2012. jan. 30.

AtyaGatya Bácsi

A múlt héten valaki kitartóan ezzel a keresőszóval érkezett hozzám. Amikor először megláttam, felvontam a szemöldököm. Másodszor már megnéztem én is, mégis hogy is kerül hozzám ha erre keres. Megtaláltam. :D (igen előkelő harmadik helyen talált az én bejegyzésemre a google) Aztán ahogy teltek a napok, és én mindig szembetaláltam magam a statisztikában ezzel, azon kaptam magam, hogy lassacskán kreáltam egy ilyen AtyaGatya bácsit. Szegény bácsi egészen eddig csak úgy volt valahol az éterben, úgyhogy én kitaláltam neki, milyen is Ő. Szeretnétek tudni?
AtyaGatya bácsi egy igen öreg és igen picike ember. Annyira öreg, hogy már minden szál haja, és minden szál szakálla hófehér. A haja a feje tetején összevissza kunkorodik, akárhogy szeretné is, sosem tudja megfésülni, mert az első szellő máris összeborzolja, és egy komoly madárfészek lesz a feje búbján. Éppen ezért AtyaGatya bácsinak nem ám kalap van a fején.. egy cinege pár fészkel abban az összeborzolt hajban. A szakálla sem valami egyszerű szakáll, mert leér egészen a térdéig. Néhol nagyon rövid, ott, ahol a pipájával megégette, és még nem nőtt ki újra. AtyaGatya bácsi igen szétszórt, úgyhogy a szakálla is igen toldott-foldott, mert mindig máshol felejti azt a pipát. A ruhája sem hétköznapi. A nadrágja, ami valamikor egy kék kezeslábos lehetett, mára a szivárvány minden színét magán viseli. Különböző formájú, színű és méretű foltok tarkítják, mikor mi akadt a kezébe, azzal egészítette ki a viseltes nadrágot. Ehhez a nadrághoz dukál egy hosszú ujjú kockás ing, aminek a tetején még van egy szintén agyonfoltozott fekete póló. Ez a póló attól különleges, hogy AtyaGatya bácsi erre ragasztgatta a pipadohány zacskójáról leszedett cimkéket. A póló zsebében tartja a dohányt, és még vagy négy darab nyolcrét hajtott újságot. Olvasni persze nem tud már, mert amilyen öreg, olyan rövidlátó is, de a szemüvegét sosem találja. AtyaGatya bácsi két különböző színű zokniban jár, az egyiket valaki kötötte neki, zöld és sárga fonalakból, a másik pedig egy piros pamut zokni, amit úgy talált egyszer. Ehhez felhúzza még a cipőjét, aminek csak a jobb felében van fűző, és az sem ér, csak a harmadik lyukig. AtyaGatya bácsi elmaradhatatlan tartozéka a katonai hátizsákja, amiben egyszer már rendet rakott, és akkor el is veszítette a cipőfűző párját, azóta nem nyúlt hozzá, csak amikor beletesz valamit. A hátizsák szörnyen nehéz, vannak benne különböző színű és formájú kövek, horgászzsinór, gyufa, kulacs, bicska, két színes újság, összeszáradt kekszek, zsebkendők, egy takaró, egy esőkabát, és három macska. És valahol az alján a szemüveg is ott lapulhat.
AtyaGatya bácsi vidám ember. Amerre jár, mosolyt csal az emberek arcára. A rendezetlen szakáll és frizura mellett vidám, pajkos kék szemei vannak, és mindig fütyörészik valamit. Amellett, akivel találkozik, a nevén szólítva köszönti azt. Csak ezt nem tudja senki, honnan tudja a nevüket. :)

Ha pedig valaki kedvet kapott hozzá, hogy AtyaGatya bácsit megrajzolja/fesse/varrja, hát ne habozzon. Csak aztán el ne felejtse megmutatni nekem. :)

3 megjegyzés: