2012. aug. 25.

Hülye, hülyébb, Dius...

Most ezt nem kell nagyon véresen komolyan venni, olyan viccelődős hangsúllyal tessék olvasni a címet.
Ugye ma végre szombat volt. Egész héten, amikor már treníroztam magam az időben felkelés című projektre, azt mondogattam, hogy majd szombaton... kilencig alszom minimum. Hát, ehhez képest már csütörtökön tudtam, hogy nem fogok aludni. Bejelentkeztem a fodrászhoz, reggel hatra. Amikor rábólintottam az időpontra, le sem esett rögtön, hogy az nagyon korán van. Inkább el sem újságoltam végül senkinek, gondoltam, ha elalszom, és nem tudok mégsem menni, akkor legalább csak én tudom.
De- vannak még csodák- ma reggel fél hatkor zenélt a telefonom (hallgasd csak meg..), és én jól nevelten fel is keltem. Magamnak is nagy meglepetés volt. Az meg főleg, hogy annyira nem is voltam álmos. Azért elterveztem, hogy ha hazajövök, még egy kicsit ledőlök majd a kanapéra.
Nyolckor már itthon voltam (festés, vágás, plusz voltak előttem....igen, előttem volt időpontja), de persze szóba sem került a kanapéra fekvés. Addigra minden gyerekem ébren volt, úgyhogy igényt tartottak kakaóra, tejeskávéra, pólóra, ilyesmikre. Közben Balázzsal is beszéltem, megbeszéltük, hogy vacsira grillezünk, és akkor még abból holnapra ebéd is lesz.
Itt gondoltam, hogy na nem is baj, hogy nem feküdtem le, gyorsan lerendezem a vásárlást,és majd amíg megy a mosógép, addig...
Ez így is lett majdnem, csakhogy a fiúk érdekes arckifejezése után, amit a szendvics-ebéd hozott ki belőlük, kitaláltam, hogy jó, akkor sütök palacsintát. Másfél óra sütögetés után már két adag mosás is lejárt, úgyhogy ismét búcsút intettem a kanapénak, mert rögtön az ebéd után mentem teregetni. Aztán elpakoltam a tányérokat, palacsintázós cuccokat a mosogatógépbe, újabb adagot indítottam a mosógépben is, majd pihenésképp megfürdettem a kutyákat.
A kutyafürdetés utánra újabb "csak pár percre ledőlök" akción törtem a fejem, de közben a mosógép már majdnem lejárt, úgyhogy ki kellett mennem leszedni a száraz ruhákat, hogy legyen hely teregetni.
Ezek után bepácoltam a húst a grillezéshez.
Aztán öt percre tényleg leültem.Hogy aztán gyorsan fel is pattanjak, mert még azt a koffeinmentest sem ittam meg délután...
El kellett rakni a leszedett ruhát, aztán fel kellett porszívózni...
... közben Balázs nekiállt grillezni, időnként kellett keze alá dolgozni, a tüzet nem hagyhatja ott, amíg bejön valamiért, a fiúk meg biciklizni voltak, ők most nem tudtak segíteni.
Mire végzett, rájöttünk, nem vagyunk elég éhesek, úgyhogy megettük a maradék palacsintát (de legalább már megvan a holnapi ebéd)
Vacsora után még kutya sétáltatás (ez mondjuk egy kellemes program), aztán mosogatás, hűtőátrendezés, hogy minden beférjen. Végül este kilenckor a szokásos felmosással fejeztem be a napot.
Jelen pillanatban hulla vagyok, és ígérgetem magamnak, hogy fél óra múlva az ágyamban leszek. .... és nem kelek reggel korán, és  nem csinálok holnap semmi. (esetleg egy adagot mosok, meg port törlök, de az igazán semmiség... :D)

5 megjegyzés:

  1. Mintha magamat olvasnám.:-))))

    VálaszTörlés
  2. Mitől is vagy fáradt este 11-kor? Hiszen csak az a kis házimunkát kellett egész nap elvégezned. :-D Hát ettől, hogy még elülni és a kávét inni sem volt idő. Juj, de ismerős! Annak örülök, hogy nem vagyok egyedül. ;-D És mélyen együtt érzek. Éljenek az anyukák!!! :-))

    VálaszTörlés
  3. Mennyi sorstárs. :) De jó is ez így, nem?

    VálaszTörlés
  4. Az FB olvastam, de már találkoztam vele korábban is, hogy addig örüljek, amig van kinek föznöm, van kivel beszélgetnem - mondjuk a problémákról, van mit csinálnom...( Nem szó szerint idéztem.) És azt gondolom, hogy ez igy jó, hogy az embernek van miért felkelni minden rgegel. Mi lenne, ha nem lennének célok, amiket az ember el akar élni???:-(( Mégha azok sokszor napi szinten csak a házimunkákra korlátozódnak...szerintem az is munka! SÖT!:-)))

    Szép napot neked!:*))

    VálaszTörlés