2011. aug. 24.

Még el sem kezdődött..

.. de máris kezdődik. És már most várom a tanév végét. Vagy legalább az őszi szünetet. Pedig mondom, még el sem kezdődött, hiszen még egy hét hátra van hivatalosan a tanévből.
Mivel az én főnököm tanító néni, így "vele együtt" nekem is már múlt héten megkezdődött az iskolaszezon. Mert ők már múlt hét hétfő óta minden nap bejárnak, értekezni, fakultációkat tervezni, pakolni, meg ilyesmik.. Az egy dolog, hogy már túlóráztam azért, mert nem lett vége időben az értekezletnek, végül is felkészültem nagyjából az ilyenekre. Azt mondjuk el sem tudom képzelni, mit lehet ennyit értekezni.. de mindegy. Vittem a gyerekeim régi tankönyvét a főnökömnek, mert pótvizsgáztatott is, és az övéi bedobozolva valahol az iskola mélyén. Ez sem okozott nehézséget. Az sem zavar, csak egy kicsit, hogy míg a nagyobbik gyerekem tankönyveit elhozhattuk tegnap, addig a középsőét majd csak holnap. Mert még véletlenül sem lehet egyszerre, mert az egyik felsős, a másik alsós, helyileg sem ugyanott vannak a könyvek. Mindegy már ez is. Továbbra is utálom az egész integrációs hülyeséget, de már csak Erik miatt is inkább nem mondom. Ő szívja meg a legjobban, mert az alsó tagozat költözik át másik épületbe, ami olyannyira idegen, hogy még nem is járt ott, csak egyszer. Arról fogalmunk sincs, hol lesz az osztálya, de sebaj. majd az évnyitón megtudjuk. Apropó, évnyitó.. augusztus 31. du 16:30. Ami érdekes lesz.. mert a bolt ötig van nyitva. A főnökömnek ott kell lenni az évnyitón, mert ugye tanítónő. Nekem ott kéne lennem, mert ugye majd ott derül ki, hova is kell menni másnap reggel, meg minden ilyen.. a főnököm lánya nyaralni lesz akkor.. szóval nem tudom hogy is lesz ez.. de ezen majd jövő héten morfondírozok.
Amin kiakadtam, az az, hogy ma, Erik egyik osztálytársának az anyukája felhívott délelőtt, hogy dolgozom e? Először azt hittem, azért kérdezi, mert esetleg figyelni kéne valamit a buszmegállóban, vagy ilyesmi. Mondtam, hogy hát igen, itt vagyok a boltban. Erre ő: ó, akkor Te sem érsz rá iskolát festeni? Mondom, mit csinálni? Hát őt hívták a tanító nénik, hogy toborozzon össze minél több szülőt, mert most(!) rakták fel az osb-lapokat, és azokat még le is kéne festeni, mert addig nem tudnak bepakolni. Megjegyzem, már azt sem értem, miért testálták rá ezt a feladatot a tanító nénik. Mert az iskolának is van telefonja, és tudják minden szülő elérhetőségét. Mondjuk mindegy, mert ha maga az igazgató hívott volna fel, neki sem mentem volna.. és nem azért, mert nem segítek szívesen, amiben tudok, de ezt azért már.. (van egy csomó közhasznú munkás a városban, simán mozgósíthatták volna őket). Mondjuk fél délután tépelődtem azon, hogy micsoda egy bunkó vagyok, mert akár el is mehettem volna, de aztán találkoztam egy másik osztálytárs anyukájával, aki szóról szóra elmondta az én gondolataimat, úgyhogy megnyugodtam kissé. Legalább abban, hogy bunkó vagyok is, nem vagyok vele egyedül. :D
A másik, ami még el sem kezdődött, az ovi. És van, akinek máris befejeződött. Ma első kézből értesültem róla, hogy a volt óvodavezetőt kirúgták. Ugye a vezetői kinevezése lejárt augusztus 15-én, de óvónőként határozatlan idejű szerződése volt. Csakhogy.. annyira útban volt, hogy inkább kifizetnek neki mindent (jár neki felmentési időre járó pénz, és végkielégítés is), csak tűnjön el. Szomorú. És felháborító.(a munkájában nem találtak kifogásolnivalót, pedig eltöltött itt sok-sok évet)  Már megírtam a levelet a polgármesternek, amiben megkérem, hogy látogasson el az oviba, és legyen szíves ismertetni a szülőkkel a döntés okait, és a jövőre vonatkozó terveit, csak hogy hadd tudjuk már. Még aláíratom pár szülővel, és megy a postára. Szomorú, de tudom, ez az utolsó, amit teszek ezért az óvodáért ebben a formában. Ennek vége, és beadom a lemondásomat. Már nem fogom végigcsinálni a következő pályáztatást sem (ha lesz egyáltalán), majd az utódom. :) Szóval, úgy fog kezdődni az ovi, hogy vezető nincs, integráció itt is van, ennek következményeként Roliék csoport létszáma 33 fő (nagycsoportban). Nincs elég szék, nincs elég evőeszköz, és nincs elég ágy. Ígéret volt mindenre.. amiből semmi nem valósult meg.
Várom a telefont valamelyik csoporttárs anyukájától, hogy ugyan menjek már az oviba széket csinálni. :D
A város csődközelben, nincs pénz semmire. Szép kis tanév lesz, már látom..
Mikor lesz már június?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése