2012. jan. 15.

Ez a legjobb nap

Januárban. Legalábbis nekünk. Éppen ma hét éve született hozzánk egy kis királyfi.A legkisebb királyfi a családban, hordozva magával az összes mesebeli harmadik fiú tulajdonságát. Furfangos, eszes, és végtelenül jó szívű. Szereti az egész világot, és egyáltalán nem szégyelli ezt kimutatni sem. Sokat tanultunk tőle, mióta velünk van, sokszor, sok helyen mondtam és írtam már, hogy igazi ajándék nekünk.
Egyetlen pillanatig sem lehet mellette unatkozni, még úgy sem, hogy már a harmadik fiunk ő, és nagyon sok mindenben hozza a "papírformát", de legalábbis ugyanúgy történik minden, mint a testvéreinél. Olvas, ír, és számol. Biztosan ismeri a betűket, egészen bonyolult és egyáltalán nem hétköznapi szavak sem okoznak gondot neki már régóta. A számok világát is szereti, logikai érzéke is roppant fejlett. Nehéz átverni, még ha néha meg is próbáljuk. Szinte látni, ahogy a kis fogaskerekek kattognak odabent, és amikor rájön, már méltatlankodva kiált is..."De Anyaaaaaaa..." Ami egyáltalán nem papírforma, legalábbis nálunk, Ő nagyon szeret rajzolni, színezni, alkotni. Bármit, bármiből, bármikor. Legoból hihetetlen csodák kerültek már ki a kezei közül, de ugyanúgy szeret rajzolni, színezni, gyurmázni, tésztát gyúrni, nyújtani, fűzni, ragasztani. Tud cipőt kötni, jobban és biztosabban, mint bármelyik bátyja ilyen idősen.
Öltözni nem szeret, hacsak teheti, húzza az időt a végtelenségig, hétvégenként nem ritka, hogy tizenegyig is pizsamában van, mert ő "nem tud" egyedül. :D Nem szeret korán kelni, viszont nagyon szeret sokáig ébren lenni. Szeret ölelgetni és szeretgetni mindenkit, nem múlik el nap, hogy ne mondaná, mennyire szeret. Sorban potyognak ki a fogai, és erre nagyon büszke. Főleg, hogy csak hozzá jár mostanában a Fogtündér.
Nem nagyon szeret enni, legalábbis abban a kötött formában, amit egy ebéd vagy egy vacsora jelent. Viszont megeszik egymaga egy kiló mandarint egy nap alatt. De nagyon szereti a narancsot, az almát, és a banánt is. Meg úgy egyáltalán a gyümölcsöket.
Mostanában már várja az iskolát, bár még mindig szereti az ovit is. Az óvó nénikkel továbbra is kölcsönös a feltétlen szeretet, már most sajnálom, hogy ennek is mindjárt vége.
A bátyjait továbbra is nagyon szereti, minden percben velük van, amikor itthon vannak. Mindent megcsinál nekik, csak ki ne hagyják valamiből. Ezt ők néha csúnyán ki is használják, de alapvetően ők is óvják, védik.. még akkor is, mikor rommá verik, mert épp ő kapta a "rosszfiú" szerepet a rendőrös játékban.
Még mindig nagyon hangos. Még mindig nagyon érzékeny, hamar sírva fakad, és vigasztalásért jön, bármi nem jó neki. Még mindig van mit fejlődnie kudarctűrésben is, de azt hiszem, végül is ez úgyis holtig fejlődő tulajdonság.
Az arca elképesztő változáson ment keresztül. Rolis még mindig, én látom benne még azt a pici Rolit, aki még mindent értett és látott. De már itt van a küszöbön a nagy, leendő iskolás.
Mindenestül, nyavalygósan-vidáman imádjuk minden porcikáját.
És hogy mekkora szíve van? Arra gondolt, a mai szülinapját megosztja Arthurral. :) A felajánlás édes, de megbeszéltük, ez az ő napja, Arthurnak is van sajátja. Természetesen fel lettem világosítva, hogy a kutyáknak is kell tortát sütni. :D
122-es ruhát hord, 31-es lába van, és 26 kg. 7 éves épp.. :)


Olyan legyen életed, mint friss virág, boldogság kísérjen egy életen át. Légy az, ami szeretnél lenni, ne feledd, mi mindig fogunk szeretni! Boldog születésnapot!

16 megjegyzés:

  1. Nagyon sok boldog szülinapot a kis királyfinak!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon boldog születésnapot kívánok a legkisebb Nagyfiadnak!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon Boldog Szülinapot, Rolinak!:-)

    VálaszTörlés
  4. nagyon sok boldogságot neki, nektek :) :)

    VálaszTörlés
  5. Az én drága kis liblingem öregszik!Ezer+1 puszit küldve üzenem Neki, hogy Isten éltesse nagyon-nagyon sokáig!

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. Itt is boldog születésnapot kívánok Neki!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon boldog szülinapot kívánok a legkisebbnek! :)

    VálaszTörlés
  9. Sok boldogságot a legkisebb Nagyfiúnak!
    Puszi,
    Szilvi

    VálaszTörlés
  10. Boldog szülinapot kívánok Kicsifiadnak!

    VálaszTörlés
  11. Köszönjük szépen. Megmutattam Rolandnak, hogy mennyien írtatok, fülig érő szájjal így kommentelte, "Aztaaaaaa, köszönöm."

    VálaszTörlés
  12. Nagyon sok boldog születésnapot kívánok a legkisebb nagy fiadnak, így egy kissé megkésve, de annál nagyobb szeretettel
    :)

    VálaszTörlés
  13. Boldog szülinapot kívánunk mi is,ennek az édes nagyfiúnak!
    Anyának is nagy nagy ölelés! és külön dicséret ezért a szép összefoglaló jellemzésért!!!

    VálaszTörlés
  14. Köszi nektek is, Móni és Ilgya. :)

    VálaszTörlés
  15. Kicsit megkesve, de annal tobb szeretettel kivanok sok boldogsagot a legkisebb kiralyfitoknak szulinapja alkalmabol. Isten eltesse sokaig!

    VálaszTörlés