2011. nov. 29.

Morbid

Éltem már át olyan szívmegállós pillanatokat egy párat, főleg mióta gyerekeim vannak.
Legelőször akkor, mikor Patrikot szájon csípte egy darázs, és kb. százszorosára dagadt a szája .
Aztán mikor Eriknek születése után a fejébe tették a branült a kékfényes kezelés miatt.
De végignéztem például, ahogy stoplis cipővel tapostak a gyerekem csuklójára, és jó mély levegőket vettem, miközben rohantam érte, hogy el ne ájuljak ijedtemben. Utána őt támogattam, hogy el ne ájuljon a fájdalomtól.
Rohantam már a fürdőszobába gyereket menteni, akiből csak az láttam, hogy csöpög a vére, de fogalmam sem volt honnan. Komoly lélekjelenléttel nyugtattam meg azonnal, hogy abbahagyja a sírást, és kerestem meg, honnan is ered... aztán már-már higgadtan szóltam az apjának, hogy szerezzen kocsit, mert indulunk...szétnyílt az álla.
Néztem végig enyhe fitymaszűkűlet-felrántást is, háromszor. És utána napokig borsózott a hátam minden egyes kamillázástól.
A pálmát kétségkívül az viszi, amikor Patrik fogát próbálták visszatenni. Szörnyű volt. És morbid.. ahogy tuszkolták, ő sikított, én meg csak drukkoltam, hogy sikerüljön. 
Azt hittem, mostanában megkímélnek minden morbid élménytől, mégiscsak karácsony közeleg, meg ilyesmi. Erre ma hazaállít a nagy fiam.... a szívem megállt abban a pillanatban, ahogy nyitotta az ajtót. A kezében hozott egy kezet. Ami kétségkívül az ő keze volt. Arról fogalmam sincs, mit gondoltam, de az tuti, hogy egy pillanatra levegőt sem kaptam. Pedig minden józan felfogás szerint nem jönne a saját lábán, ha.... Nem is emlékszem már rá, hogy mit mondtam, de Patrik jól kiröhögött. Technika órán készült a remekbe szabott darab, viaszból és gipszből. (innen is csókoltatom a pihent agyú technika tanárt) Amúgy tényleg remek, mert tökéletes 3D-s lenyomata a kezének (és majd amikor ő lesz a pénzügyminiszter, nagyon sokat fog érni ez a jobb kéz :P), minden vonal megvan, a körmei, szóval nem semmi. De engem még mindig a hideg ráz tőle. A gyerekeim meg már mindhárman kiröhögték a "betoji" anyjukat (na de majd megtudják ám, mikor ők aggódnak a sajátjaikért).
Hát így jártam a technika-órával. Sosem volt a szívem csücske, ezek után meg már félek is, mivel állít még haza.... :D

8 megjegyzés:

  1. bakkerovics!! hehe, de akkor is bakkerovics!

    VálaszTörlés
  2. Huhh... nekem még olvasva is elakadt a levegőm egy pillanatra, hát nem mondom, elég hülye ötlet. :(

    VálaszTörlés
  3. Miért nem vidám és kedélyes karácsonyi dekorációt gyártat a tisztelt tanerő technikaórán?! :)
    Az szó szerint kegyetlen, hogy a másodperc egy ezredrésze alatti benyomás mennyire mély lehet, és mennyi minden zajlik le belül! Mintha kibővülne és lelassulna az idő...
    Luca

    VálaszTörlés
  4. Nem igazán értem... ez egy dísztárgy? vagy egy modell? Esetleg ezen tanulták a negatív és pozitív formát? (amit egyébként meg lehet tanítani egy fa ágán, vagy egy makkon is.) Bármelyik a felsoroltak közül, kissé morbid... Technika tantárgy célja: megismerkedés előállítási és gyártási technikákkal - technológiákkal, használati és dísztárgyak készítése, esztétikai nevelés, balesetvédelem, finommotorika fejlesztése, minták, alaklemezek használata... Próbáld valahova beilleszteni Dius! Ennél jobb tanácsot ehhez nem tudok adni... (vérátömlesztés a pedagógusnak - de az nekem sem megy :o)
    Erika

    VálaszTörlés
  5. Azt hiszem sérülések ellátásában lehagytál :) Olyan hidegvért kell megtanulnunk, igaz?

    VálaszTörlés
  6. huhhh.... azért egy pillanatra kivert a víz... legalább festették volna be valami fura színre, vagy nem tudom...

    VálaszTörlés
  7. jajj, a felvezetés után leizzadt a tenyerem... most egyáltalán nem örülök, hogy ennyire érzékletesen írsz. :D

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm az együtt érzéseket. :)
    Erika, nem tudom hova illeszthetném be, főleg, hogy ebben a félévben a technika "háztartástan" részébe jár.
    Heni, pedig mennyit le sem írtam. A hidegvér pedig egészen addig megvan, amíg "kezelni" kell a helyzetet, utána összeomlok. De jobb így, hogy utána, mint helyette. Tudod mit? Szívből kívánom, hogy ne is legyen annyi ilyen helyzet nálatok, hogy lehagyj engem. :)
    Cucka, bocs... :)

    VálaszTörlés