2011. szept. 29.

Van szívem

Ugye nem gondoltátok volna? Pedig van. És működik. Többnyire jól, ám nem száz százalékosan. Néha hiba csúszik a gépezetbe, de annyira nem, hogy akár átmenetileg is szívtelennek nevezhessen bárki is. :)
Nem volt ennyire jó kedvem miután leszedték rólam a Holtert, és kis várakozás után már mehettem is az ítélethirdetésre. Azért nem semmi ám, hova fejlődött a technika. Tíz perc sem telt el, és már kinyomtatva, összegezve ott hevert előttem feketén-fehéren, amit produkáltam. Semmi titkolás, mellébeszélés, mert műszer könyörtelenül működött, éjjel-nappal, mindösszesen 21 óra és 23 percen keresztül.
Na és amit monitorozott:
Átlagos szívfrekvencia 84 bpm, minimális szívfrekvencia 56 bpm, fellépett 06:36-kor, maximális szívfrekvencia 141 bpm, fellépett 11:23-kor (amikor felértem a lépcsőn)
Kamrai események: : Összesen 0 kamrai ütés volt, melyből 0 volt extraszisztolé. Egyéb események: 0 csatolt, 0 run, 0 ventrikuláris biegminia, és 0 tachycardia.
Pitvari események: Összesen 641 szupraventrikuláris ütés volt, melyből 623 volt extraszisztolé. Egyéb események 7 csatolt, 0 run és 1 paroxizmális tachycardia. .
St események: A legnagyobb ST depresszió értéke -1,37 mm, ami 11:22-kor jelentkezett az 1. csatornán. A legnagyobb ST eleváció értéke 1,37 mm, ami 08:36-kor jelentkezettt a 2. csatornán.
Ritmusanalízis eredményei: A felvételben 0 db 2,4 másodpercnél hosszabb pause jelentkezett.

Doki vélemény: Sinus ritmus - jó freq-a menet nem jelentős mennyiségű SVESY. Egy 4 tagu keskeny QRS-ü run. Kóros bradycardia, pausa nem volt.
kis dosisu beta blokkoló jön szóba.

Tehát ennyi. Az agyam már blokkolva van. Mármint a normálatlan ingerei... most a szívem is blokkolva lesz. Aztán remélhetőleg máshol már nem blokkolnak.

Amúgy annak, amit leírtam, a nagy részét nem értem. De leírtam, hátha valaki fogja érteni. :) Azt mondták, túlságosan nagy baj nincs. Úgyhogy ez akkor jó hír, nem?

6 megjegyzés:

  1. Én ebből egyedül az extraszisztolét értem, mert az nekem is van. De ne is törődj vele, hogy mi mit jelent, a lényeg, hogy nagy baj nincs. :)

    VálaszTörlés
  2. Ilyen "extrasziszegése" van néha Zitusnak is. Nála terhelésre teljesen megszűnik, ha adhatok egy tippet... :-)
    Jó az, ha nincs baj!

    VálaszTörlés
  3. Nálam fejfájás hatására szűnik meg.. valamit valamiért ezek szerint. :D Majd eldöntöm, hogy mi a jobb, ha félreketyeg a ketyegőm néha, vagy ha szétesik a fejem.

    VálaszTörlés
  4. na, ebből semmi sem jött át, de majd megmutatom itthon a hozzáértőnek, hátha valamit elmesél nekem is belőle :)

    VálaszTörlés
  5. Nekem e nélkül is lejött már régen,hogy van szíved,és nem is akármekkora.......
    a többi csak részlet kérdés:D (örülök,hogy nincs nagy baj♥ puszim!!!!

    VálaszTörlés
  6. Timi, köszi. :)
    Ilgya, aranyos vagy. :) <3

    VálaszTörlés