent kihány, igyekezett elkerülni, hogy bármi is a gyomrába kerüljön. Nurofenes fecskendővel itattam, de kijött belőle az is.
Úgyhogy itt már nem volt kétséges, hogy valami baja van. Szerencsére Biatorbágyon van állatorvos vasárnap este is, úgyhogy mentünk. A kocsiban már a hasa is ment, micsoda szerencse, hogy törölközőn feküdt. Minden jel szerint benyalt valamit a grundon, mert ő még mindent megkóstol. :( Kis pupák, jól elintézte magát a kíváncsiságával. Láza nincs, de kapott egy infúziót, meg injekciót. Normaflore-t kell majd neki adni kétszer fél ampullát, és kedden visszavinni, ha holnap nem lesz rosszabbul. Ha igen, akkor természetesen már holnap. Addig diéta, még a saját tápját sem kaphatja.
Csórikám, nagyon odavan, és nagyon sajnálom. Bevallom, rettegtem Balázs álma miatt. Mert képes megálmodni mindenfélét... de ezt csaknem. Egész este fél óránként ellenőrzöm, de mióta megkapta az infúziót, nem hányt, nem ment a hasa.
Még kicsit gondolkodom, nem kéne e behozni éjszakára, de azon győzködöm magam, hogy Arthur biztosan jelzi majd, ha bármi történik Freddy-vel, egyébként meg vigyázni fog rá.

Ezt leszámítva a hétvége jó volt. Jól nem csináltunk semmit, csak a napi dolgokat. :) És most az egyszer örülök neki, hogy holnap mindketten délutánosok leszünk, mert így még talán arra is alkalmunk nyílik, hogy váltsunk két szót anélkül, hogy valamelyik gyerekünk fülelne, vagy közbeszólna. :D

1 megjegyzés: