2012. szept. 17.

Addig is..

Azok után, hogy egészen sikeresnek nevezhetem a koffeinről való leszokásomat, mert már több hete csak és kizárólag délelőtt iszom rendes kávét, akár indulhatna is a következő projekt. :) Szépen el van tervezve magamban, szigorúan csak és kizárólag én ismerem a dolgok egymás után következő sorrendjét. Ennek több oka is van. Egyrészt, nem akarom elkiabálni, másrészt pedig hát, kicsit gyáva és önbizalomhiányos is vagyok, úgyhogy ha valamelyik része is a projektnek elbukik a maga idejében, csak én fogom tudni. Vannak dolgok, amik viszont egyfolytában kell, hogy fussanak, akárhol tartok is.
 Az egyik ilyen, hogy jobban kell beosztanom az időmet, és meg kell találnom azokat az üresjáratokat, ahol elveszejtek egy-egy napból akár két órát is. Hohó, és nem kell a cigizést felemlegetni, mert sosem gyújtok rá úgy, hogy közben ne csináljak valamit. Vagy legalábbis nagyon ritkán. De biztos, hogy van ezen kívül egy csomó olyan, amikor nem csinálok semmit, mondjuk azért, mert épp hazaértem munka/bevásárlás után és épp jól esik egy kicsit csak bámulni magam elé. Kell ilyen, de kell, hogy legyen arra megoldás, hogy ne reggel hattól éjfélig tartson egy-egy nap. Sok mindenről mondtam már le, vagy adtam lejjebb, ami időrabló dolog volt, legalábbis nem volt egyenes arányban egymással a belé fektetett energia és az abból hasznosuló energia. Ami meg többet igényel belőlem, mint amennyit utána profitálhatok azt előbb-utóbb elhagyom az életemből. Ahhoz nincs nagy kedvem, hogy nekiálljak jegyzetelgetni, hogy mikor mit és mennyi ideig csináltam, mert akkor az a fajta mindent megtervezős ember leszek a saját szememben, amit nehezen viselek. Megtalálom majd a kulcsot a megoldáshoz, az biztos, de hogy mikor...
A másik ilyen, hogy folyamatosan treníroznom kell magam arra, hogy elhiggyem, képes vagyok a következő kihívásnak is megfelelni. Az elsőt könnyedén teljesítettem, igaz, a kávé íz szeretete miatt néha szükségem van délután egy adag koffeinmentes változatra.
Amikor pedig a projektmenedzserem végre hagy nekem egy kis időt, akkor végre csak megbirkózom majd azokkal a mondatokkal. Feladtátok a leckét,annyi biztos. Ma a negyedik verzió landolt a kukában. :)
Holnap pedig varratszedés délután. Roli nagyon fél tőle, azt gondolja, fájni fog, és nem hiszi el, hogy nem.

6 megjegyzés:

  1. Igen, boldog névnapot!
    Az a reggeli kávé meg kell. :-))
    És ha rájössz a többire, oszd meg velünk is.

    VálaszTörlés
  2. Boldog névnapot kívánok :-)

    VálaszTörlés
  3. Nem mondtam még? Ha a 24 óra kevés, akkor hamarabb kell felkelni. :)

    VálaszTörlés
  4. S ha valaki megtalálja a (majdnem ) t9kéletes időbeosztás titkát, mondja el...javítanivalóm van e téren...:)
    Azt hiszem, túl sok mindent tervezek be egy-egy napra, és hogy minden nem fér bele, este csüggedten zárom a napot, hogy ismét valami nem stimmelt.
    Diána:), sok boldog név- és hétköznapot!

    VálaszTörlés
  5. MJ, vagy később kell lefeküdni. :D
    Ha rájövök a titokra, mindenképpen megosztom veletek is.

    A névnapi köszöntéseket pedig köszönöm szépen.:)

    VálaszTörlés