2012. máj. 5.

A hét gondolata VII.

Az a szerencse, hogy van ez a hagyományos szombati bejegyzés, mert különben most egy csúnya káromkodósat írnék, amit csak és kizárólag a fogfájásom tenne olyanná.


De helyette arról fogok elmélkedni, ami a hét témája:
Mi a legutáltabb házimunka, aminek már a gondolatára is elmegy az életkedvetek?

Van egy pár versenyző, és kellett is egy képzeletbeli dobogót rajzolnom, ahova elhelyeztem őket. Mondjuk már az a kérdés elolvasásakor azonnal megjelent lelki szemeim előtt valami, úgyhogy kár is volt ezzel a dobogóval energiát pazarolnom, mert persze, hogy azt raktam az első helyre.
Hogy mi ez? A szezononkénti ruhaválogatás, szekrénypakolás. Azt annyira utálom, hogy most konkrétan harmadik hete húzom-halasztom, mindig találok valami kifogást, amiért épp nem csinálom. Egyszerűen utálom, hogy ki kell pakolni az összes ruhát a szekrényből, megnézni, hogy jó e még arra, akinek a szekrényéből kikerült, ha jó, akkor alkalmas e még arra, hogy fel is vegye. Ha minden stimmel, akkor megy a "jó még" kupacba. Ez mellett van egy kupac, amit "kinőtte, de valakinek továbbajándékozható", és van még a "kidobni" kupac. Mindez háromszor, ha csak a fiúk ruháit nézem. És van nekik egy csomó. Aztán ugyanez van azokkal a ruhákkal, amiket eddig szekrényen kívül tároltunk, mert azok pedig zsákból kiborítva, méret szerint csoportosítva, és aztán megfelelő helyre bepakolva. Egy lélekrabló őrület az egész. Nem is véletlenül nem csináltam még meg az idén. Nem átallottam a zsákokból előszedni a rövidnadrágokat, amiket már hordanak. Úgy terveztem amúgy, hogy ma megcsinálom. De aztán ezzel a hülye fogfájással ébredtem, meg zöldségeshez, virágoshoz kellett mennem, ebéd után meg más dolog akadt, rögtön az ezüstérmes utált házimunka, a teregetés. Szóval, egy napon nem csinálok kétféle utált dolgot, a teregetést meg muszáj volt. A bronzérmes a fritu elmosogatása. Ami csak azért bronz, mert nem kell túlságosan sűrűn, és néha meg is szánnak, és megcsinálják helyettem. :)

Ha meg majd végre mégis túl leszek ezen a ruhaválogatáson-szekrénypakoláson, azzal fogom jutalmazni magam, hogy örülök neki, hogy rend van minden szekrényben, de valószínű, hogy az örömködéshez keresek majd valami csokit. :)

De egyébként arról álmodoztam például ma, amíg még csak lottónk volt, megjátszott számokkal, de lottóhúzás nem, hogy ha megnyerem az ötöst, akkor az ilyet úgy fogom megoldani, hogy lesz egy külön gardrób télre, meg egy külön gardrób nyárra. És pakolásszon a fene ennyit. Csak majd azt kell megszokni, mikor hova kell menni. De nem jött össze a sompolygás, mert csak egyetlen árva számot sikerült eltalálnunk, azzal meg ugye jelen esetben semmire nem megyünk. Marad a válogatás-zsákolás. Valamikor... :)

9 megjegyzés:

  1. Ezt a munkát én sem szeretem!!! A fogas kérdés pedig nálam is aktuális volt, pénteken fogorvosnál jártam, de szerencsére minden oké, nem fájok:-)

    VálaszTörlés
  2. hát, vessetek meg, de nekem ez az álom. Rettenetesen szeretek gyerekruhákat válogatni, szekrényt átpakolni. Időt lopni rá nehezebb, de én szeretem. Tényleg. :)

    (ugye kukába nem kerül ruha, amit kidobsz, az sem?)

    VálaszTörlés
  3. A legrosszabb (és hamar kiderül, felesleges is...) az a portörlés. És utálatos a fürdőszoba-takarítás is...
    Viszont ruhát pakolni én is szeretek:) Teregetni is, sőt, általában még mosogatni is:))

    Eszter

    VálaszTörlés
  4. Tökéletesen egyetértek, egy nap nem szabad két undi házimunkát csinálni. Én a kinőtt ruházással jól elvagyok, mert azt is a kölykökkel csinálom, persze a nagyok ilyenkor azt mondják, hogy ők nem nőttek ki semmit... viszont mindent fel kell próbálni, hogy ezt el lehessen dönteni, és ilyenkor jókat derülünk a könyökig érő hosszú ujjúakon :)

    VálaszTörlés
  5. Én utálok ablakot pucolni, de mivel mivel azt nem is szoktam olyan sűrűn, ezért inkább a fürdőszobatakarítást emelem ki. Na azt borzasztóan utálom csinálni!!!!! Bármi máshoz hamarabb hozzáfogok.

    VálaszTörlés
  6. szerintem a mosgatás, konyha a leglélekölőbb, legsziszifuszibb. de most engem is a ruhakupacok temettek maguk alá. élvezném is a pakolást, ha egyes fiatal divatdiktátorok nem hajigálnák ki közben az összes többi cuccot a saját fiókjukból.

    VálaszTörlés
  7. Mammka, üdvözöllek nálam. :)
    Superwoman, remélem a fogfájás el is kerül akkor még egy darabig.
    Kikocs, csak hogy megnyugtassalak.. "kuka" címszó alatt azt értem, ami már csak porrongynak, vagy anyagnak jó, előbbit mi használjuk el,utóbbit az oviban az óvó nénik. A feleslegessé vált ruháinkat mindig a családsegítőnek visszük. Szóval, a kuka nem kidobást jelent a szó tényleges értelmében. :)
    Portörlést, ablakpucolást vállalok ruhapakolás helyett. :) És én a fürdőt is szeretem takarítani. :D

    Egyébként ez a ruhapakolás utálat azért abból is fakad, hogy munkaidőben is ezt csinálom. Úgyhogy ha már ruhát látok, sikítani van kedvem inkább, nem hajtogatni, válogatni... :D

    VálaszTörlés
  8. ruhaválogatás borzalmait tetézi, hogy nő a kölök mint akikt húznak, ezért minden egyes pakoláskor azzal is szembesülni kell, hogy új ruhatárra van szükség :))

    VálaszTörlés