2012. aug. 6.

Megelőlegezem...

... a fiaimnak a "le a kalappal" díjat. Még ugyan van hátra egy jó pár nap a nyári szünetből, de most már akármi lesz is, bőven kiérdemelték. Mindhárman együtt is, és külön-külön is. 
Nem tettek ezért semmi igazán különöset, de mégis... Mert eltelt úgy a nyár nagyon nagy része, hogy írd és mondd egyetlen egyszer jutottunk el strandolni, és egyszer mentünk kirándulni. A fennmaradó időben ők nagyrészt vagy hármasban voltak itthon, vagy épp csak az egyikünk felügyeletét élvezhették. Még soha, egyetlen szóval sem morogtak azért, mert nem megyünk. Azért ugyan már volt görbülő száj, mert "már megint dolgozni mentek mindketten", de megértik. Még Roland is bámulatosan toleráns az idén nyáron e téren, zokszó nélkül vette tudomásul a legnagyobb kánikulában is, hogy nem tudunk strandolni menni, mert vagy anyának, vagy apának dolgozni kell. 
De ugyanígy nem követelőznek fagyiért, akármiért... ami van, azzal beérik. Ha nincs valami, akkor kitalálnak helyette mást. 
Ugyancsak zokszó nélkül pátyolgatják egymást, és a kutyákat is napközben. Figyelnek rájuk, kiengedik őket pisilni, cserélik a vizüket, sőt, összeszedik a kutyakakit is. Reggelente kelnek hét-fél nyolc tájban, hogy elvihessék őket sétálni. 
Nagyon hálás vagyok nekik, hogy ilyenek, mert nagyon nagy könnyebbséget jelent, hogy ők így állnak hozzá. 

8 megjegyzés:

  1. Milyen drágák!!!!Nagy kincs,hogy ilyenek és nagyon ritka! Áldások ők nektek!És szomorú,hogy az anyának is dolgoznia kell nyáron is....

    VálaszTörlés
  2. Ilyenkor látszik mennyire összetartóak!:-)
    Én látom, ha itthon vagyok, és megy minden a maga utján, lazábbak, de ha feladat van, elmegyek itthonról, egyből jön a falka szellem..:-))))
    Ügyesek a fiúk, és gratulálok szüleiknek, hogy ilyenek!:-)

    VálaszTörlés
  3. egyedül túl nehéz összefogni a három fiút a strandon? vagy nem akarjátok egymást kihagyni a jóból? kérdezem én, egy gyerekkel a hátam mögött úgy hogy mindenhová együtt járunk.... mondjuk a mi időbeosztásunk nem éppen ennyire zilált mint a tietek...

    VálaszTörlés
  4. És le a kalappal előttetek is, mert azért lettek ilyenek, mert ilyenné nevelitek/neveltétek őket. Ez azért jó visszajelzés, nem, hogy bár vannak konfliktusok, problémák, nehézségek és zsákutcák, de mégiscsak jó úton vagytok!!!!
    Nekem is az jutott az eszembe, hogy egyedül nem tudtok velük strandolni? Nem olyan picik már, hogy állandó felügyelet kelljen. Vagy nincs valami iskolai barát, akikkel összeverődhetnétek egy-egy délutánon, és együtt menni, ha úgy könnyebb?
    Az idei nyár sajnos nálunk is programszegényebb lett, mint ahogy szerettem volna... van is emiatt lelkiismeretfurdalásom rendesen.

    VálaszTörlés
  5. Igazán jó fejek a fiúk!!! Persze ilyen szülők mellett... :-)))

    VálaszTörlés
  6. Mammka, bizony, életünk legnagyobb áldásai. :(
    Anikó, ez a falka-szellem a legjobb szó, tényleg. :)
    Micka, ott kezdődik, hogy egyikőjük sem menne szívesen (még) nélkülünk, úgy sem, ha tudják, hogy valamelyikünk dolgozik, és a másikunkkal megy. Ezen kívül még nehezíti a dolgot, hogy a legközelebbi strand is 30 km-es távolság, jogosítvány csak egy van a családban, a férjemnek. Nekem nem lehet.
    Bea, iskolai barátok ugyan vannak, de egyedül velük sem menne el egyik sem, ha a tesók kimaradnának a jóból. :) Olyan barát pedig egyre kevesebb van nekik is, ahol az egész család jóban van a mienkkel.
    Dominika. :)

    VálaszTörlés
  7. értem Dius. és akkor olyan sincs hogy a fiúk elmennek lelkesen bulizni valahová és te nyugiban otthon vagy?

    VálaszTörlés
  8. Micka, hát, még nemigen volt erre sem példa. De gondolom azért ilyen még lesz... :)

    VálaszTörlés