2010. dec. 15.

Mindenféle

Tegnapelőtt éjjel negatív rekordot döntöttem. Épp csak kezdtem pedig kicsit hátradőlni, mert a rohamok száma heti egyre csökkent, és úgy tűnt, még ezen belül is van némi enyhülés. Aztán így jártam.. egészen komoly halálfélelmem volt, negyed kettőkor eltűnődtem rajta, hogy akkora talán fel kéne hívni Balázst a munkahelyén, hogy most haza kell jönnie. Megmozdulni sem igen tudtam, így aztán végül nem telefonáltam. Úgy egyébként meg jobb is volt ez így, legalább Ő nem rémült halálra.
Tudom, hogy a hétfői nap minden szempontból rettenetes volt. Biztosítót intéztem, sokan voltak a boltban is, ráadásul korábban kellett mennem, amit csak reggel tudtam meg, és kissé rosszul is esett, és még azt is ki kellett találnom, hogy szóljak amiatt, hogy még nem kaptam fizetést. Este pedig még nagyon csúnyán összeveszett velem a nagyapám, amiért nem vettem őt észre a pékségben, így aztán nem is hoztuk haza. Persze, én voltam a bunkó, mert az fel sem merült benne, hogy ha ő lát engem, én meg nem látom őt, akkor odajöjjön, és megkérjen, vegyek neki is egy kenyeret, és aztán hozzuk haza. Szarul esett, na.
Ezek fényében persze nem csoda, ami történt. Mindegy is már, hogy szám szerint hányszor, és nem is ez a lényeg. Sokszor, túl sokszor, mert most már az egy is pont eggyel több annál, ami lehetne. Két nap tökéletes ágynyugalomra lenne szükségem. És az eszem tudja, hogy most kéne minden leszarni (de jó magasról), és tényleg pihenni. De mégsem tudom megtenni.
Mennem kell dolgozni, ez nem kérdés. Itthon tényleg mindent leredukáltam a minimumra. Nem főzök, programozva mosok, házimunka csak amit nagyon muszáj. Annyi sütit, csokit, kekszet eszem, amennyit csak bírok, a szénhidrát miatt. Mondjuk nem túl jól hasznosul, mert csak fogyok. De ez legyen a legnagyobb bajom. (még mindig nem vagyok sovány) Négy órát dolgozom (na jó, néha ötöt, vagy nyolcat), nem fizikai munkát végzek, bírnom kéne.
Kattog az agyam, mit kéne csinálnom. Van az a megoldás, hogy feladom, mondván az egészségem többet ér. De ha feladom, minden önbecsülésemnek vége. És nem tudom, képes vagyok e még egyszer összerakni magam. Persze, tudom, hogy a családomnak én egyedül vagyok én. Nem tudnak pótolni, ha addig kattogok, amíg nagy baj lesz. De nem tudom jó szívvel azt sem mondani, hogy akkor kész, ennyi volt, lássuk be, hogy leépültem (vagy nem tudom mi a jó szó ide.. puding.. stb.) Már csak azért sem, mert mióta dolgozom, azóta van csak az, hosszú-hosszú hónapok óta, hogy a hónap utolsó hetében nem kell vérciki módon anyámtól segítséget kérni. Mert igen, befizettük a kocsitörlesztést, és nem maradt semmink. Ha anyám nem hoz kaját, akkor nem eszünk. Így aztán az a pénz, amit keresek, úgy kell, mint egy falat kenyér. Egy viszonylagos anyagi biztonsághoz. Mert most sincs nagy lábon élés, de megélünk, és már olyan is volt, hogy maradt hó végén 10 ezer forintunk, ami még eddig sosem fordult elő talán. Szóval, az ilyen dolgok miatt mindenáron szeretnék kitartani.
Igenám.. csakhogy azért most már rendesen be vagyok rezelve ám. Mert mit csinálok, ha ez így marad? Akárhogy is, minden ilyen roham alkalmával pusztulnak az agysejtjeim, és nyilván a számuk véges. Na persze nem gondolom azt, hogy akár egy év múlva is már csak növényszinten leszek emiatt, de a jövőmre nézve ez elég gyászos kilátás. Január vége még kicsit messze van, amikor lesz az mri vizsgálat. Amúgy meg azt sem tudom, azzal kapcsolatban minek örülnék.. ha találna valamit, vagy inkább, ha az is negatív lenne.
Ami biztos. 24-én és 31-én nem dolgozom. (legalábbis most még biztos) És még ezen kívül is van egy nap szabim, úgy tudom. Amit ma meg fogok kérdezni, és ki is fogom venni vagy holnapra, vagy hétfőre.
A karácsony még mindig lóg a levegőben. Se erőm, se energiám, se időm semmire. Se sütni, se gondolkodni, se semmi. Pedig ezügyben meg kell ráznom magam, mert mindjárt itt van. És ugyan megértő lelkek a gyerekeim, de a karácsony az karácsony. És ők ajándékokat várnak a Jézuskától. :) Nem pedig azt, hogy "anyátok szarul volt, így most örüljetek annak, hogy egyáltalán itt van" Van még a neten rendelés opció is, amivel valószínűleg élni is fogok (tényleg, tudtátok, hogy egy csomó helyen holnap ingyen szállítás nap lesz?), de van jópárezerért utalványunk is Balázs munkahelyéről, tőlük meg nem lehet online vásárolni.

Nos, ez a bejegyzés pont olyan kesze-kusza lett, mint amilyenek a gondolataim. De legalább hű maradtam önmagamhoz, és őszinte vagyok. :) Talán elnézitek nekem.

11 megjegyzés:

  1. hát nem is tudok mit mondani! nagyon kívánom, hogy hozzon az új esztendő valami megoldást, mert szomorúságos ezt olvasni, hogy nem vagy jól :(
    Kitartás!! talán az a pár nap szabi, amit ki tudsz venni segíteni fog, valamennyire!! nagyon kívánom!!!

    VálaszTörlés
  2. Köszi, Timi.
    Kitartok. És a végén úgyis én fogok nevetni. Valószínűleg ezt az utat kell végigjárnom valamiért, úgyhogy végigjárom.
    A szabi biztosan jót fog tenni, már ha egy napig nem kell mondanom, hogy Jó napot kívánok! az is. :D
    Amúgy hétfőn leszek itthon. Ami jó is.. csütörtökön egykor végzek, és kedd reggel megyek csak legközelebb. :)

    VálaszTörlés
  3. :(
    Annyira együttérzek,nem is tudom mit írjak....ölellek,és sok pozítiv energiát küldök.

    VálaszTörlés
  4. Ölellek sokszor, és bár nem ide illik, de szeretném ezt továbbadni Neked: http://kismamavagyok.blog.hu/2010/12/16/level_a_jezuskanak_4

    VálaszTörlés
  5. Jaj Diuskám annyira segítenék Neked!Nagyon sajnálom,hogy nem élvezheted felhőtlenül ezt a szép időszakot.Kívánok továbbra is sok erőt és kitartást átélni a rohamokat,tudom,hogy erős vagy,mert mást nem tehetsz..mostmár biztos hullámdomb következik,más nem következhetsz.
    Azért bírom,ahogy ezt átadod nekünk,mindig mosolyt cslasz az arcunkra,miközben szájlebigyesztve olvassuk......Nagy nagy ölelés és sok sok pozítiv energia Neked!!!

    VálaszTörlés
  6. Már olyan régóta agyalok egy lestrapált-bloggeranyuka-wellnes-találkozón...szívesen látlak a jelöltek között :))) rögtön fogok szólni, ha bejön a lottó ötös...addig álmodozom tovább, milyen jó is lenne, láblógatva a jakuzziban, majd utána a masszázst élvezve átbeszélnénk "azokatabüdöskölyköket" :))))
    kutya téma: szerintem egy örült családból nem is hiányzohat egy kutya :)))) mi is kertesben vagyunk, de az előtér a kutyáé, bent alszik, télen a hideg miatt, nyáron a meleg miatt, pont jó időben pedig azért, mert már megszokta :)

    VálaszTörlés
  7. Anna, köszönöm.
    Cucka, Neked is köszönöm itt is. Ez lesz a következő bejegyzés (tán holnap?)
    Ilgya, a nevetés a legjobb orvosság. :) Nem hagyom magam belesüppedni ebbe az egészbe, mert akkor elvesztem. Jó lenne most már dombra fel.. de meglátjuk, mi vár még rám.
    Vörösbegy, hát.. köszönöm a meghívást, és drukkolok ahhoz a lottó ötöshöz.
    Kutya-projektet tavaszra halasztottuk, sok-sok szempontból így lesz a legjobb.

    VálaszTörlés
  8. Szia Dius!

    Már jó régen találkoztunk, de kedves közös ismerősünk révén azért elég sokat hallok. Szóval, elég kívülállóként én azt mondanám, hogy az egészség fontosabb. Meghogy a gyerekek ne arra emlékezzenek felnőtt korukban, hogy folyton anyáért izgultunk, míg gyerekek voltunk. És néha a feladás a legnehezebb helyes döntés. Tudom, hogy milyen sokára talált meg téged ez a munka, és hogy mennyire vártál rá. De lehet, hogy nem jó munka talált meg, és az igazira, ami az egészségeddel is jóban van, még várni kell.

    Addig is kitartás.

    Barna

    VálaszTörlés
  9. Barna, köszönöm. A feladás valóban a lehető legnehezebb döntés. Sok szempontból nehéz.
    Bízom abban, hogy tudni fogom, hol a határ. Vagy ha én nem is, majd tudatják velem. Pl. a kedves közös ismerősünk.
    A régtalálkozást pedig remélhetőleg azért majd pótoljuk valamikor a közeljövőben.

    VálaszTörlés
  10. Dius, mi is gondolunk rád...bámulatos,mennyi humorral tudod végigcsinálni...:)

    VálaszTörlés
  11. Lehet, hogy tényleg el kellene gondolkozni ezen a munka dolgon, de még az is lehet, hogy csak lassan szokik hozzá a szervezeted az új rendhez.
    Jó lenne, ha adódna valamilyen otthon végezhető munka, ami kielégíti a természetes többrevágyásodat, de mégis van annyira kötetlen, hogy talán a betegséged is jobban kezelhető lenne. Én ezt kérem Neked Karácsonyra és az új évre! ölellek

    VálaszTörlés