2012. febr. 8.

Ömlesztve

Ma aztán végképp nem írok inkább. Mert nyomdafestéket nem tűrő szavak törnének elő belőlem, emlegetve mindenkinek a felmenőjét, aki a farsangot, azon belül is a jelmezeket, és a varrástudatlan, kézügyesség hiányos szülők által kreált jelmezeket főképp kitalálta.
Ez az egyik.
A másik meg még mindig ugyanaz a nóta. A kiborulás határán vagyok a fázástól. Nem bírom tovább. Két dolgot eszeltem ki. Vagy rászokok a piálásra, mert az állítólag melegít, vagy pedig el sem mozdulok addig a fűtőventilátor (a ventilátor tényleg csak egy l?, kettővel írva aláhúzza  nekem a helyesírás ellenőrző) mellől, amíg nem lesz plusz tíz fok minimum. Meg még eszembe jutott a fűthető ruha feltalálása is, de leragadtam ott, hogy honnan kapna energiát, amivel fűt. Az már annyira tudományos gondolat volt, hogy inkább hagytam a fenébe.
De azért ma már túlestünk egy farsangon. Erikén. Ott voltam, helyesek voltak a kis kártyakatonák. Na, mondjuk nem teljesen volt világos, milyen katonák is, akik valami kis helyes andalító zenére táncikálnak, de sebaj. Erik nem érezte jól magát, már az elején jönni akart haza, fájt a hasa, de azért végigcsinálta, és csak utána jöttünk. Fénykép nincs, mert az analfabéta felem még mindig nem tanult meg fotózni, és a gép is itthon volt. Úgyhogy csak képzeljétek el a fehér inges-fekete nadrágos fiamat, ahogy elöl-hátul rajta van egy nagy, karton méretű treff hatos. Volt hozzá beharapott szájú szégyellős vigyor. :)
Hát ennyi mára. Élünk, épphogy... de mindjárt hétvége.

6 megjegyzés:

  1. Én elképzeltem és jól nézett ki! Drukkolok, hogy felmelegedj! A mai napot alig várom, szánkózni megyek a gyerekekkel!
    (Ha egész nap hideg helyen dolgozol, megértelek ám, hogy összefagytál! Az nehéz ügy és nem olyan, hogy befagyasztom egy órában a fenekem és bemegyek felmelegedni.)
    Erika

    VálaszTörlés
  2. Képzeld Dius, én rájöttem, hogy semmilyen meleg ital nem tud felmelegíteni, csak a forró kakaó. Az viszont azonnal. Sem a kávé, sem a tea, még a forralt bor, vagy leves sem, maradtam jégcsap. Csak a kakaó. Ami azért volt gáz, mert minden alkalommal rosszul lettem tőle. De segített, úgyhogy megittam, mára pedig meg is szerettem.
    Írtad a rétegeket, én is 3-4 réteget szoktam húzni (még éjszaka is póló-pizsi-pehelypaplan-pléd comboban alszom, néha a zokni is marad, és a forróvizes flakon is előfordul az ágyban. Szóval abszolút tudom, miről beszélsz. Nekem ilyen fix dolgok szoktak segíteni, hogy pl. a nyakam, fülem legyen melegen, nem is annyira a lábfejem, mint a boka, alsó lábszár részén kell plusz melegítés, ahhoz, hogy ne vacogjak, és a derekam. Utálom ezt a mostani világot, hogy csak olyan nadrágokat gyártanak, ami nem jön fel a derekamig, és természetesen olyan pulcsikat, amiket nem lehet betűrni, mert az első mozdulatnál kicsúsznak a nadrágból... Azért a turkálókban még találok néha egy-egy használható ódivatú cuccot. :)

    VálaszTörlés
  3. hehe,mondjuk, ha tudsz fotózni, akkor is nehéz úgy, hogy nincs nálad a gép :)
    Előre feltölthető lenne az a ruha, tárolná a hőt és mikor leveszed, ráteszed a csatlakozásra, hogy újra felmelegedjen.

    Szép napokat, melegebb pillanatokat!!

    VálaszTörlés
  4. hehe,mondjuk, ha tudsz fotózni, akkor is nehéz úgy, hogy nincs nálad a gép :)
    Előre feltölthető lenne az a ruha, tárolná a hőt és mikor leveszed, ráteszed a csatlakozásra, hogy újra felmelegedjen.

    Szép napokat, melegebb pillanatokat!!

    VálaszTörlés
  5. Én is utálok fázni, pedig ahogy öregszem egyre jobban fázom. A derekam pl. mindig fázik bármibe is öltözöm. Emlékszem én még amikor kb.15 évvel ezelőtt kisszoknyában és szövetkabátban buszoztam keresztül az országon, és nem fáztam. Hahhh, régi szép idők:)

    VálaszTörlés
  6. Erika, tényleg helyesek voltak. Majd remélem szerzek fotót, és akkor úgyis megmutatom.
    Kikocs, most, hogy eszembe juttattad,velem a forró csoki tud hasonlót művelni néha. :) Na majd kipróbálom (kakaótól ég a gyomrom, de erre mondtam a férjemnek, inkább le sem írom, mert nekem semmi nem jó:D) A félcsípő nadrágokhoz (nekem is olyan van) hordom én a "hasleszorítós bugyit", nem épp rendeltetésének megfelelően, bár biztos le is szorít, de van neki nagyon vastag gumis dereka, ami a világ legjobb derékmelegítője. :)
    Timi,na, ez egy jó ötlet. Megvalósítjuk, eladjuk, felezünk. :))
    Bea, hát igen.. bár én kamaszként is fázós derekú voltam. De a lábam sosem fázott, egy sportcipőben is elvoltam bármeddig egész télen.

    VálaszTörlés