2012. szept. 10.

Hétfői sebészet

Azért abban erősen reménykedem, hogy nem csinálok a címekből valami sorozatot.
Nem írok semmi bevezetőt, meg levezetőt sem majd, csak úgy durrbelebumm belecsapok a közepébe, mert az erőm nagyon a végét járja.
Szóval, délben, épp tíz perccel munkába indulás előtt zenélt a telefonom, és kiírta, hogy "Eriksuli". Még tavaly került így bele, azóta nem módosítottam, hogy "ErikRolisuli". A gyomrom abban a másodpercben körülbelül gombostűfejnyire ugrott össze, és amikor meghallottam Roli Á. nénijének hangját a telefonban, csak annyit tudtam kérdezni, hogy "Valami baj van?" És igen, baj van. Balázs csak az én válaszaimat hallotta, meg a kérdéseimet, de mire letettem a telefont,már cipő is volt rajta.
És mentünk, a sebészetre, ahol a kis elsős várt minket egy kedves fiatalember társaságában (aki pedagógiai asszisztens a suliban, és milyen jó, hogy van). Meglátott, és már jött is, bújt, és csorgott a könnye, mondta, hogy fáj. Egy mull-lap, vagy mi volt a hóna alatt, úgyhogy semmit nem láttam a sérüléséből, de nem tűnt komolynak, még úgy sem, hogy Á. néni azt mondta, hogy "hát elég ronda". Hamar behívtak bennünket, és ott kikerült ez a bigyó, ami takarta a sérülést. És hát.... jaj, de csúnya volt. A felkarja belső felén, a hónalja felé kb. négy centis, minimum másfél centi mélyen szétnyílt a keze. Csak így, egyszerűen. Beleállt egy faág. :(
Az ezt követő húsz percben öregedtem öt évet, megőszült az a pár véletlenségből színesen maradt hajszálam is. Mert először elérzéstelenítették, tűvel. Ettől nagyon sírt, leverte a víz, és bódításért könyörgött. (nem viccelek, ezt a szót használta) Aztán, mikor hatott az érzéstelenítő, akkor elkezdték varrni. Nos, múlt héten emlegettem itt ezt a varrás-dolgot, de amit akkor gondoltam, azt nem gondoltam komolyan. Nem tudom hány öltése van, de nem is érdekel. Alig vártam, hogy végezzenek. Még beragasztották, aztán jöhettünk. Víz nem érheti, holnap kontroll, mert nem steril körülmények között varrták, így fennáll a gennyesedés veszélye.
És hogy mi történt? Először Roli azt mondta, fogócskáztak, és közben megbotlott, elesett. Aztán, ahogy délután kezdte visszapörgetni magában a dolgokat, már kevésbé sokkolva az átéltektől, rájött, hogy az még előtte volt, mielőtt felmászott volna a fára (ahova amúgy nem szabad ám, gondolom pont az ilyen esetek megelőzése miatt), ahonnan végül úgy távozott,hogy megemlegeti. Nem adták olcsón neki ezt a leckét, az biztos, de megtanulta. Édes szívem bocsánatot kért tőlem, amiért felmászott. Pedig nem haragszom, igaz, azért megbeszéltük, hogy a szabály azért szabály, hogy betartsuk.
Most az a fontos, hogy viszonylag olcsón megúszta, mert nem sérült sem izom, sem véna.
Az ijedtséget mg majd kiheverjük.

12 megjegyzés:

  1. Szegény kicsi elsős, gyors gyógylást annak a sebnek.

    VálaszTörlés
  2. jaj! Szegény!
    Mondd neki, hogy a csajok buknak a sebhelyekre. És majd mondhatja a gyerekeinek, hogy a háborúban szerezte. Gergő azt szokta, és nagyon tetszik a kölkeknek :)
    Felejtsétek el minél előbb...

    VálaszTörlés
  3. Jaj szegény :( És rögtön így az iskola elején, én is frászt kaptam volna. Gyorsan jöjjön rendbe!

    VálaszTörlés
  4. Jajjjj!!!! Gyors gyógyulást kívánok, testileg és lelkileg is mindannyiótoknak! sok gyógypuszi

    VálaszTörlés
  5. Szegénykém! gyógyuljon hamar az a seb!

    VálaszTörlés
  6. Hű, Dius, ezt még olvasni is rossz volt, gondolom, átélni meg még rosszabb. Gyors gyógyulást az ifjú úrnak!!!
    (És tényleg nagyon nagy szerencséje volt, hogy artéria nem sérült!!!)

    VálaszTörlés
  7. Jaj, szegényke :( Mielőbbi gyógyulást kívánok!

    VálaszTörlés
  8. Szegénykém, jobbulást neki! Neked meg azt kívánom, ebben az évben többet ne csörögjön ilyen ügyben a telefonod!

    VálaszTörlés
  9. Juj, ez biztosan nagyon fájdalmas lehet. :(( Gyors gyógyulást!!!!!

    VálaszTörlés
  10. Neked aztán van "lélekjelenléted", egyébként rendszeresen olvaslak, tetszik.

    VálaszTörlés
  11. Dius, úgy tűnik emlékezetes marad az iskolakezdés:((
    De legkisebb királyfim akkor is egy hős!!!!!!! Ezer meg egy puszi Neki!!

    VálaszTörlés
  12. Köszönjük mindenkinek a kedves, együtt érző jó kívánságokat. Puszik átadva.
    Egyébként tényleg egy hős, még mióta "megvarrták" (ez tőle egy pontos idézet) egyetlen hanggal nem panaszkodott, hogy fájna. Kicsit csíp, azt mondja. Ma is átkötötték, minden rendben, holnap megint megyünk.
    Kedves Névtelen, köszi. :) A lélekjelenlét három fiúgyerek mellett kötelező tartozék. :D :D (de azért délután remegett a lábam rendesen, amikor már volt idő rá)

    VálaszTörlés