2012. ápr. 29.

Ezt már szeretem

Amikor harminc fokot mutat odakint a hőmérő, olyankor már igazán feléledek én is. Ugyan csodálkozom, hogy nahát.. hét elején még majdnem megfagytam, most meg pólóban és halásznadrágban is melegem van. Nekem. Aki azt hitte azokon a mínusz húsz fokos napokon, hogy minimum jégbe fogunk fagyni, és soha többet nem is lesz már jó idő. De lett. És még milyen. :)
A harminc fok lehet, hogy túlzás rögtön, de mit bánom én, essünk túlzásokba. Mert azt nagyon bírom, hogy délután kettőkor kiteregetek, és háromnegyed háromkor akár már szedhetném is le a ruhákat, mert megszáradtak. Ilyenkor egy csapásra elfelejtem azokat az időket, mikor két napig száradtak a ruhák, ha meg sürgősen kellett valami, akkor a radiátorra kellett tenni.
Ó, és azt is nagyon bírom, hogy a napocska segít nekem a folttisztításban. Folt akad szép számmal, vagy kijön, vagy nem, de a kajafoltokat szinte mindig eltünteti a nap,ha úgy teregetem az épp aktuális valamit, hogy tűzze. Sajnos a fűfoltokkal nem hajlandó megküzdeni, azzal nekem kell. De állom a sarat, akarom mondani a füvet.. pedig tegnap már azt mondtam, aki még egyszer fűfoltos ruhában jön be, az költözik. :D Persze, cseppet sem gondoltam komolyan, és a két nagyobb a hanglejtésemből tudta, hogy poén csak. Roli kicsit komolyan vette, úgyhogy ő hüppögött egy sort, mire felfogta, hogy dehogy költözik.. :D (bár gyorsan visszaadta a kölcsönt, mert azt mondta, szívesen költözne...grrrr)
Azt meg aztán mindennél jobban bírom, hogy végre elkészültek a virágláda tartók. Úgyhogy már be is van ültetve, pedig elvileg majd anyák napjára kapnám a virágokat bele.:) Ha szerencsénk van, aznapra már minden ládában virágozni fog. Az úgy sokkal jobb lesz. :)

Szóval... soha jobbkor nem jöhetett volna ez a nyárias meleg. Úgyis le voltam törve, mint a bili füle. De amúgy meg rájöttem valamire... amit majd elmesélek máskor...

4 megjegyzés:

  1. Sejtettem, hogy lesz egy ilyen bejegyzés:) Azt hiszem, akkor jutott először eszembe, mikor tegnapelőtt csak forgolódtam este a 24 fokban, és nem bírtam aludni a melegtől... Ha túl hideg van, legalább fel lehet öltözni, de ilyenkor...?
    (Tudom, ebben sem lehet kijelenteni, melyik a jó, és elismerem a meleg előnyeit is, de attól még csak max 25 fokig vagyok hitelesítve, arra is csak nappal... De örülök, hogy örülsz!)

    Eszter

    VálaszTörlés
  2. A mosóport reklámozó cégek most verhetik fejüket a falba, hogy a napsugarak a foltok ellen a leghatásosabbak...
    :)))

    Lányaim tegnap már a fürdőruhát követelték maguknak, annyira kellemes idő volt, bár félő, hogy lesz még ennek a korai nyárnak böjtje!
    :D

    VálaszTörlés
  3. Eszter, ilyenkor ventilátor? :D Vagy hát nem tudom. Én 24 fokban még simán takaró alatt alszom, a lakásban a harminc fok visel csak meg.
    Ha lehetne ilyet, akkor kiegyezhetnénk egy örökös huszonöt fokban..(nappal) hátha az mindenkinek jó lenne. :)
    Mónika, hát... vagy majd ezentúl megjelennek a napsütés erejével ható mosószerek. :D
    Remélem, hogy túl nagy árat nem kell érte fizetnünk, esetleg egy-két nap kisebb lehűlést. :)

    VálaszTörlés
  4. Én 25 fokig érzem igazán jól magam. Az ilyen melegben maradjon ugye az ember egész nap ápolt, üde, a frizurája, sminkje, ruhája tárgyalásképes. Nekem ez a meleg már sok, főleg április végére.Egyedül a teregetésnél örülök a melegnek. Gyorsan száradnak a ruhák, tényleg kevesebb a folt, fehérebb a fehér. Ilyenkor imádom kimosni az ágyneműt, mert utána napocska illatú az ágyikó is :-)

    VálaszTörlés