2011. okt. 8.

Mi magunk, kicsit másképp

Komoly vidámpark van mifelénk. A maga összes mindenségével. Na mielőtt irigykedtek, elárulom, nem igaziból ám. Igazából csak egy cirkusz vert sátrat az iskola tőszomszédságában. Mi ilyen sátras cirkuszokba nem járunk, de az állatokat azért megnéztük. (láma, teve, pónik)
A vidámpark mi magunk vagyunk. Én (szamár elöl) vagyok a hullámvasút. Érzelmileg. Egyik pillanatban repkedek a boldogságtól, másikban rettegek a bizonytalanságtól, és belesüppedek a kudarcaimba.
Balázs a körhinta. Ami állandóan forog (pörög) körbe-körbe, viszonylag egyformán. Az igaz, hogy hol a kedves kis pónin ülhetünk, hol pedig valami vad oroszlánon.. de a pörgés az ugyanaz mindig. Ezerfordulaton, elvárva, hogy mindenki vele tudjon pörögni. Aki nem, az lemarad. Ilyen egyszerű. :)
Patrik egy elvarázsolt kastély. Belső álomvilágban, görbe tükröt tartva mindkettőnknek, a hullámvasútnak is, meg a körhintának is. Általa láthatjuk, miből lesz a cserebogár, visszaköszönnek a mimikáink, a kockaságaink, az elvontságunk és megannyi cinikus vonásunk is. De ő az, aki a tükörben megmutatja, hogy milyenek is lehetnénk. És néha még a hajunkat is meglobogtatja egy-egy pillanatra, csakhogy visszatérjen belénk az élet sava-borsa. És mégis, elvarázsoltként is stabil alapokra épült kastély. Ott áll, bármi történhet, rendületlenül nem moccan egy millimétert sem.
Erik kétségtelenül egy szellemvasút. Vidám részekkel, és gonoszsággal egyaránt. Olyan fajta, aki a vasút bejáratánál még elbűvöl egy jégszívet is felolvasztó mosollyal, de ha nem felelsz meg az általa kigondoltaknak, a végén Drakula maga vár. Amíg ez eldől, lehet részed mindenféle földi jóban. Egy pillanat önfeledt nevetésben, gúnyos kacajban, őrületes érzelmeket felkavaró könnyzáporban. De ha Ő úgy gondolja, a könnyzápor után egy pillanat múlva máris egy kedves kis sárkány vár vigasztaló öleléssel. Az a fajta szellemvasút, amire minél többször ültél fel, annál többször szeretnél még.
Roland pedig a mesehajó. A maga összes elbűvölő vonásával. Kedves, kellemes zenével, lágyan ringatózva. Elsősorban mindenképp tündérektől és kedves koboldoktól vagy körülvéve a hajóút során, pillanatról pillanatra elhalmozva a szeretet apró és nagyobb morzsáival. Ne lepődj meg, ha egy kedves kobold az öledbe ugrik a hajóút során, és közli, hogy szeret. Ha elég hosszú utat töltesz ebben a hajóban, előfordulhat, hogy a kedves koboldból egy-egy pillanatra gonosz sárkány lesz, amelyik tüzet okád mérgében. De nem kell ettől megijedned, mert máris ott terem majd tündér-keresztanya, hogy varázsport szórjon feléd, amiből árad a boldogság.
Jönnél hozzánk játszani? És melyikünkkel játszanál legszívesebben?

6 megjegyzés:

  1. huh.... ezt nagyon jól/találóan/elvarázsolóan megírtad......

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon tetszett! Semmiképpen sem választanék! Hiszen egy igazi vidámpark is unalmas lenne, ha csak egy játék lenne benne!
    Ti is így vagytok együtt kerek, egész!
    Puszi,
    Szilvi

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy tetszett mindkettőtöknek. :)
    Alkalomadtán szeretettel várunk benneteket a vidámparkban.. :)

    VálaszTörlés
  4. hát hogyne mennék:) Minden játékot kipróbálnék, ez csak természetes:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó hasonlat, tetszik :))

    VálaszTörlés
  6. :)
    Úgy érzem, jó idő esetén ki kell nyitnom ezt a vidámparkot. :D

    Erika: :)

    VálaszTörlés