2012. aug. 8.

Átvitt értelem

Ma új értelmet nyert a szememben az a mondás, hogy "mintha a fogamat húznák". De ne szaladjunk ennyire előre...
Történt, hogy még hétfő este a nagy kánikula kellős közepén a hűtőben kifolyt a kovászos uborka leve. Így aztán, ha tetszett nekem, ha nem, még villámgyorsasággal ki kellett pakolnom belőle mindent, aztán kimosni, és utána persze visszapakolni. Ekkor már este kilenc óra volt, és egyrészt baromi éhes voltam, másrészt nagyon nem is volt kedvem enni, de hogy nehogy éhen maradjak, a maradék grillezett húsból tettem magamnak, csak úgy hidegen. És afféle szentségtörőként, bevittem magammal a szobába. Az sem érdekelt, hogy nem épp szalonképes dolog kézzel enni, a ventilátor elé akartam kerülni. Szóval, beleharaptam a vacsorámba, és sikerült úgy ráharapnom az egyébként sem teljesen egészséges fogamra, hogy a csillagokat láttam. Azt hittem, hogy csak azt az estémet teszi tönkre a fogfájás, de tévedtem. Fájt kedden is egész nap. De egészen jól kordában tartottam megfelelő időben adagolt fájdalomcsillapítóval. És még este is azt bizonygattam Eszternek, hogy el tudok menni ennek ellenére strandolni a fiúkkal, majd viszek gyógyszert. Nos, hát reggel fél hét környékén nem a legkellemesebb arra ébredni, hogy nagyon fáj. És éhgyomorra rögtön fájdalomcsillapítót nyelni.. még a kávé előtt. A strand szóba sem jött. Mondjuk nem csak a fogam miatt, hanem mert amúgy is megint kiszúrt velünk az idő, szél, hűvös, borús időben nem indulunk neki... Azzal vigasztaltam magam, hogy de ha már nem tudunk elmenni, legalább elmegyek a dokihoz, és túl leszek ezen a rémes fájdalmon. Amíg a gyógyszerek hatottak, még lett volna visszaút, de kitartottam amellett, hogy megyek. Ebéd után már a fogam is újra figyelmeztetett, hogy ideje indulni, mert naná, hogy fájt megint. Úgyhogy fogat mostam, és mentünk. Soha életemben nem féltem sem töméstől, sem gyökérkezeléstől, sem húzástól. De még az injekció sem rettent vissza. Az egyetlen, amitől szoktam tartani, az a roppant modortalan fogorvosunk, aki attól függően, milyen hangulatban van, úgy kezeli az embert. Jöttem én már ki tőle nyolc hónapos terhesen sírva, mert annyira bunkó volt... De mindegy, ennek ellenére jó szakember, meg ide is tartozunk.
Megnézte, és már injekciózta is, mert a fogam (bal felső nyolcas) el is törött, menthetetlen. Kiküldött várakozni a zsibbadásra, de annyira nem akart zsibbadni. Mondtam is, mikor vissza kellett mennem, hogy ez még nem az igazi, de addigra már a fogó, vagy mi a számban volt. És nekiállt kiszedni. Nem megyek bele a horrorisztikus részletekbe, lényeg a lényeg, harmadik nekifutásra "tépte ki" a fogamat. Én meg majdnem kiugrottam a fájdalomtól a székből. Sosem fájt még ennyire semmi. Minden ízemben remegve szálltam ki a székéből, és próbáltam tartani magam, hogy ne kezdjenek el folyni a könnyeim ott helyben. A lépcsőn lefelé menet már nem sikerült visszatartani, és mire az autóhoz értem, ahol Balázs várt, már csak épp beültem, és kitört belőlem a zokogás. Szegény, nem is tudta hirtelen, hogy mi bajom van, csak kérdezgetett, mire kiböktem, hogy nagyon fájt.
Sosem borultam még ki így fájdalomtól, mint most. Egyébként is az a típus vagyok, aki a fizikai fájdalomtól elnémul, a lelki fájdalmait pedig világgá kürtöli. Ez a mai foghúzás rettenetes volt.
A délután is ennek a jegyében telt még. Folyamatos fájdalomcsillapító-szinten tartással, különben fáj. (és nem csak akkor, ha nevetek) Elvileg, ha nem múlik a fájdalom, akkor pénteken vissza kell mennem, mert akkor kapok valami gyógyszert is, a gyulladt csonthártyámra. Nem bánnám, ha megúsznám.
De, csakhogy hamar újra szembe kelljen néznem a félelmeimmel... ma este Patrik műfoga ismét kikívánkozott a szájából. Úgyhogy holnap mehetek vele fogorvoshoz. :(
Mondhat bárki bármit... inkább a negyven fokos kánikula, mint ilyenek...

6 megjegyzés:

  1. Ajaj! Remélem azóta jobban vagy!
    És ma Patrikkal is minden rendben lesz!
    Fogorvoshoz én is úgy megyek mintha a fogamat húznák..(jó hasonlat, mi?:-)))

    VálaszTörlés
  2. Nem semmi horrorfogorvos! Patrikot is hozzá viszed? Remélem rendben lesz minden mindkettőtökkel! És most már túl vagy rajta.

    VálaszTörlés
  3. Dius, te egy hős vagy!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Dius, a hős!! :)

    Halkan mondom, hogy azért ez nem a normális eljárás. Mármint a fogorvos részéről...

    Jobbulást! ++++ Remélem, már nem fáj...

    VálaszTörlés
  5. árnika, hypericum, szegfűszeg. keress másik dokit, ez nem emberséges elbánás. :( és gyors jobbulást

    VálaszTörlés
  6. Jobban vagyok, ma már csak a fele adag fájdalomcsillapítóra volt szükség,mint tegnap. Remélhetőleg holnapra az adag majd a nullához közelít...
    Myway, köszi. :)
    Patrikot is hozzá kell vinnem, de ma nem sikerült megoldani, mert iskolafogászat lenne, de mivel nyári szünet van, így iskola híján fogászat sem volt. :( Holnap újra próbálkozunk.

    VálaszTörlés