2012. febr. 25.

Kiskutya...

Túl az első kiskutyás éjszakán, és napon. Kicsit olyan feelingje van, mint amikor pici baba volt a háznál. Pont ugyanolyan fárasztó is. Ráadásul Arthurral "nehezített" a pálya, úgyhogy rögtön második gyerek érkezett.
Bevallom, az éjszakázás élményéből nem vettem ki a részem. Egész egyszerűen azért, mert a kiváló alvókám most sem hagyott cserben, és ugyan homályosan emlékszem rá, hogy megébredtem valami kutya-sírásra, de rögtön vissza is aludtam. Balázsnak jutott a kemény menet az éjjel, kétszer is kelnie kellett Freddy-hez. Szívesen tette ugyan, de azért reggel elég zombis volt. (majd ma megpróbálok én is nem visszaaludni azonnal)
Új fekhelyet is kellett neki szereznünk, mert elmászkál.(éjjel is) Elsőre egy gyümölcsös rekeszt szemeltünk ki, de alacsonynak bizonyult, vagy inkább Freddy elég találékony fiú, simán kijött belőle. Így aztán délutánra kapott egy magas (talán kenyeres?) ládát, ami olyan neki, mint egy kiságy. Meg is jegyeztem, hogy már csak egy baldachint kell applikálnunk fölé, és tényleg babaágy lesz belőle. Na nem, azért meg nem őrültünk.
Arthur kicsit durván fogadta. Nem, bántani nem bántja.. illetve.. hát, amilyen kanos csórikám, mindenféle pedofil hajlamai támadtak. Ezt egy kicsit nehéz kezelni, de szerencsére Balázsra nagyon hallgat.Tőle elég egy pillantás, és már abba is hagyja, mielőtt elkezdené. A kicsi játszana vele, és Arti is hagyja neki, úgyhogy egyáltalán nem reménytelen a dolog. Lesz még ebből mindenféle szövetség. :) Addig pedig odafigyelünk rájuk.
Freddy is tanulékony, ma már többször is sikerült az udvaron végezni a dolgát. Agyon dícsértük, kapott jutalom falat morzsákat, és szemmel láthatóan tetszett ez neki, úgyhogy ha szerencsénk van, gyorsan beletanul.
A gyerekek természetesen imádják. Főleg Erik játszik vele sokat, vagy épp csak simogatja. Abba most még nem megyek bele, milyen jótékony hatása van egy kutyának a gyerekek indulatosságára, mert még magam sem tudom ezt jól megfogalmazni.
Szóval, az első nap roppant fárasztó volt, de azért még sok ilyet...úgyis hamarosan összecsiszolódunk rendesen, és minden sima ügy lesz.

3 megjegyzés:

  1. Egészen felidézted bennem a kezdeti nehézségeket Zsömivel. Pedig az nem ma volt. :)

    VálaszTörlés
  2. Hűha, gratulálok az új családtaghoz!:-) Sok energiát hozzá!:-)))

    VálaszTörlés
  3. MJ, örülök, hogy nosztalgiáztál kicsit. :)
    Anikó, köszi. Reméljük energiában nem lesz hiány.

    VálaszTörlés