2012. ápr. 3.

Mit is mondhatnék még?

Most kéne valami mea culpa bejegyzést írnom az előző miatt. De nem fogok. Nem azért, mert nincs igaza mindenkinek, aki hülyeségnek tartja a dohányzást, de ez az én cipőm, amit én tapostam félre valamikor, a kamaszkorom elején, tele lázadással (ó, igen, kőkeményen tiltották). Szégyellem is most már, hogy gyenge vagyok, és nem vagyok képes arra, amire előttem már oly sokan, hogy egyszer csak elhatározom, és akkor soha többet. Megpróbáltam. Az első nap végén elbuktam. Addigra annyira akartam rágyújtani, hogy minden gondolatom az volt. Tudom, tudom, nem akartam eléggé.. mert fejben dől el.
Őszintén szólva, ahogy abban sem hiszek, hogy a ciginek annyi káros hatása van, mint amit tulajdonítanak neki, úgy abban is kételkedem, hogy fejben dől el minden. Igaz, egyiknek az ellenkezőjére sincs bizonyítékom (bár az általam ismert emberek közül a nemdohányzók ugyanolyan arányban betegesek, mint a dohányzók), úgyhogy végül is mindegy.
Szóval, ez is én vagyok, hát vállalom. Ha meg egyszer mégis fordul a kocka, majd akkor azt is megírom, bármilyen irányba forduljon is.

Kicsit világvége hangulatom van, mert még csak kedd van, (pedig azt hittem, csütörtök) és én máris rettenetesen fáradt vagyok. A holnap pedig nem lesz pihentető. Én zárok, és utána szülői. Aminek a témája máris megvisel, mert Erik erdei iskolába menéséről lesz szó. Amúgy azt hittem, már túl vagyok ezen, hogy ennyire aggódjak, mert Patrik már kitaposta az utat, de neeeem... Eriket most még jobban féltem. Igaz, másért, mint Patrikot. De nem tehetem meg, hogy nem engedem el.

Na de sebaj... lesz ez jobb is. Addig meg hallgassatok zenét.  (nem engedi beágyazni)

8 megjegyzés:

  1. Én meg egész tegnap azt hittem, péntek van....Nem győztem pofára esni...:))Kitartást a héthez! :)

    VálaszTörlés
  2. Jaj, ne is mond ezt az erdei iskolát..:-(
    Különben én nem török pálcát feletted cigi ügyben. Én is cigiztem még fiatalon, gyerekek előtt. Most nem szeretem, de aki kulturáltan csinálja, azzal semmi bajom, és erről a tiltásokról az a véleményem, minél jobban tiltanak valamit, annál izgisebb, tapasztalom..

    VálaszTörlés
  3. Nincs mit szégyellned. Zömében meglehet fejben dől el, de kell egy hatalmas motiváció is, különben nagyobb az esély az elbukásra. Én volt, mikor egy év füstmentes után szoktam vissza. Mikor lett igazi indíték, abbahagytam véglegesen. Most már mondhatom, mert eltelt több mint hat év füstmentesen. Leszokásnál az első nap maga a kín, az első hét az rohadt nehéz, az első hónap a kritikus és utána már megy viszonylag simán. Majd elkezded, mikor a te döntésed lesz. :)

    VálaszTörlés
  4. Tudod, én mennyire morgok a füstölő egyénekre :D
    Téged viszont szeretlek, és akit szeretek, azt elfogadom úgy ahogy van :P
    Én egyszer szívtam bele, anyu adta a számba, és nem elrettentés miatt, hanem mert ő is cigizett, gondolta, majd én is...
    Rosszul gondolta :D
    Lehet, bennem azért alakult ki a brutális ellenszenv, mert mindig kifogtam az idiótákat. Pl: üres parkban mellém ül (100 pad közül) és ott gyújt rá, mikor látja, hogy mekkora pocakkal vagyok, az utcán pont akkor fújja ki a füstöt, mikor mellém ér, stb...
    Szóval elég keményen ellenpárti vagyok, de van pár ismerősöm, aki cigizik, előttük sosem szidom a rendszert a szokásos módomon, mert én igyekszem tiszteletben tartani az életüket.
    (azért titkon örülök, hogy próbálkozol a leszokással)

    VálaszTörlés
  5. Volt egy barátom, aki influenza után szokott le, valahogy megundorodott tőle. És ha nem okoz panaszt (bronchitis), akkor a te dolgod, szerintem. :o) Mivel nem tudom rólad elképzelni, hogy mész az utcán és fújod hátra a füstöt, vagy nem emeled fel a kezed, ha egy gyerek arca kerül a közelébe. :o)

    Ne szégyelld, szerintem annak a hibája a dohányzás, aki nem tiltja be, aki termeszti és aki rásózza, rászoktatja az emberekre... Ha már így esett, akkor kár a dohányosokat szívatni, én a dohánycégeket szívatnám, de keményen! Most például az elektromos ciginek mentek neki, megy a dohánylobbi, hogy tiltsák be, mert szörnyű sok a kapszulában a nikotin (aha, persze!)... Pedig csak az a baj, hogy a nikotinkapszula nem dohánygyári termék.

    VálaszTörlés
  6. Poppy, hát megnyugtató, hogy nem vagyok ezzel egyedül a héten. :)
    Anikó, nálatok is készül valaki erdei iskolába?
    MJ, igazából motiváció többféle is volt már... még egyik sem volt elég.
    WS, köszi. :) Az idióta fajtára azért szerintem néha rá lehet szólni, mert lehet, hogy kiderülne, hogy nem is feltétlenül idióta, csak simán figyelmetlen. Egyszer próbáld ki.(hátha bejön)
    Altair, titkon én is arra várok, hogy majd egyszer megundorodom tőle. Ez mondjuk az a rész, amikor valaki/valami megcsinálná helyettem. Elektromos cigi.. hát nem is tudom van e benne egyáltalán nikotin. :D Nekem is van, de olyan messze van az igazitól, mint Makó...

    VálaszTörlés
  7. Sajnos az a probléma, hogy a dohányosok hiába mentegetőznek azzal, hogy "én sosem fújom arra a füstöt" "én a másik irányba fújom", ha a széljárás nem úgy gondolja....

    VálaszTörlés
  8. Kedves Névtelen, erre viszont már csak egyetlen megoldást tudok. A szelet is büntetni kell. :D (főleg, hogy még a fejem is fáj tőle mindig)

    VálaszTörlés