2012. jan. 16.

Beszéljünk az időjárásról

Minden jel szerint mégsem marad el a tél. Pedig bevallom, én már bőszen csalogattam volna elő a medvéket, mert nekem már ennyi is épp elég volt belőle. Hó nem esett karácsonykor (én mondjuk akkor sem rajongtam volna érte, de mivel annyian szeretik, hát akkor hadd essen), csak úgy épphogy mutatóba, azután meg már egyáltalán nem hiányzik. Kifejezetten szerettem azokat a január eleji tavaszias napokat, és annyira reménykedtem benne, hogy ez már így is marad.
Persze, tudom azt, hogy az nem normális, meg mondjuk betegségek szempontjából is úgy kell lennie, hogy kicsit megfagynak a vírusok, hogy ne tudjanak mindenkit agyonfertőzni. Csak az a baj, hogy amikor tombolnak a mínuszok, akkor a vírusokkal együtt én is megfagyok.
De komolyan.. még a kutyák sem ennének meg, mert mire kihámoznának a ruháimból, az étvágyuk is elmenne. Van rajtam általában két nadrág. Egy vékonyabb a rendes alá. Minimum kettő, de nem ritka a három zokni. A legfelső réteg zsenília. Aztán van rajtam egy hosszú ujjú felső, egy vékonyabb pulcsi, egy normális vastagságú pulcsi, egy kardigán, és egy kabát. És vacogok. Állítólag ez nem normális. Én meg nem tudok mit csinálni.. mert ha nem lennék Michelin baba tőle, akkor még egy réteget felvennék.. vagy minimum egy fűthető ruhát applikálnék magamra.
Mindemellett a hidegfront igen komolyan megvisel most. Na jó, hát gondolom igen erőteljes front jött, de nekem volt tőle mindenféle lábrázásom, kézremegésem, fejfájásom, szédülésem, meg efféle finomságok. De legalább, ha véletlenül munka nélkül maradnék, akkor még mindig elmehetek időjárás-előrejelzőnek ilyen tünetekkel. Jobb lennék, mint a béka a befőttesüvegben. Bár.. én többet beszélnék, szóval, lehet, hogy rám unnának. Na mindegy. A front megérkezett, és nagyon hideg lett.
Az én ízlésemnek túlságosan is. És még a hó is jön. Brrrrrrr
Legyen már tavasz.. és aztán nagyon gyorsan nyár. Jó, meleg nyár.

2 megjegyzés:

  1. és hol marad az alakformáló bugyi? :-P

    VálaszTörlés
  2. A cudar hidegben az is ott van.. mert marha jó derékmelegítője van. :D

    VálaszTörlés