2012. szept. 27.

Két kérdés

Azon gondolkodtam ma, miután egy elalvás után meglehetősen sz.r napom volt, hogy milyen rettenetesen sekélyes is tud lenni az ember élete. Minden nap egyforma. Reggel felkelni (ugye ha sikerül), iskolába indítani a gyerekeket, dolgozni menni, majd az itthoni dolgok. Nap nap után ugyanúgy. Még a házimunka is mindig ugyanaz.
Pedig nem volt ez mindig így. Amíg kicsik voltak a gyerekek, addig minden nap történt egy csomó minden. Babakocsival sétáltunk, elmentünk ide-oda, sokkal nagyobb társasági életet is éltünk. Pedig ugyanúgy volt házimunka is, sőt, főztem is rendesen minden nap. Mégis egy csomó időm volt.
Vajon hogy csináltam?


Más: ötleteket szeretnék kérni. Be kell szereznem egy bizergát. Valami kis bigyót, amit lehet kézben fogdosni, gyűrögetni, akármit.... nem babának kell, de nem árulhatom el mire kell. Nálatok mi lenne ez a bizerga?

10 megjegyzés:

  1. Sokszor én is úgy érzem, hogy körbe-körbe ugyanaz van minden nap. Reggeli rutin, munka/ovi, esti rutin és vége a napnak. Viszont mikor elhatározom, hogy elmegyünk valahová még estefelé, vagy kitalálok egy jó otthoni programot, érdekes módon az is mindig beleférnek.

    VálaszTörlés
  2. Kell a rutin, hogy mindennel időben elkészüljünk:) ( Ez most biztatás.)

    És a rutin közben jó azon gondolkodni, mivel lehet a maradék kis szabadidőket feldobni. A legegyszerűbb ötletek is mindig csodákat művelnek.

    Kezet tornáztatni egy kis gumilabda, például.

    VálaszTörlés
  3. Két golyó, amit forgathatsz a kezedben. Nem tudom mi a hivatalos neve.
    A rutinok rövid időn belül engem is bedarálnak. Ilyenkor minden összekuszálódik, és dolgozhatok a mindennapok helyrerázásán. Végül is ez is egy fajta körforgás.:)

    VálaszTörlés
  4. Van valami speckó gyurma, csak nem emlékszem a nevére... ami nem ragad a kezedhez, gyurkálhatod összevissza, képlékeny, erre való. Vagy varrnék egy kis kendőt, ha kell, címkéket a szélére, azt lehet morzsolgatni is.

    VálaszTörlés
  5. Két acélgolyó, ami elfér a marokban és lehet forgatni, morzsolgatni. Kellemes surrogó hangot ad.

    VálaszTörlés
  6. http://www.studio68.hu/termek.130.relaxacios_golyok

    VálaszTörlés
  7. a napi rutint meg én is becserélném szívesen..... és nekem még a munka is itthon van (tisztában vagyok vele, hogy ezért sokan irigyelnek; de azért én becserélném néha elmenősre; mert lassan tiszta antiszoci leszek)

    VálaszTörlés
  8. Nekem az a tüskés gumilabda jutott eszembe.

    VálaszTörlés
  9. Jó ötletek, köszönöm. És milyen sokan szinte ugyanarra gondoltok. :)

    VálaszTörlés