2012. máj. 17.

Így jártam a széllel...

Egész télen nem voltam beteg. Pedig hú, de nagyon akartam egyszer-kétszer, hogy minimum a lábam törjem el, és fel se kelhessek legalább két hétig. Nyilván nem gondoltam komolyan, meg amúgy sem jött be, de néha jól esett volna olyan igazi semmittevés a paplan alatt abban a rettenetes hidegben.
Erre most sikerült úgy megfáznom, vagy nem is tudom mi ez, lényeg, hogy levegőt nem kapok a náthától, hogy tiszta nyűg is vagyok tőle. A nyűgösségnek nem tett jót az sem, hogy egy egész napot lehúztam a boltban úgy, hogy csak zárás előtt három perccel (amikor már késésben voltam az ovis megbeszélésről amúgy is) jöttek a vásárlók. Mindegy, ezen is túl vagyok, ők is megvették, amit akartak, meg engem is megvártak az oviban. Ez a rész megoldódott. A nyűg maradt.
Merthogy nem kapok levegőt, időnként ötperces tüsszögőrohamokat kapok, amibe belefájdul a fejem. Érdekes módon érzek ízeket is, szagokat is (és remélem ez nem múlik el), pedig amúgy minden stimmel érzetre egy kiadós megfázáshoz. A fejemet úgy érzem, mintha nyolcszorosa lenne az eredeti méretének, pedig nem ám (megnéztem), ráadásul folyamatosan zsong is. Fáj a hasam, a lábaim, és ráz a hideg. De persze még csak egy kósza hőemelkedést sem sikerült produkálnom. Pedig az egyik esti tüsszögőroham közben egy fél pillanatra eltűnődtem, hogy ha nem fülhőmérőnk lenne, most bizony odatartanám a csap alá a higanyost, hogy felkússzon. Na de nem vagyok már gyerek.. (és csóri gyerekeim is így jártak, mert az összes létező lázasodást színlelő trükköt ismerem) holnap péntek, és ezt az egy napot már kibírom.
Feltéve, hogy kellőképp felmelegszem a kádban mindjárt, és aztán kidugul annyira az orrom, hogy aludjak is.

A végére pedig egy kérés.. Freddy kutyánk "nagymamája" (nem is tudom miért tettem én ezt idézőjelbe, mikor tényleg az) ma eltűnt. Kérlek benneteket, ha bárhol az interneten találkoztok a fotójával, amiben esetleg eladásra hirdetik, értesítsétek a gazdáját. Vagy engem.


 Elveszett!!!
Oroszlányban ,felnőtt vemhes Francia Bulldog szukánk!Kb 3 hét múlva várható az ellés,de csak császárral.....kérném a becsületes megtalálót,Jutalom ellenében jelentkezzen!+36 30 410 50 35 vagy 06 30 426 61 77 Köszönettel Gábor

9 megjegyzés:

  1. gyors jobbulást, csak jön már a napocska, és segít

    VálaszTörlés
  2. Engem is megtréfált ez az idő, én is "dáthás" vagyok. Jobbulást nekünk! :))
    Megosztottam a képet...hátha...

    VálaszTörlés
  3. Köszi, Mimikri. (vagy hívhatlak a keresztneveden? :P :D) Napocska megérkezett, remélem segít is tényleg.

    Poppy, jobbulást Neked is.
    A kutyus megkerült, de nagyon köszi a megosztást. :)

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy előkerült! :)

    VálaszTörlés
  5. Remélem ma már sokkal jobban vagy!:-)
    És örülök a kutyus előkerülésének...

    VálaszTörlés
  6. Vöröshagyma, fokhagyma. Legjobb csíraölők, fertőtlenítők plusz a vitamin. Ha bírod, akkor hagymatea.
    Szombaton már kiülhetsz, mert lesz jó erős nap is. Az is kell.
    Jobbulást kívánok mihamarább! :)

    VálaszTörlés
  7. Anikó, talán egy fél fokkal.. de lesz ez még jobb is. :)

    MJ, köszi a tippeket. A hagymatea eszembe sem jutott, pedig régen a gyerekeknek mennyit főztem. Vitaminkészítmények sajna (?) nem a barátaim, a c-vitaminnal pedig különösen óvatosan kell bánnom, a vesém nem szereti ha sokat kapok belőle. :) De a napfény biztosan csodákat tesz majd.

    VálaszTörlés
  8. Látom, már megkerült a kutyus!
    :)))
    Gondolom mikrochip van benne, az nagyon hasznos lehet ilyenkor...

    VálaszTörlés
  9. Igen, természetesen van benne chip. Ahogy a mieinkben is. :)

    VálaszTörlés