2012. aug. 11.

Ennyi...

Próbálom nagyon mélyre bevésni ezeket a fájdalom-pillanatokat az emlékeim közé. Hogy majd amikor nyavalygok valami kis apró hülyeségen, akkor eszembe jusson, hogy de ezt is túl éltem. Meg azért is, hogy emlékezzek rá, képes vagyok arra is, hogy amikor sikítozni lenne kedvem csak, egy sóhajtással mégis inkább válaszolok a kiskirályfinak. Aki aggódik, a bátyjaival együtt, mert ennyire szótlannak még sosem láttak talán. És kifejezte az aggodalmát, mert megjegyezte, "nem érti ezeket az orvosokat, hogy nem írnak fel dianát". Ezt egyébként már Patrik is megjegyezte valamelyik nap, hogy van e itthon diana, mármint rajtam kívül. Hehe... jó poén... Igyekeztem egyébként a nagy szótlanságomban nagyjából fenntartani a normális látszatát, mert főztem, mostam. De borult minden mutatvány, amikor az ebédre főzött borsólevesből három kanálnyit sikerült ennem, és potyogtak a könnyeim, bele a levesbe... Akkor elég aggodalmas szemekkel méregetett még Erik is, aki nagyon sajnált, amiért nem tudok enni.
De nem ezeket a pillanatokat akarom megjegyezni. Ezeket inkább elfelejteném, ha megoldható lenne. Azt akarom megjegyezni,és tanulságként elraktározni, hogy ilyenkor is lehet türelmesen, csendben lenni. Ennél kisebb és kevesebb dolgokért meg képes vagyok kiabálni.
Egy-egy fájdalomrohamot úgy éltem meg, mint szülés közben. Becsuktam a szemem, és vártam, mikor ér el a csúcspontra, mert akkor utána már könnyebb lesz egy kicsit.
Nincs ebben semmi jó egyébként, mármint hogy szenvedek itt, és a hétfőt várom... de azért az mégis jó, hogy már elgondoltam, hogy ha végre túl leszek ezen is, akkor annyit fogok enni, hogy szétpukkadok, és közben egyfolytában beszélni fogok.

Ja, és hogy ne csak erről az unalmas fog-témáról legyen szó, mutatok valamit, amit tegnap találtam. Én persze máris megszegtem.... :(

 blogolók tízparancsolata

A blogolók tízparancsolatát állították össze keresztény vallási vezetők, hogy megóvják a kísértésektől az internetes naplók íróit.
A digitális korszak parancsolatait – amelyek Isten bibliai tízparancsolata nyomán nyerték elnevezésüket – a Londonban a hét végén megrendezett "Godblogs" konferencián fektették le az Evangelical Alliance (Evangéliumi Szövetség) elnevezésű, keresztény vallási mozgalmakat egyesítő csoport vezetői – tette közzé a The Times című napilap honlapja.
A blogszabályzat megalkotására az ellenőrizetlenül burjánzó blogkultúra, és egyes blogok becsmérlő és lázító hangneme miatt növekvő aggodalom vette rá a keresztény vezetőket.
A blogolók tízparancsolata

Ne helyezd a blogodat a tisztességed elé!
Ne tedd bálvánnyá a blogodat!
Ne használd a képernyő adta névtelenséget bűnre!
Megemlékezzél a szombatról, a hét eme napján ne blogozz!
Tiszteld blogozó felebarátaidat jobban mint tenmagad, és ne tulajdoníts oktalan fontosságot a hibáiknak!
Mások becsületében, jó hírében vagy érzéseiben kárt ne tégy!
Ne használd a netet arra, hogy gondolatban házasságtörést kövess el vagy tűrj!
Ne lopd el felebarátod tartalmát!
Ne tégy blogger felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot!
Ne kívánd felebarátod blogját! Elégedj meg a sajátoddal!


3 megjegyzés:

  1. Nagyon együttérzuek veled fogügyben,kislánykorom óta sokat szenvedtem és fájtam.

    A blog-tízparancsolatot nagyon köszönöm!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Dius, kitartást, a fájdalomlegnagyobb ajándéka, hogy nem bírunk rá emlékezni (különben lenne pl. sok egykés család, meg csendes elfogyása a népességnek. Bár utóbbi ígyisúgyis.)

    VálaszTörlés
  3. Mammka, köszönöm. Én is sokat küszködtem már velük..
    A tízparancsolatot pedig nagyon szívesen.
    Myway, ez nagy ajándék tényleg. Részemről most is az lebeg már a szemem előtt, hogy milyen jó is lesz holnap ilyenkor, amikor már nem fog fájni. :)

    VálaszTörlés