2011. jan. 25.

Nekem volt igazam

Amitől boldog nem vagyok.


Diagnózisok:
Kérő BNO:        G4090
Vélemény BNO: G9390

Elvégzett vizsgálatok, beavatkozások::
34914 - 1 - Agykoponya natív MR vizsgálat

Lelet:
Koponya MR vizsgálat.
T2 súlyozott, FLAIR sequentias axialis,T1,  T1/3D sagittalis. T2 súlyozott coronalis, diffúziós axialis mérések készültek.
Előző vizsgálat: 2008.10.09 Koponya CT

Az agykamrák rendes helyzetűek, normális tágasságúak. Az extracerebralis liquor-terek frontalisan mérsékelten kiszélesedtek. A falx cerebriben ismert kiterjedt meszesedés van. A convexitás közelében tágabb Virchow-Robin űrök vannak. A mesencephalon bal oldalán a truncus cerebri területében egymás szomszédságában kettő 1-2 mm nagyságú jeldús terület van a T2 súlyozásban. A FLAIR és diffúziós mérésben is magasabb jelintenzitás látszik. Az agyállományban egyéb körülírt jelintenzitás változás nem látszik.
A mindkét oldali sinus maxillaris nyálkahártyája vaskosan, körkörösen proliferalt.

Vélemény:
A mesencephalon bal oldalán levő elváltozás biztosan nem karakterizálható, vascularis laesio lehetséges, demyelinisatio nem kizárható.
Differenciáldiagnosztikai szempontból követés szükséges.

3 megjegyzés:

  1. Fordítsd le, légyszi! Ijesztő ezt olvasni, de nem értem igazán...
    Szilvi

    VálaszTörlés
  2. Szilvi, még csak guglizni tudtam én is. Jövő héten szerdán megyek a neurológushoz vele, ő fogja számomra is magyarítani az egészet.
    Amit a gugliból kihámoztam, nem túl jó.
    Egy biztos. Megtalálták odabent az agyamat, csak épp rendellenesen működik. Hogy mennyire.. azt meg kiderítem. És el fogom mesélni.

    Köszi mindenkinek, aki gondolt rám ma.

    VálaszTörlés
  3. uff, próbáltam felolvasni a doktornak, azt mondta, hogy ezek szerint nem találták meg a gócot. de nem akart belefólyni, mert nem akar hülyeségeket mondani :(
    vigyázz magadra, várjuk, mint mondanak a dokik, ahova viszed az eredményt...

    VálaszTörlés