2011. aug. 19.

Mi lenne, ha?

Ugye milyen sokszor teszünk fel ilyen kérdéseket magunknak is, másoknak is. Pedig tulajdonképpen semmi értelme nincs a kérdésnek, mert csak feltevések sorozata lesz a válasz. Arra viszont mindenképpen jó, hogy egy jó kis beszélgetés kerekedjen egy ilyen típusú beszélgetésből, sőt, elárulom, arra is jó, hogy jókat álmodozzon az ember.
Persze, lehet azt mondani, hogy az álmodozásnak nem sok értelme van, csak felesleges időtöltés (energiapazarlás?), de én ezzel nem értek egyet. Szerintem álmodozni jó. :)
Pl. tök jó azon merengeni, hogy mi lenne, ha megnyerném a lottó ötöst? Ha túlélném a sokkot, akkor nagyon boldog ember lennék... egy ideig mindenképpen. Vennék egy házat, egy nyaralót, utazgatnék, és azt csinálnám, ami jól esik. :)
Mi lenne az, ami jól esik? Vagy másképp kérdezve, mi lenne, ha Te dönthetnéd el, ezentúl mit szeretnél csinálni? Írnék. Mindig épp arról, ami eszembe jut.
Mi lenne, ha író lehetnék? Megtapasztalnám azt a fajta szabadság-érzést, amit még sosem. :) Szabadok lennének a gondolataim, mégis elérhető lenne mindenki számára (na és ezérjó  blogot írni :P).
Mi lenne, ha mindenki ismerné a gondolataimat? Semmi. Nincs titkolni és szégyellnivalóm. Ugyanolyan ember vagyok mint bárki más. Hétköznapi gondokkal, vágyakkal. De hiszem, hogy tudnék segíteni a bennem munkálkodó összes érzéssel másoknak.. akár az írásaim kapcsán is.
Mi lenne, ha segítséget kérnének tőlem azok, akikre hatással voltam? Segítenék, ez nem kérdés. Minden lehetőséget megragadnék arra, hogy segítő kezet nyújtsak annak, aki kéri.
Mi lenne, ha túl sokan kérnék? Van olyan, hogy túl sok? Vagy épp csak bőven elég? Azt gondolom, képes lennék felmérni az erőm, lehetőségem, kapacitásom mértékét, és képes lennék nemet mondani is, ha muszáj.
Mi lenne, ha mindez megvalósulna? Végre önmagam lehetnék. :)
Ugye hogy jó álmodozni?

(ha néha azt gondoltad, hogy "úristenezmegbolondult", vedd figyelembe, hogy ma strandon voltunk, és egy kicsit megsütött a nap.. igen.. a fejemet is)

5 megjegyzés:

  1. :D :D Oké. :) Újra és újra..

    VálaszTörlés
  2. nem bolondultál meg...... :-)
    Ház, nyaraló, kényelmes autó, utazások nálam is listások a leendő lottóötösre. :-)
    Ha azt tehetném amit lehet? Beülnék pszichológia szakra nappalin.

    VálaszTörlés
  3. Eszter, drukkolok Neked.. a Te ötösöd úgyis sanszosabb... azon egyszerű oknál fogva, hogy Te lottózol, én nem. :)
    És akkor... majd jól kikezelsz az ilyen dilijeimből? :P

    VálaszTörlés
  4. először magamat...:-P

    VálaszTörlés