2012. febr. 26.

Az a legtutibb

Amikor magamban tartok mindenfélét. Se ki nem mondom, se le nem írom, mert akkor egy idő után el is felejtem szépen, mintha sosem lett volna. Ezt az elvet követtem egy hétig, azt hittem, beválik. Aztán, mint az elveim többsége, szépen hamvában holt.. úgyhogy akkor most elmesélem, hogy olyan vagyok, mint az a bizonyos mosott végtermék. Nem tudnám mire fogni a dolgot, hacsak a frontokra nem. De ha arra fogom, abban az a gáz, hogy a héten volt hideg is, meleg is. Szóval, ezügyben akkor sorsot húzhatok.. mert ha amiatt van, akkor mindkettő miatt van.
Hét közben is vegetálgattam már csak, voltak mindenféle bajaim, bár akkor még leginkább csak az tűnt fel, hogy nagyon nem vagyok formában, rettenetesen fáradt vagyok. Aztán valamelyik este már fájt a gyomrom is mellé, és olyan érzés volt, mintha bármelyik pillanatban elvágódhatnék. Akkor be is tojtam rendesen. Másnap reggel ébredtem először olyan igazi görcsös lábakkal, amitől már korán reggel azt éreztem, hogy mindjárt sírva fakadok. Gyaloglás hatására jobb lett, átmenetileg.
Péntek estére konkrétan alig álltam a lábamon, akkor ráfogtam az izgalmakra. De hiába aludtam szombaton is, ma is reggel kilencig (igen, franc az alvókámat, ma is...) nemhogy jobb nem lett, hanem rosszabb. Tegnap egész délelőtt annyira fájt mindenem, legfőképp természetesen a vádlijaim, hogy legszívesebben az ágyban hevertem volna magatehetetlenül. Ma ugyanez megspékelődött még egy igazán makacs fejfájással is, úgyhogy délután elhatároztam, hogy beadom a felmondásomat. Fogalmam sincs, mit kéne csinálnom, bár felmerült bennem, hogy egy hét folyamatos alvás után vajon mi lenne a helyzet..
Illetve újra napirendre került a napirendem Balázs és köztem. Amiben igaza van, hogy én vagyok a "nemnormális" (ez nem tőle idézet, hanem csak átvitt értelem), mert ha lefeküdnék este legkésőbb tízkor, akkor pár hét múlva sokkal kipihentebb lennék. Lehet, hogy így van, még sosem voltam képes három hétnél tovább kibírni. De végiggondolva (ahh... már megint azonnal kifogásokat keresek) az estéim azért nyúlnak hosszúra, mert olyankor van időm magamra. Olvasni, blogot írni, ilyenek. Lehet, hogy simán át tudnám szervezni ezt valamikorra máskorra, egyelőre nem találtam erre "lukat" a napjaimban. Gyakorlatilag meg mondhatjuk, hogy amit magamra fordítok időt, azt sikerült magam ellen fordítani. Na, ez a nem semmi, mi?
Azért mégis csak meg kell próbálnom valamit másképp csinálni, mert nem vagyok jól sem, meg nem vagyok túl hasznos sem így sehol. :)
Ti hogy csinálnátok? Vagy mikor "loptok" időt magatokra?

9 megjegyzés:

  1. Úgy mint te. Mióta belevetettem magam a blogvilágba, folyamatosan azon kapom magam, hogy már éjfél van és én olvasok, írok, vagy éppen takarítok.Nos úgy is érzem magamat mint te.

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Hasonlóképp:) De hiába fekszem le korábban, csak órákat forgolódom... Akkor meg minek? (Egyedüli kivétel, ha sok-sok nap után kidőlök. Akkor egyetlen egyszer sikerül elaludni.)
    Ehhez még az is hozzájön, hogy ha valami bajom van, általában estére jobban leszek, pl a fejfájás elmúlik.
    És természetesen a párom fordítva, ő koránkelő:( Szerinte bármi hasznosat csak reggel lehet csinálni... Nem egyszerű.

    Eszter

    VálaszTörlés
  3. Fél kettő körül - napközben - jön el a mélypontom. Addig hajtok, megcsinálok minden lényeges dolgot. Akkor van a "Neszóljonhozzámsenki" fél óra. nem sok, de akkor az kell. Nem szabad senkire figyelnem, úgy tudok magamra figyelni kicsit, és leereszteni.
    Igaz, a gépnél ülök és kattintgatok, de nem sokat fogok fel a világból ilyenkor.

    Én nem tudnék sokáig fent lenni, mert a kicsik korán ébresztenek. hamar beállna a mostanira a rend, ha eltérnék tőle.
    Azaz korán kelés-korán fekvés.

    Szarul osztom be az időm, tudom én, de igazodnom kell a többséghez.
    Majd lesz másképp, talán.

    VálaszTörlés
  4. Én nem tudok későig fent lenni, kelni kell reggel. De ez nem most jött, gyerekkoromban is így volt. Sosem volt jó alvókám, sajnos.Most is csak relaxálok pár órában. Napközben többször elkergetem innen Mesit, és ideülök, néha este ha Zsolti délutános. Kell egy kis feltöltődés. Aktív vagyok reggel, délig kb, majd háromtól nyolcig, no de utána csak az szóljon hozzám akinek fontos mondanivalója van!:-)))

    VálaszTörlés
  5. Én hajnalban kelek korábban egy órával,olyankor jól esik kávézgatni,blogot olvasni a csöndben,amíg a család még alszik:)

    VálaszTörlés
  6. Ja,azt még hozzáteszem,hogy ennek ellenére nem fekszem korán ,11-12 óra körül és fél 6kor kelek

    VálaszTörlés
  7. Én például alig blogolok mostanában, olvasni sincs időm, nemhogy írni. :( Valamit mindig be kell áldozni, általában a háztartás az :D

    VálaszTörlés
  8. Hát akkor mindenkinek vannak ilyen nehezített pályái, ahogy olvasom.
    Azért jó, hogy legalább már mindannyian tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül. :)

    Köszi mindenkinek. :)

    VálaszTörlés
  9. Ismerős. Viszont igyál sok-sok paradicsomlevet, az segít vádligörcs ügyben (magnézium).

    VálaszTörlés