2012. szept. 30.

Faktor

Szándékosan nem írtam elé az x-et, mert bár annak kapcsán jutott eszembe idepötyögni, mégsem tartozik csak és kizárólag a műsorhoz. Pedig nézem. Naná. Nélkülem nem is menne. Már meg van nálam a tizenkét döntős is, de majd mindent a maga idejében.
Szóval, ahogy néztem hétről-hétre a válogatókat, úgy erősödött bennem mindig jobban az érzés, hogy milyen érdekes is a világ. Most már szinte biztos vagyok benne, hogy mindannyian úgy vagyunk megalkotva, hogy valamilyen területen van bennünk valami plusz faktor. Ami aztán vagy kiderül, vagy nem, de hogy ott van, az tuti. Vannak biztos úgy egy csomóan, hogy sejtik, hogy valami van, de sosem járnak utána, míg végül aztán szépen elsikkad, és aztán már sosem derül rá igazából fény. Csak úgy van. Azt hiszem, ők azok, akik a baráti társaságokban először énekelnek karaoke számokat, akik megírják a születésnapi köszöntőket, vagy akik saját készítésű és teljesen egyedi ajándékot készítenek. (a felsorolás messze nem teljes)
Valami ilyesmihez kapcsolódhat az álmom is, ami ugyan elég nagy zöldség, de fogjuk a teliholdra, meg az érkező frontra, és a fáradtságra, meg még természetesen arra is, hogy előtte x faktort néztem.
Álmomban megjelent az első könyvem. Mesekönyv. Láttam a könyvet, nagyon szépen volt illusztrálva, kék-rózsaszín tündéres-manós volt az eleje, a hátulján pedig a gyerekeim kiskori képei. Nagyon tetszett. A nagy alkalomtól mámorosan boldog voltam, még most is borsózik a hátam, ahogy felidézem az érzést. Fogtam a kezemben, isteni illata volt, és az elsőtől az utolsó betűig az én fantáziám szüleménye volt az egész. Rengeteg doboznyi volt belőle, és épp arra készültem, hogy részt vegyek a hivatalos könyvbemutatón, ahol dedikálni is fogok. Annyira izgultam, hogy majd elájultam. És aztán mi történt? Ott ültem a könyvbemutatómon teljesen egyedül a könyvek, dobozok között. Vártam, csak vártam, és senki nem jött el. A telefonomra érkeztek sms-ek, amiben mentegetőztek páran azok közül, akiket személyesen én hívtam el, de továbbra sem érkezett senki. Rettenetes érzés volt. Egy könyvet oda is vágtam a falhoz csalódottságomban, és erre sikerült is felébrednem.
Ezt az egészet pedig csak azért mesélem el, mert az álmom, és a tehetségkutatóban látottak alapján azt hiszem, az a faktor sem elég még. Az is kell, hogy másokat érdekeljen. :) Különben ott marad, ahol addig volt.

10 megjegyzés:

  1. Merni kell álmodni, aztán merni kell megvalósítani is. De nem szabad elnyomni magunkban azt, amire vágyunk.

    VálaszTörlés
  2. Így lehet, motoszkál aztán vagy előjön, vagy bévül marad. Csak tudod én néha azon is el szoktam meditálgatni magamban -főleg az énekeseknél- milyen tanárai voltak szerencsétlennek, hogy nem fedték fel a tehetségét?

    VálaszTörlés
  3. én biztosan ott lettem volna..... :-)

    VálaszTörlés
  4. Superwoman, szabad, nem szabad, sokan nyomják el a megélhetésük érdekében. :) Mondjuk sokan meg épp ezért szedik elő igazán.
    MJ, hát ez egy jó kérdés. :) Biztos hogy nem Joe bácsihoz jártak. ;)
    Eszter: <3 Ebben biztos vagyok.
    Ketten biztosan lettetek volna, sőt, Balázs azt mondta, még kalapot is vett volna, hogy kétszer is sorba álljon. :)))

    VálaszTörlés
  5. ééén is ott lettem volna :) az tuti!!!
    Szerintem álmondi kell nagyokat és igen is, neki állni annak a csudi mesekönyvnek! Ha már kiadási eljut, akkor lesznek ott érdeklődők, nem csak mi páran, hidd el!! :)

    VálaszTörlés
  6. Igen, mi is ott lettünk volna!!!
    És ha már gyerekkönyv, a mostani játékodban írhatnál a szavakból, mondatokból mesét...
    Tudtam én, hogy szeretnél írni, de hogy mesét!, azt csak most!
    Kívánom, hogy teljesüljön a vágyad! És igen, "csak" megírni kell, aztán kiadót találni, aztán meg olyan marketinget csapunk mi itt neki a neten, hogy hipp-hopp elkél az összes példány.
    (A dedikálásról meg készítünk majd egy fotót, ahogy átadod a gyerekeimnek a könyvet, és a képet kitesszük a lila falra! ok?? :-))))

    VálaszTörlés
  7. X Faktorilag sokkot kaptam, az én kedvenc pasi énekesem ugyanis nem jutott a 6 közé. :((
    (A F. Gábor)

    VálaszTörlés
  8. Timi, köszi. Ha egyszer odáig eljutnánk... :)
    Dominika, tényleg nem tudtál eddig a mesék iránti vonzódásomról? Ezek szerint jó rég nem írtam mesét... :)
    Lila falra... hát legyen. :D De ígérd meg, hogy lilára festesz egyet, ha megvalósul. :P
    Poppy, hát én is lecseréltem volna Fehér Zolit Gáborra. Remélem jövőre neki is terem mentorházas babér. :)

    VálaszTörlés
  9. Hajrá, Dius! A lányainak azt szoktam mondogatni, hogy a legkevésbé azok a dolgok sikerülnek, amit meg sem próbálnak!!! Puszi!

    VálaszTörlés
  10. Szilvi, köszi. :) Valószínűleg könnyebb dolgom lenne, ha nekem is ezt mondták volna, nem pedig azt, hogy "már megint milyen hülyeségen töröd a fejed?", vagy "úgysem tudod megcsinálni, akkor minek erőlködsz".

    VálaszTörlés