2011. okt. 25.

És az idén...?

Tavaly megkérdeztem, hogy Mondd, Te kit választanál? Nagyon sokáig az egyik legnépszerűbb bejegyzésem volt, amit tökéletes mértékben meg tudok érteni. Az idén is feltehetem ezt a kérdést, de annyit már előre elárulhatok, hogy könnyebb nem lett a választás. De nehezebb igen. 
Én vagyok abban a nagyon szerencsés helyzetben, hogy nem kell választanom. Soha, semmilyen körülmények között nem kell (remélem) olyan döntést hoznom, hogy bármelyikőjüket a többiekkel szemben/ellen.. Nekem mindannyian ugyanolyan fontosak, ugyanolyan szépek, ugyanolyan okosak, és ugyanúgy szeretem őket. Hiszen értük, miattuk, velük, nekik... másképp nincs is értelme.
Szóval, az idén Kit választanál?
Ezt az egészen komoly nagyfiúvá érett okostojást? Aki mindent elolvas, ami a keze ügyébe kerül, és mindent magába szív, mint egy kis szivacs. Akinek mindenről van véleménye, és még igen ritkán képes arra, hogy ne mondja ki azonnal. Akinek akkora szíve van, mint az anyjának, akkora igazságérzete, mint az apjának, annyi bölcsesség szorult belé, mint a Dalai Lámába...
Vagy ezt a csupaszív mosolyú csibész barnaszeműt? Akinek akkora hangereje van, hogy egyszer földrengést okoz valahol, aki már most nem győzi levakarni magáról a csajokat, aki még mindig egy kisbaba, ha valami baj éri. Aki egyesek szerint tiszta apja, mások szerint tiszta anyja, de egyébként elárulom, a kettőnk tökéletes keveréke. :) Egy kicsi mindkettőnkből, a lehető legjobb keverékben. Még akkor is, ha okoz néha fejvakarós perceket.. és egy igazi macsó. :) De ez látszik, nem?

Vagy ezt a majdnem iskolás, és ennek megfelelően már komoly kisnagyfiút? Aki mindent nagyon csinál, vagy sehogy sem. Aki hisztizik és toporzékol azért, hogy mindenképp elérje amit akar. És aki a legőszintébb mindenki közül, mindegy, miről van szó. Ugyanolyan őszintén kritizál, mint amilyen őszintén szeret. Aki az én kicsifiam, bármennyi idős is, és ennek megfelelően bizony, elrontottam. Aki talán a legtöbbet változott az elmúlt egy évben, ami miatt olyan nagy lett, hogy már majdnem csak félelmetes, hogy már ő is... És aki, ezen a fotón épp nem volt a legjobb passzban.. ami ugyan látszik egy kicsit, de csak egy kicsit. Azért szerencsére mosolyogni még tud ám.. :)
Nos, hadd halljam, kit választanátok? Vagy inkább azt, hogy mennyit változtak..?
"Rohan az idő, megállítanám, de nem lehet, mert az idő könyörtelen..."

9 megjegyzés:

  1. Ne má'! nem lehet itt választani kérem szépen (csak gyönyörködni, azt lehet). :)

    VálaszTörlés
  2. Huh, nagyon nehéz lenne választani! Nagyon-nagyon jóképűek a fiaid!! :-)
    Sok puszi Dóra

    VálaszTörlés
  3. Dius, hallod, az én fiaim kísértetiesen rímelnek a tieidre.
    A legnagyobb a család esze, a középső egy érzelem-gombóc, a kicsi meg egy hisztimasina. Ezeket a besorolásokat még színesítik-erősítik a lányaim is. Választani? Minden percben másikat. :)

    VálaszTörlés
  4. De jó volt ezt olvasni, Dius!!!!
    Nekem a két Nagyon nagyon hasonlít egymásra; legalább is a mosolyuk. A Kicsi meg más figura. Nagyon helyesek, és sok látszik a képeken abból, amit leírtál róluk!

    VálaszTörlés
  5. Lehet, hogy csak az ing teszi, de nem hiszem, hogy csak az, de borzasztó nagyfiúk lettek az elmúlt év alatt mind a hárman.
    És szerintem is nagyon hasonlítanak egymásra:))) Szépek no.

    VálaszTörlés
  6. Miért kéne választanunk?Hadd gyönyörködjünk mindhármukban inkább mi is:)
    Nekem úgy tűnik,hogy a két nagy tiszta apukájuk,a kicsi meg apa- anya mix:)

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm a dícséreteket, híztam tőlük vagy két kilót. :)
    Virág, micsoda világ lenne itt, ha még lányaim is lennének... :) (épp ma pendítettem meg Balázsnak, milyen lenne már negyedikre egy ikerpár lány... égnekálltahajatőlem)
    Szilvi, nagyon hasonlítanak egymásra a nagyok, nemrég is ikreknek nézték őket. :) Roli valóban kicsit másabb.. bár lehet, hogy ha szemüveges lenne, hirtelen hármasikrek lennének. :D
    Bea, én is valahogy így érzem, hogy ebben az évben nagyon sokat nőttek, változtak, alakultak, és nagyon nagyfiúk lettek.
    Anna, a kicsi mix, tényleg.. :) És szerintem is a két nagy apjafia, de nagyon.. :)

    VálaszTörlés
  8. Sokat nőttek tavaly óta,de mindegyik ugyanolyan helyes,mint amilyen tavaly is volt:)))))Idén is mind a hármat választom!

    VálaszTörlés