2012. ápr. 17.

Valaki ma 10 éves lett

Telik-múlik az idő, és ma megint szülinapot ünnepeltünk. Erik Márk nevű gyermekünk éppen ma egy évtizede látta meg a napvilágot.
Valamiért mindig Neki, Róla írok a legnehezebben, pedig talán Ő a legérzelemdúsabb gyerekünk. Így volt ez egy éves korában is, és így van ez most is, amikor már a tizedik szülinapját ünnepli.
Van egy csomó dolog, amiben már olyan igazi nagyfiú. Mert rá lehet bízni az öccsét, vagy akár a kutyákat is. Szépen el tudja kormányozni itthon az egész családot, mert mindenről tudja, hogy hol van, hogy miből milyet szoktunk venni.
De van egy csomó dolog, amiben még mindig nagyon kisfiú. A cipőkötés és ő még mindig nem igazi barátok. Ha baja van, akkor tud hisztizni. Ugyanazzal a hangerővel akkor is, ha csak éppen valami apróságról van szó, mint amikor nagy baj van. Épp csak egy félárnyalatnyi a különbség.
A legjobb fej a gyerekeink közül, mert gátlástalanul bevállal bármit, akár a testvérei helyett is. Jó jelenet egy-egy ilyen, mert odaáll, krokodilkönnyek csorognak az arcán, rezegteti a száját, és valami macsós lazasággal megpróbálja előadni, hogy "Jó, megmondom, én voltam." Amúgy nem ő volt, mindannyian tudjuk, de azért legalább megpróbálja. Igaz, ha ő volt, és nagy sunyiságról van szó, akkor nem tud róla semmit. Igazi tíz éves, na.
Az iskola sem barátja még mindig. Utálja, gyűlöli, minden nap egy kínszenvedés amikor be kell menni. Ha nem vagyunk, leszünk résen, mindez a jó esze rovására is megy.
Tanultunk tőle új szavakat is már, mint pl.a trupkó (pénz)
Hihetetlen hogy mennyi dalt tud kívülről, válogatás nélkül mindent megjegyez, amit csak hallgatunk.
A gyerekeink közül Ő az egyetlen, akit érdekel a divat. Most együtt vettünk farmert, mert neki valami "menő" kellett. Hát menő lett. Nézegeti magát a tükörben, zselézgeti a haját, és kellett már lányt "leráznia", mert üldözte a szerelmével.
A lába már nagyobb, mint az enyém, de a mosolya és az ölelése még mindig ugyanolyan gyermekien őszinte, mint volt akármikor ebben a vele eltöltött évtizedben.
Sokat tanultunk tőle, vele, sokat küzdöttünk már érte is, vele is. Csupa kihívás mellette az életünk, de ez így pont jó. Olyan kevesek lennénk nélküle.


Drága kisfiam, Isten éltessen Téged még nagyon sokáig.

(kép innen)
És álljon itt is az ő szülinapja ihlette bejegyzés linkje. Csak hogy egy helyen legyen.. :)

12 megjegyzés:

 1. Mááár 10 éves...? Boldogságos születésnapot kívánok a nagyfiatoknak! :)

  VálaszTörlés
 2. Boldog szülinapot annak a nagyfiúnak, Isten éltesse sokáig! :)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon boldog szülinapot kívánok!!!! 10 év???? Hihetetlen Nagyfiú!!!!

  VálaszTörlés
 4. Nagyon Boldog Szülinapot Ennek a Nagyfiúnak!:-) 10 év...szép szülinap!

  VálaszTörlés
 5. Jaj, Dius... Hüpp, hüpp...
  Boldog születésnapot neki!

  VálaszTörlés
 6. Boldog születésnapot a Nagyfiúnak! :)

  VálaszTörlés
 7. Boldog szülinapot a nagyfiadnak!!!

  VálaszTörlés
 8. Üzenem a csemetének: boldogítson Benneteket még nagyon-nagyon sokáig!:)

  VálaszTörlés
 9. Boldog Szülinapot a nagyfiúnak!!

  VálaszTörlés
 10. Köszönjük szépen, az ünnepelt egy nagy mosollyal jutalmazta az összes hozzászólást. :)

  VálaszTörlés
 11. Nagyon boldog szülinapot! ♥

  És a várva várt ajándék? Remélem, nagyon örül neki! :o)

  VálaszTörlés