2011. dec. 25.

Ajándékhegy

Így, karácsony első napján, mikor köszönt és minden jót kíván egy csíz a csupasz körtefán, elmesélem, mi mindent találtunk a sok-sok karácsonyfa alatt. És azt is elmesélem végre, amiért csapok a számra, vagy inkább a billentyűzeten mind a tíz ujjamra, amikor legközelebb ilyet gépelek.. Mivel kezdjem? Azt hiszem, úgy ildomos, ha az elején, ugye?
Az angyalokkal való lepaktálás az egyik hipermarketben kezdődött, és folytatódott még egy pár körön keresztül, több hipermarketben és webáruházon keresztül is. Alkut kötöttünk. Az angyalok, és én leginkább. Mert én fejet hajtottam a haszontalan "hülyeségnek" kikiáltott mindenféle kilövő, és ilyesmik előtt, lévén fiúgyerek hat éves kor fölött minden jel szerint ilyennel játszik, és ráadásul még ilyenek is a vágyálmai. Cserében az angyalok még az idén is segítettek fenntartani a varázslatot. Azt mondták, készüljek, mert jövőre már ők is kevesek lesznek ehhez, úgyhogy új fejezet kezdődik majd ezügyben. (de addig még van egy év)
Végül aztán az angyalok úgy döntöttek, igazán komoly meglepetéssel készülnek nekünk. Én igen hamar vettem a lapot, és körülbelül másfél perc gondolkodás után bólintottam. Balázs, a racionalista felem nem volt ennyire gyors. Illetve az egyik döntésben igen. Miszerint lecseréljük az internet-szolgáltatót, mondhatnám, vissza az eredetihez, mert újfent a nagy T ügyfelei leszünk. Most azonban már nem csak internetet hoznak, hanem tv-t is. Nos, és itt kezdődött a másik döntés. Mert ip tv-hez illő volna egy normális tv, ehelyett a "leharcolt" 14 éves helyett. Én egy pillanat alatt eldöntöttem, hogy akkor itt a ragyogó alkalom az egyik áruhitelt lecserélni egy másikra, mert most is van a nulla thm-es opció, és úgyis csakis azzal, hát akkor mire várunk.. Balázs szerint ez nem így működik, és hagytam, hadd döntsön ő. Igazából kemény munka folyt a háttérben, az összes arkangyal, angyal, és angyalsegéd dolgozott már az ügyön, mire végre bólintott, és intézkedett.
Itt pedig akkor csapó. És következzen a röpke életkép a szentestéből, amiből szent délután lett, mert úgy alakult. A család összes férfitagja kutyát sétáltatott délután, én pedig a már injekciókúrán lévő mamának segítettem odafent, amikor is arra érkeztünk haza, hogy valaki járt a lakásban. Mert égtek a mécsesek. Egyrészt. Másrészt pedig a fa alja tele volt becsomagolt meglepetéssel. Roland a nagy izgalomban is elénekelte egyedül és gyönyörűen a Mennyből az angyal-t (ezt szerette volna, hát így lett), majd izgatott bontogatás következett. Az idén teljesen egyforma ajándékok voltak a fiúk részére, így lettünk gazdagabbak három hősbigyóval, három kilövős bigyóval, három másikféle kilövős izével, három lépcsőjáróval, és egy jengával. Egy világítós nyakörvvel, mert az angyalok Arthurra is gondoltak. Noigen.. és egy Samsung Smart Tv-vel. Okos telefonok után okos tévé... internetezik, meg amit csak akarunk. (sajnos főzni nem főz) Nem utolsósorban gyönyörű.
Aztán a mamáék fája alatt is találtunk három téli bakancsot és három (szerencsére kis méretű) távirányítós robotot.
A húgomék fája alatt Tabu társasjátékot, Uno társasjátékot és Tili-toli fejlesztő játékot.
A papa fája alatt ma Montego Bay társasjátékot, Operáció társasjátékot, és Kémszettet.
Szóval.. semmi okunk azt gondolni, hogy nem voltunk jók. És az angyalok is azt súgták nekem, hogy büszkék lehetünk magunkra, bár, van még miben fejlődnünk.
Jövőre ezen leszünk. :)

6 megjegyzés:

  1. Boldog Karácsonyt Nektek is Diuskám! Azért vannak még angyalok!:)

    VálaszTörlés
  2. Boldog, békés, angyalos karácsonyt kívánok Nektek !
    Pihenjetek, élvezzétek a szabadságot, és próbáljátok meg néha élvezni a "SEMMITTEVÉST" is:)
    Puszillak Benneteket!

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Dius!
    Lassan kezdjél el szövetkezni az anyalokkal, mert rövid időn belül a kilövős bigyókat és izéket követi majd az "egér" és tartozékai. Az is jó móka ám!! Az én fülemben még most is csengenek azok a mondatok, hogy "de nem lehet jó kilövős stratégiai játékot játszani, mert kevés a memória, kicsi a processzor"...stb. Nem is tudom, hogy melyik időszak volt e tekintetben könnyebben kezelhető. És légyszi Magadról is konzultálj egy angyalkával egy jó kis "pihenős" utazással kapcsolatosan. Megéri, az angyalok mindig segítenek!!!

    VálaszTörlés
  5. Ui: én voltam a bejegyzés törlős olvasód. Előbb továbbítottam, mint kellett volna!

    VálaszTörlés
  6. Köszi Ilgya, és Éva. :)
    Babi, jó, hogy időben szólsz, ez még valóban előttünk áll. Majd felkészülünk az angyalaimmal.
    Oké, konzultálok egy ilyenről is velük, hátha megérdemlem mondjuk a szülinapomra. :)

    VálaszTörlés