2012. febr. 18.

Az élet végtelen körforgásában....

Semmi magasröptű nem lesz ezúttal, bár most, hogy belegondoltam ebbe, amikor a címet leírtam, akkor ötlött az eszembe, hogy egy ilyen cím kör igen érdekes témákról lehetne írni.
Ezúttal csak egy rövidet fogok megosztani, ami ma merült fel nálunk.
Tökéletesen ártatlan szituáció: elővettem egy doboz tejet a hűtőből. Ami mondjuk már nem teljesen hétköznapi az az, hogy Balázs megszólalt mellettem: "ehhez a tejhez igen sok közöm van." Na nem kell olyasmire gondolni, hogy felcsapott tehenészfiúnak, vagy ilyesmi, de azt a fajta tejet történetesen ő vette át mostanában a munkahelyén. És itt beindult az én fantáziám.. mert milyen érdekes, nem? Valahol egy termelő bevitte ebbe a tejüzembe a tejet. Aztán az üzemből egy kamion ideszállította a s..r raktárba, ahol az én férjem átvette. Egy raktári munkás elpakolta a megfelelő helyre, majd bizonyos idő elteltével egy másik munkás (akit komissiózónak hívnak talán) összekészítette, hogy aztán egy újabb kamion idehozza a boltba. A boltban is átvették, kipakolták. Én megvettem, kifizettem, és hazahoztam.
Ez egy doboz tej életútja. De igazából azon gondolkodtam el, hogy milyen érdekes, és milyen agyonbonyolított már az egész.. Mert legalább háromszor átvették ezt a nyomorult kis liter tejet itt-ott. Mindenhol megnézegették rajta az e.ü. jelet, hogy jó e, mindenhol megfogdosták.
Azért természetesen az benne az igazi misztikum, vagy körforgás, hogy vajon mi kell ahhoz, hogy valahogy lépten-nyomon azokat a termékeket vásárolom előszeretettel, amihez a férjemnek ilyen átvétel szempontból köze van? Pedig esküszöm, nem jelöli meg őket. :D És nem is beszéljük át naponta, hogy épp mi mindenhez "volt köze"egy-egy éjjel.
Egyébként Ti szoktatok ilyeneken gondolkodni, mint pl. a tej életútja? Vagy ehhez is egy ilyen pihent agy szükségeltetik, mint az enyém?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése