2011. aug. 1.

104+90(+3)=85

Nem jön ki, mi? :D Pedig dehogynem.. Pontosan ennyi. És nincs ebben semmi szemfényvesztés, nem is találtam ki semmi új matematikai egyenletet.
De elmesélem, jó?
Április végén történt, hogy Balázs roppant elégedetlen lett önmagával. Pontosabban a súlyával. Mert azon túl, hogy már felülről súrolta a "férfi azalatt csak karácsonyfadísz" súlyt nem volt jó a közérzete. Megnőtt a pocakja, ami miatt nem volt kényelmes ülni, nem tudott lihegés nélkül semmi kicsit megerőltetőbb dolgot csinálni. Szóval.. megkérdezte, segítek e neki lefogyni? Mondtam, hát persze. Azt mondta, rám bízza, hogy milyen módszerrel, és mindent meg fog enni, amire azt mondom, lehet, a lényeg, hogy fogyjon le. Szóba került a paleolit diéta, amiről sikeresen lebeszéltem, úgy éreztem, ez nem igazán passzol hozzánk, és nem is tudnám szívvel-lélekkel támogatni benne.. Szóba került még az Update, de azt elvetettük (akkor még), mondván, túl drága. Így aztán jött a jól ismert 90 napos.Mármint általunk jól ismert. Egyszer már végigcsinálta.
Megvolt tehát a módszer. És a kitűzött cél.  85 kg.
Május 2-án kezdődött. Fehérje nappal, ami az összes közül a legjobb szerintem (ilyenkor ehető az összes hús, sajt, ilyenkor lehet tejet inni.. ), aztán követte a keményítő nap (az összes nap közül a legtöbb fejfájást okozó), majd egy szénhidrát nap (amiről azt gondolja az ember, hú, de jó lehet.. de nem is..), ezután pedig a gyümölcs. Reggelire kilencvennegyedik napja minden reggel gyümölcsöt eszik. Mikor épp mit.. ma reggel pl. dinnyét és őszibarackot. És ez még 90 napig így is marad.
Az első héten fogyott négy kilót. Ami tökéletes lökést tud adni pl. egy gyümölcs-nap után. :) Mármint meglátni a mérleget. Voltak stagnáló periódusok, de viszonylag hamar beálltak a négynapos fogyós ciklusok, szépen látszik a grafikonon, ami a súlytáblázatban van. :)
Én csendestársként vettem ugye részt benne, nem volt más dolgom, mint észben tartani hogy épp milyen nap van, és drukkolni. Na meg csodálni. Újra és újra. Minden egyes héttel jobban. Egyrészt azt, hogy micsoda önfegyelme van. Másrészt, hogy aztaaaaaaa, milyen vékony lett már az arca, aztaaaaaaaaa... lement a pocakja.. :) De leginkább azokon a napokon csodáltam, amikor víznap volt. Mert ez az igazi gyilkos része. Minden hónapban egy nap amikor csak vizet.. az első ilyenen szétaggódtam magam. Meg a másodikon is. És a harmadikon is. De még ezeket is vidáman, zokszó nélkül átvészelte.
Tegnap, az utolsó gyümölcsnapon vasárnap lévén, együtt ebédeltünk. A gyerekek és én csirkemellet krumplipürével, ő meg dinnyét és barackot. Nagyon szemétnek éreztem magam, de ő mosolyogva leintett, hogy ne vicceljek már.. hiszen ez az utolsó. És akkor már amúgy is tudtuk, hogy a cél megvan. :)
Vannak egyéb érdekes változások is, amit egy ilyen 90 napos kúra hozhat magával. Azt nem tudom, másnál is így van e, de nála mindenképp. A 90 nap alatt egyetlen egyszer sem égett a gyomra, előtte már ott tartottunk, hogy bármit evett, csak quamatellel lehetett. Egyszer fájt a feje, ami azért régebben ennél sokkal többször fordult elő. Na és a bőre.. lehet, hogy egyszer már csak ezért is elkezdem.. Hihetetlen micsoda bársonyos bőrre tett szert csak úgy. :) És még ez sem a csúcs. A csúcs, hogy az allergia nem jelentkezett. (kopp-kopp) Lehet, hogy nincs összefüggésben, de én azt gondolom, igenis van. Hiszen komolyan méregtelenít is egy-egy gyümölcsnapon, pláne víznapon. Három hónap alatt meg aztán bőven volt ideje minden méreganyagnak kiürülnie.
Ráadásul újra szeret mozogni. Focizni, görkorizni, vagy csak úgy simán sétálni. :) Ami régebben már nem esett jól, az most kifejezett igény. :)
(ezt meg csak zárójelben, de végre ő is fázik amikor hűvös van.. :D)
A ma reggeli mérlegeléssel túlszárnyalta egy kicsit a kitűzött célt. 84,6 kg-ot mutatott a mérleg. :)
El sem tudom mondani, mennyire büszke vagyok rá. :) Mert megérdemli. :) 

Igaz, a java még csak most jön. Még decemberig szeretne 80 kilóig lemenni, és aztán ezt a súlyt meg kellene tartani. Ha törik, ha szakad. :) De tudjuk, hol hibáztunk régen, és remélhetőleg tanultunk a hibáinkból. 
Azt azért ne áruljátok el neki, hogy simán nélkülem is végig tudta volna csinálni.. annyira kevés segítséget igényelt. :))

8 megjegyzés:

  1. Egyszerűen csak gratulálok! Le a kalappal egy ilyen önmegtartóztató életmód előtt! És csak így tovább!

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok neki!! vízen élni egy napig...ááh ezt a részt tuti kihagynám simán :)
    További kitartást :)

    VálaszTörlés
  3. Nem is tudom mit írjak...
    Ehhez az eredményhez hihetetlen kitartás kellett, amit bevallom nekem is nehéz lett volna betartanom, függetlenül attól, hogy nincs szükségem /különösen/ nagyobb fogyásra.
    A továbbiakban csakis kitartást kívánok nektek a kívánt cél eléréséhez, és ami a legfontosabb, megtartásához!
    :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm az érintett nevében is.. mindegyiket átadtam neki. :)

    VálaszTörlés
  5. Hűű, én is gratulálok! Sajnos rajtam is van az orvosok szerint 10 kg súlyfelesleg -van az 18 is :((-.
    Még sosem fogyókúráztam vagy diétáztam, teljesen el vagyok veszve a rengeteg lehetőség között, de ha ilyen hatékony volt a férjednél ez a 90 napos esküszöm utánanézek és kipróbálom! Szeretnék végre én is fázni :))!

    VálaszTörlés
  6. Utána is néztem gyorsan és a sikereteken felbuzdulva hamarosan belevágok!
    Minden elismerésem Neked is, hogy segítetted és támogattad a férjed ebben a nem kis vállalkozásban! Nagyon ügyesek vagytok mindketten!
    Nemrég említetted, hogy írsz Norbinak a gyerekek túlsúlya kapcsán. Írtál? Válaszolt?

    VálaszTörlés
  7. Hú,de ügyes..jogosan vagy rá büszke.....! Csak gratulálni tudok én is!!!!

    VálaszTörlés
  8. Beus, hajrá.. :) Te is meg tudod csinálni, ebben biztos vagyok.
    Ha pedig bármiben segíteni tudok ezzel kapcsolatban, keress bátran.. fb-on, vagy emailben: pinter.diana@mailbox.hu
    Norbinak írtam, kb. két hete, de nem válaszolt. (úgy gondolom nem is fog már, de sebaj..)

    Köszi, Ilgya. :)

    Ennyi elismerés... még a végén visszaszed pár kilót tőlük.. de mindenképp átadom neki az összeset. :)

    És van még ehhez kapcsolódóan egy helyes sztorim is tegnapról. Egész nap dolgoztam, jöttek elém, Balázs (görkorival), Patrik és Erik biciklivel. Még voltak nálam vásárlók, kint vártak rám, megérkezett zárásra a főnökasszony is. Azt mondja: látom, itt vannak a fiúk, várnak már. Egy férfi is van velük, ki az? Mondom, hát az apjuk. Erre: De hát ez az ember nagyon sovány.. :D :D :D (pedig azért a felismerhetetlenségig nem fogyott ám le)

    VálaszTörlés