2011. aug. 31.

Augusztus 31.

A nyár utolsó napja. Egyben Erika nap, ami az én egyik legkedvesebb barátnőm névnapja is. Aki ma életében először ünnepel(t) úgy névnapot, hogy már a kicsi fia is felköszönthette. Igaz, még kellett neki hozzá tolmács, lévén éppen csak egy hónapos. De abban biztos vagyok, hogy Erikának ez volt élete legszebb névnapja. :)
Ahogy Balázs írta neki a fb-on, ennél boldogabb már nemigen lehet, de azért én itt is szeretnék neki Nagyon Sok Boldogságot kívánni névnapja alkalmából. :) Vagy inkább azt kívánom neki, hogy ez, amit most érez, ez maradjon meg örökre most már. :) Mert megérdemli. :)

A nyár utolsó napját azt hiszem igen sok gyerek számára tették nem egészen felhőtlenné, mert a legtöbb iskolában ma tartották az évnyitót. (kivéve azok a nagyon gonosz és embertelen iskolák, ahova már hétfőtől járnak.. brrrr..) Nálunk is ma volt. Fél ötkor az alsósok épületében. Embertelen tömeg, meleg, pocsék hangosítás, és még rosszabb akusztika. Így aztán hála az égnek lemaradtam az öntömjénező polgármester-beszédről, lemaradtam a minden bizonnyal komoly buzdítóerővel rendelkező igazgató beszédről, és sajnos nem hallottam a kis helyes új elsősök verseit sem. Fél szemmel azt lestem, hogy a nagy, hatodikos (csórikám, a legkisebb az osztályban) fiam bírja e vajon, hogy a tűző napon kell állnia. A másik fél szemem a harmadikost kereste a tömegben, aki meglehetős elveszettséggel lépett be az épületbe, és igen félszegen lesett körbe a sok lépcső és  hatalmas belmagasságok láttán. Úgy egy óra elteltével kezdtek megmozdulni az elöl állók, így kikövetkeztettük, hogy vége az évnyitónak, gondolom a szokásos frázisokkal ért véget: "A 2011/2012-es tanévet hivatalosan is megnyitom, mindenkinek jó tanulást, jó eredményeket kívánok!" (amikor ezt szoktam hallani is, mindig azt várom, hogy majd még valami buzdító csatakiáltás is elhangzik, de az nem szokott. :D )
Erik osztálya felment a tantermükbe az évnyitó után (2. emelet), így én is oda igyekeztem. Az osztályt végül kifestették, de Á. néni nem mulasztotta el kifejezni a szemrehányását, amiért ilyen kevés szülő segített nekik ebben, és hát többet vártak volna. Cifra gondolataimat képzeljétek ide. Kiosztotta a kitölteni-aláírni valókat, valamint a felszereléslistát. Jókor.. mondhatom. És holnap reggel mindent(!) vinni kell. Nos, mindent nem fogunk, mert a fotókarton nálunk sem terem itthon (de ígérem, ezt a dolgot gyakorlom majd), műanyag hőmérőnk sincs, és bevallom, hogy simán elfelejtettem füzetborítót venni is.
Erik kapott még szakkörös tájékoztatót is, miszerint, ha szeretném, akkor megtanítják a gyerekemet a cigány himnuszra, megismertetik vele a cigány zászlót, meg szavakat tanulna. Hát.. vessetek rám követ, nem szeretném.
Patrik is megkapta az egyik fa tövében (az ő osztályuk ugye másik épületben van) az aláírnivalókat, valamint a tájékoztatást arról, hogy ha szeretnénk, akkor az idei tanévtól a nívós matek oktatás mellé felveheti a nívós magyar oktatást is. Így hívják mostantól az emelt szintet. Mondjuk kifejező ez a nívós szó szerintem. Mindegy.. ebbe ne menjünk bele. Patrik szeretné, ezt már megmondta a tanév végén, úgyhogy kértük.
A tankönyvek becsomagolva, a rajzdobozok összekészítve, tolltartók is megvannak, aláírtam, kitöltöttem mindent, úgyhogy reggel suli.
Rolinak is elkészítve az ovis ágynemű (focis), a váltócipő, váltóruha (ha most nem viszem, elfelejtem), úgyhogy reggel ovi is.
Így a végén azért leírom, hogy iszonyatosan rossz előérzetem van erről a tanévről, de ezt csak azért, hogy majd később lássam ezt. Mindenesetre nem épp optimista módon megvan a "mentőiskola", ha innen mégis menni kell. Látok rá esélyt. De meglátjuk. :)

Minden kedves iskolásnak, különösen a holnap első osztályos Dávidnak, a szintén első osztályos Klárának és Imolának kívánok egy gyorsan eltelő tanévet, csupa izgalmas tanulmánnyal, sok-sok ötössel, és piros ponttal, vagy akár jutalommatricával. :)
Az ovisoknak pedig sok-sok játékot, mesét, mókát és kacagást. :)
Nekünk, szülőknek pedig kitartást a végtelen hosszú listákhoz, amit még be kell szerezni, a szülői értekezletekhez, meg egyáltalán a tanévhez. :)

5 megjegyzés:

  1. Kedves Dius! Szeretem olvasgatni a posztjaidat. olyan szívemből jövőek. Annyi minden hasinlóságot látok közöttünk, hogy hihetetlen. Sajnos vagy nem- nemtudom- én nem tudok ilyen nyíltan leírni mindent, mert olyanok isolvashatják a blogomat akiknek nem kéne. (halkan jegyzem meg, hogy cigány nyelvből nyelvvizsgázni állítólag könnyű és egyetemen főiskolán is elfogadják) de én sem rajonganék érte. Minden posztodat várom nagyon! Sok kitartást és türelmet!!!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Andi. :)
    Ha ez az "oktatás" valóban arról szólna, hogy megtanulja a cigány nyelvet (bár nem is tudom hányféle nyelvjárás, v. dialektus v. minek nevezik van náluk), akkor még gondolkodnék is. De ez inkább olyan "majd mi megmutatjuk" dolog, aminek se füle, se farka, így ebből nem kérek.

    VálaszTörlés
  3. Dius!
    Köszönöm szépen, hogy megemlítetted az "Ökröcskéimet"!!!!
    Minden jót ebben a tanévben (is)a sulisaidnak, a "mégovisnak", és a szüleiknek is!
    Szeretettel,
    Szilvi

    VálaszTörlés
  4. Nem tévedtél, tényleg ez volt eddigi legszebb névnapom, gyönyörű virágot kaptam a fiúktól, és nagy mosolyokat :))) Köszönöm a köszöntést :)))) Kisebb-nagyobb királyfiknak pedig sok minden szépet és jót kívánok a tanévre, a nem túl szimpatikus kezdet ellenére. Sokszor eszembe jut, hogy nővérem fiai is most születtek, és a nagyobbik már hatodikba megy, a kicsi pedig harmadikba... Milyen gyorsan öregszenek a gyerekek :))))

    VálaszTörlés
  5. Köszi, Szilvi! :)
    Erika, na, hát tudtam én... :)))
    És hogy mire képes a Te kicsi fiad.. tegnap este is két füzetborítókeresés (nem lett meg) között egy-egy negyed órát eltöltöttem a fotója előtt bárgyú mosollyal. De tök jó volt, addig legalább pihentem. :))
    A gyerekeink galád módon tényleg nagyon gyorsan öregszenek.. nem is értem én ezt.. hiszen tényleg most születtek.

    VálaszTörlés