2011. nov. 28.

Emlékszel?

Szombat este óta mindig bevillan egy-egy pillanat abból az x-faktoros duettből. Akkor is végigvigyorogtam, meg azóta már vagy tizenötször. Aztán továbbgondoltam... mert annyira megragadott annak a két fiatalnak a fiatalsága, a szemmel látható érzelmek a szemükben, arcukon, hogy kicsit még irigy is lettem. Nem azért, mert én olyan öreg vagyok (bár Veránál már kétszer is idősebb vagyok, de ez nem azért van, mert én vagyok öreg, hanem mert ő szemtelenül fiatal). De ez a fajta rajongó szerelem már elmúlt. Vagy legalábbis másmilyen lett. De azért még emlékszem ám arra, amikor minden pillanat olyan torokszorító volt, amikor egy pillantásától azonnal a mennybe repültem. Amikor mosolygott, akkor meg még azon is túl. Most, sok-sok év távlatából is bizsergeti a lelkemet az érzés. Várni őt, várni rá, nyújtani a percet, hogy még ne kelljen mennie. Még egy utolsó csók, amit még fél órán keresztül követett további ki tudja mennyi. Olyan igazi tiniszerelem volt a mienk. Emlékszem arra, hogy képes voltam abban a fél órában, amíg vártam tizenötször átöltözni, miközben rohangáltam az ablakhoz, meg füleltem, hallom e már a motorja hangját. Ha lett volna akkoriban mobiltelefon, azokban a fél órákban legalább negyven sms-t küldtem volna. Nem volt. Telefon sem. Internet sem. Mégis annyira jó volt, minden egyes pillanata. Hálásak voltunk minden percért, ami jutott, azokért meg külön, ami kettesben jutott.
Szombat este az összes ilyen perc és pillanat visszaköszönt. Kicsit megkönnyeztem ezt a két "gyereket", és nagyon hálás voltam nekik, amiért segítettek emlékezni ezekre a percekre, amik a nagy hétköznapi rohanásban már egy kicsit megkoptak, feledésbe merültek. Az érzés ugyanaz, de egészen más.
Nézzétek meg a videót, és meséljétek el, mi minden "jött vissza" tőle.

7 megjegyzés:

  1. Mire gondoltam?
    1) De jó, ez az egyik kedvenc dalom!
    2) Hamissss...
    3) Nem szerettem tini lenni, úgyhogy nosztalgia semmi.
    4) Férjuramat 28 évesen ismertem meg, vagyis ilyen fajta nosztalgia szintén semmi.
    5) Réka pikkpakk 17 lesz....
    6) Jó volt nézni őket, valami "átjött", tetszett. :)

    VálaszTörlés
  2. Popianyu=Poppy=Erika
    Bocsi,
    iIgyekszem csak a Poppy-t használni, de most valahogy nem ismert fel a rendszer. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyjából az jutott eszembe nekem is mint Neked:) És jó volt kicsit újraélni az első szerelmet. (nem Feri volt) emlékszem a bizsergő érzésre amikor lopva összepillantottunk, az pici érintésekre, a keze melegére. Emlékszem én is a lépcsőház előtti hosszú búcsúzkodásokra, emlékszem, hogy mosollyal az arcomon aludtam el, és alig vártam, hogy újra lássam másnap, de a megbeszélt idő előtt már az ablakból lestem, jön-e már.
    Jó volt na!!!! De most kicsit akkor is elszomorodtam, hogy milyen baziöreg lettem így hirtelen.... hiszen nem volt ez még olyan rég, ha így emlékszem rá.

    VálaszTörlés
  4. Jaj! Nem lettetek öregek! Megérlelődtetek!!!
    ... hányszor mondjuk, ha még egyszer visszamehetnék az időben, másként csinálnám. De nem a mostani érettségünkkel mennénk vissza... azt mondja a "picológia", hogy aki kiélt egy-egy korszakot, nem vágyik vissza. Én lehet, hogy kiéltem, megéltem? Nem vágyok vissza... már nem... Ami van, annak szeretnék még sokáig örülni, a mindennapokat tartalommal megtölteni.
    Sajnos én is hamisnak hallom... (a műsort egyáltalán nem ismerem)

    VálaszTörlés
  5. Poppy, mindegyik neveden megismerlek, ne mentegetőzz, ahogy sikerül, úgy pont jó.
    Lehet, hogy hamis, nekem ehhez nincs fülem. De ha az is, ez egy énekverseny, és azt nem felejthetjük el, hogy nem profik.. majd esetleg lesznek. :) (nem mellesleg, ha profik lesznek, a stúdióból már nem kerül ki hamis hang, viszont soha többé nem látsz ilyen igazán "eredeti" előadást tőlük, mert eleinte arra figyel, hogy jól tátogjon, vagy épp elég halkan énekeljen, mire meg ez megy rutinból, már eltűnik ez a fajta báj)
    Azért az, hogy jó volt nézni, máris jó hír. :)
    Bea, ne szomorkodj, nem vagy öreg. És az ilyesmi igenis szép emlék. :)
    Erika, én úgy szoktam kívánni, hogy "ezzel az eszemmel" lehessek újra fiatalabb.. de ilyen nincs.

    VálaszTörlés
  6. Dius: :) Csak azt írtam le, amit éppen gondoltam. Kedvelem Verát és Gergőt is, drukkolok nekik. Hogy helyenként hamisan énekeltek, nem számított. Azért... vannak olyan profik, akik képesek az eredeti előadásra. ;) Remélem, ők is ilyenek lesznek egyszer.

    VálaszTörlés
  7. Poppy, legyen igazad ebben, hogy ők is profik lesznek egyszer. Bár.. talán kár lesz értük.

    VálaszTörlés