2010. dec. 4.

Nemnormálisék

Egy egész napi nettelenség, és még mindig elég kiegyensúlyazatlan netkapcsolat mellett lett közléskényszerem. Persze, mikor máskor.. Na de sebaj, mert elég jó a blogger mentés-funkciója, ha minden kötél szakad (vagy inkább a net szakad), akkor is megmarad az addig idegépelt gondolatfoszlányok nagyrésze.
Olvasgattam ma este a blogokat. Volt, ahogy jó kéthetes lemaradásban voltam időhiány miatt, volt, ahol olvastam ugyan, de már nem jutott időm kommentelni, de most pótoltam.
Azon gondolkodtam, hogy jó pár helyen olvastam az adventi készülődésről, hangulatról, hóesésnek-örülésről, hogy nálunk bezzeg senki nem normális. Az adventi díszeket hazarendeltem a garázsból jó időben, és Balázs becsületére legyen mondva, napra pontosan akkor itt volt, amikorra mondtam. Azóta meg tologatom a dobozt ide-oda. Volt már a mosógép előtt egy hétig. De mivel nem tudtam kinyitni tőle a mosógép ajtaját, így átköltöztettem a konyhaasztal alá. És ott legalább kevesebbszer veszem észre..
Az adventi naptár felkerült elsején, ahogy kell, de aznap csak az első négy napi meglepetést sikerült belepakolnom. Azóta sem pótoltam még, de holnap muszáj lesz.
De legfőképpen nem normálisak a gyerekeim. Én nem tudom, mi van velük, de az idén semmit nem kértek. Se a Mikulástól, se a Jézuskától. És igen, mindenki hisz még benne. Legalábbis még Patrik sem kérdezett ezügyben semmit. Ha meg nem kérdez, én nem fogom neki elmondani magamtól (és mindenki másnak is megtiltottam az ezirányú partizán-akciót). Azt gondolom, eljön az idő, amikor majd már nem akar ennyire hinni benne, de nem kell ezt siettetni. Jó dolog ez. Én is szeretnék még hinni. De nem készült levél, nem íródott lista. Semmi. Patrik tegnap este annyit mondott, ha majd beszélek esetleg a Jézuskával (ugye, mondom, hogy hisz),akkor kérjem már meg, ha megoldható egy póker-szett, vagy legalább egy francia-kártyacsomag. Erik még ennyit sem. Roli pedig ugyan a minimax-os, vagy disney channel-es játékreklámoknál szokta mondogatni, hogy "ezt is kérek", de még semmi komoly nem volt köztük. Pedig figyelek. Egyre feszültebben.
Igazából ötletem sem igen van nekik. Patrik nagyfiú már, de az idén kapott már komoly ajándékot, amire nagyon vágyott. Azt sehogysem tudnánk überelni. (nem is kell) Illetve, dehogynem.. ha kaphatna egy saját szobát, saját számítógéppel és saját dolgokkal valószínűleg egycsapásra a világ legboldogabb gyereke lenne.
Erik kissé szétszórt mostanában. A suliban túl sok minden van, ami újdonság, a szorzással nehezen boldogul, és máris tovább bonyolították a "bennfoglalással" (gyűlölöm ezt a szót) Ő az, aki még soha, semmiben nem találta meg az igazán neki valót, mert vagy a bátyját akarja utánozni, vagy épp valaki mást. Valami vagány-dologgal talán boldoggá tehetnénk, ami nagyfiús, de mégsem annyira.. de nem tudom mi lenne az.
Roli pedig, aki épp beteg még mindig, és tegnap este félálomban is azt motyogta: "Nagyon szeretlek, anya!" imádnivalóan gyerek. Őt bármivel el tudjuk bűvölni, mindennek azzal a fajta lelkesedéssel fog örülni, amivel csak ő tud, mert bármit kap is, mindenre "mindig vágyott". Mégis azért jó lenne valami tényleg igazán vágyott dologgal meglepni.
Balázs még a gyerekeknél is nehezebb eset. Mert ő aztán tényleg nem kér soha semmit. Sőt, kínosan vigyáz, nehogy bármiről is elszólja magát. Az idén meg már ékszert sem kaphat, mert az elmúlt években kapott gyűrűt, karláncot, nyakláncot is. Meg órát is (csak azt egy születésnapjára). A fülbevalóját meg nem fogja lecserélni. :D
Nekem van vágyam. Csak az meg túl nagy épp. Szóval, azt nem fogja nekem a Jézuska elhozni. De nem baj. Majd egyszer..
Szóval, így egy nappal a második gyertya meggyújtása előtt még senkinek nincs ötletem sem. És még puskázni sem tudok.
Mondom én, hogy nem vagyunk normálisak. :D :D :D

9 megjegyzés:

  1. Csatlakozunk! Mi sem vagyunk azok, minden rokon- gyereknek vettem már valamit, de én nem akarok kapni semmit, Napuci se, Anyu se... szóval, ez a "furák" Karácsonya, sok sok ---mosollyal, és ?ajándékkkal?.
    Nehéz lesz...

    VálaszTörlés
  2. Én neked kérnék, Dius... Vigye már el a francba, messzire, az Északi vagy Déli srrokra, nekem mindegy, ezt a randa betegségedet, amit rajtad keresztül ismertem -sajnos - meg!!! Ott aztán jól megfagyhat!!!!
    Tudom, demagógia.... De mégis... Férjnek sajátkészítésű? Mondjuk blog kinyomtatva? (Ugyanaz a cég csinál ilyet, mint ahol én csináltattam Zoli könyvét) Vagy valami szép nyaralós/telelős/bármilyen kép vászonra nyomtatva? (photohall!)
    Gyerekeknek élmény? Színházjegy vagy víziparadicsom-belépő?
    Hajrá, Dius, szánjál rá egy üres félórát (mindjuk munkába menet) és biztos záporozni fognak a stívet melengető ötletek!
    Puszi,
    Szilvi

    VálaszTörlés
  3. Na, én meg ígérem, hogy megtanulok rendesen gépelni a jövőben, hogy érthető és vállalható is legyen, amit pötyögök... :-) Bocsi a bénázásért!

    VálaszTörlés
  4. Szilvi, köszönöm az ötleteket is, és a kívánságodat is részemre. :)
    Aranyos vagy.
    A félregépelésekkel meg nem volt semmi gond, minden érthető volt így is. De ha szeretnéd, szívesen korrepetállak. :)
    Wildshyccu, azért megnyugtattál, hogy mások is ilyen cipőben járnak. :)

    VálaszTörlés
  5. szia, a blog-bejegyzésekhez csak annyit, hogy van egy jó kis program, én azzal írom a bejegyzéseket, sosem online. windows live writer és királylányos! offline megírhatsz benne csomó mindent és felküldöd egy mozdulattal. tudod még időzíteni is benne. Én nem is tudom, mikor írtam (talán sosem) neten keresztül bejegyzéseket :)
    de csak ötlet, én nagyon szeretem. régebben pedig word-ben írtam, amikor még nem ismertem ezt.

    ajándékokhoz,hozzánk évek óta nem jön a Jézuska ajándékkal, csak hangulattal :)
    ezért ezekhez ötletem sincs :(
    Egészség, békesség, vidámság, mosoly! :)

    VálaszTörlés
  6. Nálunk is pang a karácsonyosdi, éppen ma gondoltam arra, hogy már csak két hét van hátra és igazán sehol sem tartunk, és valahogy nem is vágyom most szétköltekezni magunkat, totál fölöslegesen. Idén nagy összebújások, együttlétek, és kikapcsolt telefonok, valamint nemdolgozó családfő lesz az ajándék. (meg egy ninó=rendőr legó Huncosnak ;) )

    VálaszTörlés
  7. Patrik kaphatna egy paravánt, amivel le tudna keríteni magának egy kis saját kuckót, amire ragasztgatna akármit ami neki tetszik, és el is tudna vonulni.
    Erik kaphatna mondjuk egy mp3 lejátszót, ami szerintem elég nagyfiús, és már 3000 ft-ért is lehet egész jót kapni.
    Balázsnak valami ruhadarab? Bőrkesztyű, öv?

    VálaszTörlés
  8. ezek szerint mi sem vagyunk azok.......na sikerült megnyugtatnom????:D:D:D:D
    Szilvi! engem érdekelne az elérhetősége annak a cégnek....

    VálaszTörlés
  9. Timi, köszi az ötletet, nem ismerem ezt, amit írtál. De kipróbálom szerintem.
    Bea, Neked is köszi, az mp3 lejátszó igazán eszembe juthatott volna magamtól is.
    És igen, megnyugtató, hogy mindenki ilyen "nemnormális". :D :D
    Ilgya, úgy emlékszem Szitya leírta a cég nevét a Zoli-ajándékos bejegyzésben, de azért biztos nem vagyok benne.

    VálaszTörlés