2011. dec. 1.

December van

Még nem az a bejegyzés következik, amiben rácsodálkozom erre a tényre, az úgy két hét múlva lesz... magamat ismerve legalábbis. Igaz, arra az előbb döbbentem gondoltam, hogy ha vasárnap a második gyertyát fogjuk meggyújtani az adventi koszorún, akkor két hét múlva már karácsony. Ha így nézem, akkor azért Para kezd belém költözni. De nem így nézem. Úgy nézem, hogy tegnap este díszbe és fényekbe öltözött a lakás, amivel ugyan este jó későn végeztem, de minden pillanatát megérte, mert Patrik azonnal úgy nyilatkozott, hogy "olyan karácsony-hangulatot teremtettem, hogy máris nagyon várja", és Balázs is mosolyogva lépett be hajnalban az ajtón. Szóval, ez jó, mert még csak elseje van, és ez már készen van. Az adventi naptárak is kinyitódtak ma, és volt is benne valami. Ezzel kapcsolatban ugyan össze kell kapjam magam, mert csak harmadikáig van megtöltve, az meg már holnapután van. De ami azért gáz, hogy az előbb jutott eszembe, hogy bakker, a Mikulás is jön kedd reggel. Én meg nem konzultáltam vele... úgyhogy ezt holnap sürgősen pótolnom kell. Nagyon remélem, hogy a Nagyszakállú szakít még rám egy kis időt, igen nagy slamasztikába kerülnék itthon, ha az idén úgy esne, hogy megfeledkezne róluk a lappföldi. Bár.. Erik a héten megállapította, hogy ő tudja, hogy neki csak virgácsot fog hozni. Nem fog. Erről gondoskodom. Az egyik legjobb gyerekünk.. rögtön Patrik és Roland mellett.. méghogy virgács.
Gondosan el fogom titkolni, vagy legalábbis jobb színben fogom feltüntetni az összes létező hülyeségüket. Azt is, hogy ma este konkrétan az agyamra mentek, és csak az mentette meg őket attól, hogy kirakjam őket a lakásból, hogy előtte voltam kint, és úgy ítéltem meg, hogy nagyon nem jó ebben a szitáló ködben. Úgyhogy maradtak. De mondom, csak az az áldott jó szívem mentette meg őket.. aztán láttam fb-on, hogy többen is ilyesmivel küszködtek ma este a szülők közül, ezzel egy időben eszembe jutott, hogy egyik kedvenc hírolvasóm ma délelőtt azt mondta, komoly front van, és tessék vigyázni, mert az egyébként egészségeseket is megviseli. A tünetek pedig: fáradtság, idegesség, tompultság, meg ilyenek. Na szóval, majd Mikulás bácsinál is ezzel a front-dologgal mentem ki őket.
Azt mondjuk nagyon nem bánnám, ha ez a pirosruhás-nagyszakállú nem csak hogy fogadna, de még azt is megmondaná, mit szeretne hozni leginkább. Azt én tudom, hogy mit ne hozzon. Csokit ne, felesleges, bár.... ha Milka lenne, azt azért én bevállalnám. Játékot.. hát.. izééé.. majd akkor rakok ki helyette, amit elvihetne. Ami jól jönne... egy kis varázspor. Amivel lehetne varázsolni nyugalmat, időt, tisztára sikált lakást. Najó, a gyerekeknek is varázsolnék vele valami bayblade arénát, vagy mi a szöszt. Ja, merthogy a bayblade, ami eddig szigorúan távolmaradt tőlünk, most rögtön ikerpárban jött... És ha már itt vannak, kéne nekik valami küzdőtér, merthogy ezek a pörgő izék csatáznak. Őszintén szólva halvány lila segédfogalmam sincs róla mire jó, ellenben halálra idegesítenek vele, ahogy zörögnek, de ha már ötödik perce csak a zörgés van, és nincs vita, azonnal hálás vagyok ennek a valaminek.
No, hát most, hogy elkezdődött a várakozás időszaka.. átöltöztettem a blogomat is karácsonyváróba, a lakást is, már csak a java van hátra.... :) Addig pedig, míg elérkezünk ahhoz a naphoz, amire egész hónapban készülünk, továbbra is olvashatjátok mindennapi agymenéseimet. Ami majd néha vidám lesz, néha szomorkás, néha meg tanácstalan, vagy épp nagyon ideges. De mind én leszek... csak most szóltam előre, hogy ne lepődjetek meg.

3 megjegyzés:

  1. Gyönyörű lett a blogod, az enyémet is adventi ruhába kéne öltöztetni!
    A gyerekek nagyon várják a Mikulást, ha elevenek ,ha csendesebbek, ha veszekedősebbekk, egyaránt. Én is mindig meggondolom, hogy mit mondjak az oviban nekik, nehogy rossz, kellemetlen dolgokra dolgokra emlékezzenek vissza.
    Jó anya vagy, ügyesen megoldod a "Mikulás gondját"
    Szeretettel kívánok kellemes adventi készülődést!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép lett a blog, Dius!Jó volt a mostani bejegyzésed is.:-)
    Mi is küzdünk ezzel a ble...meg valami más pörgentyűvel is....;-)
    Szép várakozást, készülődést!

    VálaszTörlés
  3. Köszi nektek a jó kívánságokat és a dícséretet is. :)
    Éva, a http://btemplates.com oldalról vadásztam a sablont, és ezt a mostanit úgy sikerült lecserélnem, hogy minden ami a régi alatt volt megmaradt... (ilyen még sosem volt). Erika megcsinálja neked pillanatok alatt, ha találsz egy neked tetszőt. :)

    VálaszTörlés