2011. máj. 29.

Hetes játék

Szilvi-től kaptam a staféta-botot, egy nagyon komolyan megható mondat kíséretében. A játék lényege, hogy írjak le hét dolgot, amit még nem írtam le magamról.
Két napja gondolkodom, van e még ilyen egyáltalán. De azért talán akad.
Szóval akkor legyen itt hét olyan, amit nem sokan tudtak eddig rólam. :)
1. Esti tagozaton érettségiztem. Tettem ezt azért, mert amikor elsős voltam a középiskolában igen beteges időszakom volt, és halasztanom kellett egy évet. Az egy év után pedig különbözeti vizsgával kerültem át abba a suliba, ahol végül érettségiztem. Nem érzem magam ettől kevesebbnek.
2. Hatalmas lúdtalpaim vannak. Amik nem csak kétfelé indulnak el, és őrületesen gágognak, de olyan szinten meg van tőle süllyedve a bokám, hogy két bokacsontom is van. Tehát ebből következően sosem fogok lábszépségversenyen indulni.
3. Ha meghallok egy nevet, rögtön tudom melyik napon van a névnapja. Nem tudatos, de fejben van a naptár. Úgy kb. tízéves koromtól. És ennek köszönhetem azt is, hogy megismertem annak idején Balázst.. mentek előttünk a haverjával, és egymás között beszélgetve megkérdezte Balázstól a haverja, hogy mikor van Krisztina nap. Én meg kapásból rávágtam, hogy augusztus ötödikén. A többi meg már ezután úgy jött.. :D
4. Mindent számolok. Mármint hülyeségeket. Hányszor húzom végig a krumplipucolót amíg megpucolom az összes krumplit, hány csipeszt raktam a ruhákra, hány lépést teszek, stb. Kicsit mániás dolog, de nem tudatos. Csak úgy jön. :)
5. Nem tudok játszani a gyerekeimmel. Nagyon ritkán egy-egy társasjátékot, de tényleg nagyon ritkán. Képtelen vagyok annyira kikapcsolni az agyamat, hogy élvezzem a játékot. Még szerencse, hogy játszanak egymással, így nincs akkora bűntudatom emiatt.
6. Képtelen vagyok eligazodni a térképeken. Épp ezért nagyon rossz navigátor vagyok, és még csak arra sem tudok hagyatkozni, ha valahol jártam már, akkor emlékszem az útvonalra. Mert nem.
7. Felnézek mindenkire, aki több nyelven beszél. Mert én csak magyarul. Utoljára az általános iskolában tanultam oroszul, illetve még utána egy évig amikor nappalira jártam. De azóta semmit. Alapdolgokat tudok, amit mindenki angolul, de simán eladnának külföldön. :D
Hát ennyi. Ezzel a listával elszenvedtem három napot, pedig azt gondoltam, azért kisujjból kirázom magamról. És egy rakás rossz tulajdonságom még nincs is rajta. :D (azoknak nem elég a hét pont)

És hogy kinek adnám tovább? Nem nézek most utána, kinél járt már.. úgyhogy akinél igen, attól bocs.
Szóval, szeretnék tudni hét dolgot
Cuckáról, aki ugyan nem szégyell semmilyen mélységét az életének, de biztos van olyan, amit még nem mondott el.
Éváról, aki megtestesíti a szememben a tökéletes Anyát.
Ilgyáról , aki érzésem szerint épp nincs túl jó passzban, de remélem, ha kiírja magából, segít majd.
WildShyccu-nak , bármelyik blogján, mert kíváncsi vagyok. :)
Virágnak, akit nagybetűs Tanítónak tartok, és simán a gondjaira bíznám a gyerekeimet.
Ercsinek , aki nagyon megmosolyogtatott azzal az örömmel, ahogy reagált a sok szülinapi köszöntésére.
Beának, aki épp megint világot jár, és nagyon irigylem ezért a bevállalósságáért. :)

Na persze szeretnék tudni még sok mindenki másról is hét ilyen dolgot, mondjuk, akik nem vezetnek blogot, de egyelőre eltekintek tőle. :P

10 megjegyzés:

  1. ebben még nekem is volt meglepetés :-)) de jól összeszedted

    VálaszTörlés
  2. Jé, sok dolognál mondtam, hogy majd én is kitérek erre a témára, de lehet, találok mást is, most nekiállok gondolkodni... Köszönöm a játék-invitálást, amint összeszedem a gondolataim, megírom a nyitott blogomban.

    VálaszTörlés
  3. Köszi Dius, hogy megírtad!!!
    Ez a névnap-naptár a fejedben nem semmi!!! A nyelvtanulásról pedig tudod mit mondanak: olyan, mint az úszás, sosem késő elkezdeni!!!
    Puszi,
    Szilvi

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy tetszett, lányok. :)
    Szilvi, úszni sem tudok. :D :D

    VálaszTörlés
  5. Tök jó volt olvasni ezt a 7 dolgot (is) rólad...ez a számolásmánia édes lehet:)))))))))és hát a névmemóriád..le a kalappal!!!!!!!
    köszönöm,hogy rám is gondoltál a játékkal.(az inspirációs mappámba tutti beraktam)
    Lehet a fáradtságot érzed az írásaimban ,vagy túlságosan is jól ismersz,lehet??????

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm! :) Igaz, én az évek alatt már 2x megírtam, de igyekszem még 7-et kitalálni... :) (olvastam ám még aznap, hogy írtad, csak oly lusta vagyok írni, bocsi... :( )

    VálaszTörlés
  7. Kedves Dius!
    Nagyon szépen köszönöm, hogy rám is gondoltál. Jó kis játék ez.
    Hát, ahogy engem jellemeztél, az nem semmi!
    messze vagyok ám én a tökéletes anyától!
    Neked is vannak különleges képességeid, amelyek nagyon érdekesek és irigylésre méltók!
    Szeretettel ölellek: Éva

    VálaszTörlés
  8. Ez a számolós dolog érdekes, mert egy időben én is mindent számoltam, a zebrán a fehér részeket, a lépcsőket felfelé(lefelé) és a többit is, amit írtál... Aztán próbáltam tudatosan nem számolni, nem mindig sikerült, mostanában megint néha előjön, hogy számolok heheh (azt hittem, csak én vagyok ilyen kis mániákus, de megnyugodtam, mások is) heheh :)

    VálaszTörlés
  9. No csak ideértem, és köszönöm az invitálást. Majd ha kicsit utolérem magam, akkor mindenképp szakítok majd erre is időt:) Bár talán egyszer régen már írtam ilyet, de az már rég volt...

    VálaszTörlés