2012. máj. 14.

Filmes-hétfős

Jó sokáig elhúztam az időt ma este, keresgéltem valami jó téma után, mert nem akarnék arról írni,hogy micsoda egy utálatos hétfő volt ma. Esett is, hideg is volt, meg még eeg-n is voltam. Ez utóbbiról még nem tudok semmit, holnap délután kell telefonálnom az eredmény miatt, ha el nem felejtem. Mondjuk nyilván ha nem lesz jó, akkor felhívnak. Vagy majd a doki reklamál, hogy mégsem sikerült kinyerni a gondolatokat a fejemből, mert múlt héten még ezt tervezte. Én mondtam, hogy ne akarja... Na de ilyen nincs, úgyhogy nem kell ettől tartanom. Egyébként a szokásos módon zajlott minden, "egyéni izgatásban" részesültem a vizsgálat alatt. Na semmi olyan... csak olyanokkal izgatnak, hogy "sóhajtozzon mélyeket az orrán keresztül, amíg nem szólok". Aztán elfelejt szólni (direkt), és a nem tudom hanyadik mély sóhaj után már szédülök, és leugornék az ágyról, de ilyenkorra mindig abbahagyhatom. A perverziójuk a lámpa, ami vibrál, először kicsit, aztán mindig jobban. Aki kitalálta, annak a fejét egész nap ezzel gyötörném.. mert utálom. De mindegy, túl vagyok ezen is, fél évig jó esetben békén hagynak vele. Na és végül is hányan mondhatják el magukról, hogy kórházba járnak izgatásra? :D
A nap további részében dolgoztam, meg próbáltam ébren tartani magam, szóval semmi extra nem történt.
Viszont a könyves téma után eszembe jutott, hogy akkor ha már könyvek, akkor beszéljünk a filmekről is. Filmet kevesebbet nézek, mint ahány könyvet olvasok. Olyan meg a legritkább esetben fordul csak elő, hogy megnézzek egy olyan filmet, amit előtte olvastam könyvben. Mindig halálra idegesít, hogy egy csomó mindent kihagynak a könyvből, vagy épp a forgatókönyv kedvéért teljesen át is írnak részeket. Sorozatokat és tehetségkutatókat nézek továbbra is, bár már ez sem teljesen igaz, mert a Megasztár utolsó három adását már nem láttam. A tévében irtó hosszú az adás, a sok reklám miatt, ráadásul előre borítékoltam, ki fog kiesni, és igazam is lett, úgyhogy már nem néztem meg a neten sem. A Vészhelyzetet láttam mindet, és a Született feleségek is kedvenc továbbra is. Bár ez utóbbiból is a mostani (tévében épp megy az akárhányadik évad) szériának még egyetlen részét sem sikerült megnéznem.
Egyébként meg a filmek olyanok nálam, hogy ha már megy, akkor nézem, és ritka, hogy annyira unom, hogy otthagyom. De magamtól ritkán állok neki bárminek is. Ha valamit nagyon sokan ajánlanak, akkor azt megszerzem(szereztetem), és megnézzük. Vannak örök kedvencek, úgymint a Magyar Vándor, vagy az Üvegtigris, de nagyon tetszett még egy csomó minden más is. Ezek kevésbé függnek attól, hogy kik a főszereplők, kicsit sem hoz lázba DiCaprio sem, meg Bruce Willis sem, sőt, Banderas formás hátsóját is csak egyszer néztem meg tüzetesebben. Ha főszereplő tekintetében választanék, akkor előbb néznék egy Sir Anthony Hopkins-os vagy egy Morgan Freeman-es filmet, mint mondjuk egy Brad Pitt-et.
Ajánlók pedig? Többnyire ismerősök, barátok ajánlanak.. hogy ezt és ezt láttuk, nézzétek meg. Vagy pedig látom a bemutatóját, és felkelti a kíváncsiságomat.
De sokkal hamarabb olvasok el egy könyvet, mint hogy megnézzek egy filmet.
És Ti? Mi a helyzet a filmekkel?

3 megjegyzés:

  1. Film csak számítógépen szinte. (és ritkán) Tv-ben soha, max. dvd-n. Sorozatok is a gépen felirattal, 1 hét elmaradással az amerikaiakhoz képest, illetve 1 olasz sorozat online.

    VálaszTörlés
  2. Tévében nemigen nézünk filmet, mert a fix kezdéshez nem tudunk igazodni, aztán meg túl sok a reklám. a sorozatokat is inkább késve nézzük meg. Régen nagy CSI fun-ok voltunk, aztán valahogy kikopott. Aztán néztünk DExtert, meg Fringet, meg most nem jut eszembe.
    Egész estés filmet a tesóm szokott ajánlani, mi nem nagyon vagyunk képben, de ha én választok, akkor előfordul, hogy egy színész miatt teszem, de nem azért mert jópasi, hanem mert szeretem a filmjeit. Pl. Dicaprio filmjeit határozottan szeretem. Ha itthon nézünk filmet, akkor tulajdonképpen mindenevők vagyunk, bármit megnézek, max. belealszom:) Ha moziba megyünk, (nagy ritkán) akkor viszont szeretjük a tartalommal bíró filmeket, vagy valami jó kis izgulós thrillert.

    VálaszTörlés
  3. Filmügyekben mindenevő vagyok. Elkezdem nézni és ha még tizenöt perc múlva is érdekel, akkor végignézem, ha nem akkor keresek mást. Szerintem egy film nem lehet jó, ha van benne negyedórányi unalom. Viszont nekem unalom kategória az elképesztő marhaság is, pl. mikor a kungfu harcos nem akar leesni, akkorát bír ugrani. A mindenevő nem jelenti azt, hogy kardomba dőlnék amiatt hogy lemaradok egy filmről. Annyira egy sem érdekel, majd úgy is előkerül ismét valahonnét. Vannak azért kedveltebbek is. Egy a lényeg. Kikapcsolódást és szórakozást nyújtson. Műfajban is így vagyok. Szórakoztat a jó krimi is, a jó természet film is, a jó tudományos, a jó vetélkedős, stb. Jó legyen! Attól jó, ha le tud kötni! Bonyolult vagyok nem? :))

    VálaszTörlés