2011. nov. 20.

Súlytartás

Amikor augusztusban befejeződött Balázs diétája, és amiről hírt is adtam itt azzal a jó kis egyenlettel, ami sehogy sem jött volna ki magyarázat nélkül, irtó büszke voltam én is rá, meg talán ő is magára. Némi ambivalencia mindig van bennem ezzel kapcsolatban, mert amellett, hogy nagyon felnézek rá azért, amiért képes bármit végigcsinálni, amit elhatároz, kicsit dühít is ez a tulajdonsága, mert épp emiatt úgy gondolja, ezzel mindenki így van. De azért erősebb a felnézek rá-érzés. :)
Akkor ugye meg volt a kitűzött cél, ami komoly önbizalmat adott neki. Ráadásul az csak egy dolog, hogy elérte azt a súlyt, amit szeretett volna, de sokkal jobban érezte magát a bőrében. Ha én lettem volna ő, akkor aznap, amikor ez az egész véget ért, minimum egy egész csokitortával ünnepeltem volna. Amivel nyilván rögtön visszaszedtem volna egy kilót is. De mivel Ő nem én, semmi ilyesmi nem történt. A mai napig sem történik ilyen. Hatalmas akaraterővel rendelkezik, mint ahogy ezt már írtam is.
Azóta is csak gyümölcsöt reggelizik. Már rég nem lenne kötelező, de azt mondja, szereti.
Azóta is keverjük az update-et a 90 napossal, bár ez utóbbi már csak annyira van jelen az életünkben, hogy négy-hat naponta még mindig tart egy gyümölcsnapot. Ami a legbámulatosabb számomra, hogy teljesen leszokott a cukorról. Semmi olyat nem eszik, amiben cukor van, a kávéját xylittel issza. Ő, aki egyébként régen az én light kólám látványától is hidegrázást kapott. Ez olyan felfoghatatlan eredmény, hogy néha gondolkodóba is ejt. (de ezen még gondolkodom) Továbbra sem számottevő a kenyér fogyasztása, ha eszik is, csökkentett szénhidráttartalmút. De inkább sajtot és zöldségeket eszik mindenhez. Ez a másik, amit csak bámulok magamban.
A születésnapjára sütöttem először update 1 gyümölcs tortát. Rendesen, ahogy kell, master mix liszttel, xylittel. Nagyon ízlett neki. A hétvégén megint csináltam, és most is nagyon bejött. De egyébként jól megvan süti nélkül. Ha nagyon hiányzik neki, egy Norbi somlóival kárpótolja magát.
Van eredménye ennek a hatalmas önfegyelemnek. A súlya nem nőtt tovább, hanem olyan másfél kilóval csökkent is. Sokkal látványosabban változott centikben mondjuk azóta. Néha azon kapom magam, hogy csak bámulom, hogy hova lett a hasa?
Lassacskán lecseréljük a teljes ruhatárát, összesen két méretnyit fogyott. :D De ez egy kellemes gond. :)
Azt hiszem, még mindig nem tartunk a végleges súlyánál, mert ahogy őt ismerem, a végső cél a végtelenbe és tovább... De erről is tudni fogtok. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése