2010. dec. 12.

Van egy ötletünk...



Párszor már énekelték volna a fiaink ezt a dalt, ha nem felejtették volna még el. De ha a dalt el is felejtették, mert nem hallgattuk azóta, hogy Roland is ovis lett már, a kutyus iránti vágy mindig erősebb. Leginkább Erik szeretné, de a többiek is csatlakoznak hozzá.
Most, hogy itt állunk egy egészen kicsivel karácsony előtt, felmerült az ötlet, hogy mi lenne, ha... ? A fajtában biztosak vagyunk: beagle.
A többiben viszont egyáltalán nem. Merthogy lakásban tartott kutya lenne, annak dacára, hogy kertes házban lakunk. Ennek több oka is van. A húgomék telke és a mi telkünk között nincs végig kerítés, és nagyon sokszor van náluk egész napra is nyitva hagyva a kapu. Ez az egyik ok. A másik, hogy a nagyanyám nem szíveli az állatokat, fél, undorodik tőlük, és belehalna, ha egy kiskutya mászkálna körülötte.
A lakás viszont kicsi. Nagyon kicsi. Nekünk sem mindig elég a hely, mi lesz itt egy kiskutyával, ha én elmegyek dolgozni, fiúk suliba, Balázs meg alszik? Vagy mi lesz a lakással, ha kiskutya unatkozik majd egyedül?
Amiben még bizonytalanok vagyunk: szabad e bevállalnunk a néha nemkicsit őrült gyerekeink mellé egy kutyát is? Vagy megbánjuk majd?
Szóval... kinéztük... lenne is Győrben egy nekünk való fiúcska (persze, hogy még ő is fiú lesz), ma Erika barátnőm megnézte.. de rettenetesen elbizonytalanodtunk.
Ötleteket, tanácsokat, tapasztalatokat várok..

2 megjegyzés:

  1. Meg tuti nem bánnátok,ha lenne....DEaz első pár hónapban ideális lenne,ha valaki mindig otthon lenne vele,mert elég nehéz a szobatisztság elérése(idő és tűrelem kell hozzá,nem is kevés)
    Csak az első időszakban rágcsál,míg a fogai nőnek,nálunk akkor sem volt vészes,a cipők nem,az asztal lába bánta:)

    Más hátránya nincs,ha szobatiszta,már nincs gond vele,nagyon könnyen megszokja,hogy ha egyedül marad aludjon.Nálatok meg előny a kertes ház,mert úgy kell nevelni,hogy kikérezzen dogai elvégzéséhez...és bár szemmel kell tartani a körülmények miatt,de nem kell pórázon sétáltatni...meg ha a fiúk otthon vannak,nagyokat játszhatnak az udvaron,így a mozgásigénye is kielégítődik.Különben jó választás a fiú:),nincs vele gond "olyankor":)

    A legfontosabb,hogy neked sok tűrelemre lesz szükséged,mert az első időszakban sokat kell utána takarítani,mindent összepisil a házban....csak akkor vállald be,mikor érzel elég erőt ehhez(is).De nem kell megijedni,miután szobatiszta lesz,kizárólag öröm érhet a részéről,nagyon hálás kis állatkák.Nekem olyan ismerősöm van,akik 2 gyerek mellé,1 szobás lakásba vállaltak be egy kóbor német juhászt-és nem adnák oda semmiért már:)

    VálaszTörlés
  2. Köszi, Anna ezt az alapos választ.
    A projektet elhalasztottuk tavaszra, mostani állapotomban nem biztos, hogy kellő örömmel tudnám szobatisztaságra nevelni.
    Tavaszra pedig csinálunk neki helyet odakintre is, hogy mondjuk napközben lehessen odakint biztonságban. Vagy majd meglátjuk..

    VálaszTörlés