2010. dec. 23.

Levél a Jézuskának

Kedves Jézuska!
Rég nem írtam Neked a magam nevében, és talán most sem tenném, ha külön felkérést nem kapok rá. :) Sosem voltam valami jó levélíró, mert vagy elfelejtettem, hogy kéne már írnom valakinek, vagy azt felejtettem el leírni, amit szerettem volna. De most majd igyekszem összeszedni magam, mégsem járja, hogy majd update-elned kelljen a listámat.
Van egy csomó minden, amit szeretnék. Jó lenne még két szoba, hogy elférjünk rendesen végre. Nagyon örülnék egy laptopnak is (vagy netbooknak, mindegy), ugrálnék örömömben, ha kicserélnéd a tűzhelyemet,  szeretnék egy csomó jó meleg pulcsit, és zoknit, mert mindig fázom, szeretnék a gyerekeknek is egy csomó mindent, amijük nincs, mondjuk Eriknek egy új biciklit, Patriknak egy saját számítógépet, Rolinak pedig egy verdás laptopot. A kocsiba is kéne ködlámpa, meg riasztó, legalább két nyárigumi a kopottak helyett. Ruhaügyben mindannyiunkra gondolhatsz, igazán ráfér a gardróbra a frissítés.
De tudod mit? Ezekről majd gondoskodunk mi. Nyilván nem megy nekünk olyan flottul, mint Neked, mert lehet, hogy évek is eltelnek, mire a lista végére érünk, vagy tulajdonképpen nem is fogunk soha a végére érni, mert mindig lesz újabb és újabb dolog, ami odakerül. De ez nem baj. Inkább mégis mást kérnék. Valami nagyon nagyot. Amivel kapcsolatban nem is bízhatok már másban, csak benned. A világon a legjobban szeretnék újra egészséges lenni. Nem muszáj egycsapásra makkegészséget adnod, beérem azzal is, ha "csak" egészséges leszek. Ha megszabadítanál ezektől a rohamoktól, nagyon hálás lennék. Talán emlékszel, utoljára egy fekete hajú Barbie-t kértem tőled. Azóta meg semmit. Azt nem tudom ugyan, hogy megérdemlek e egy ekkora ajándékot, ezt Neked kell majd mérlegelned akkor, amikor elolvastál mindent. Biztos vannak nálam sokkal betegebbek is, ha oda jobban kell, hát nyugodtan add nekik az én egészség-részemet is, én majd akkor még elboldogulok így.
De akkor, ebben az esetben meg kell ígérned nekem, hogy segítesz megvédeni azokat, akik aggódnak értem. Már csak azért is, mert az én energiáim végesek, és ha azzal kell megbírkóznom, hogy valamennyire legalább egészségesnek mondhassam magam, akkor arra már nem marad, hogy még a többieket is nyugtassam. Tudom, tudom, nekem is sokat kell tennem magamért, de úgy érzem, ez most kevés. Arra a csodára van szükség, amire csak Te vagy képes.
Ha még belefér ez után a nagyon nagy kérés után egy kisebb is, akkor még szeretném kérni tőled, hogy legalább a következő évben mindenki, akit szeretek, hadd legyen boldogabb, mint az idén. Van, akinek csak egy kicsi kell ehhez, van, akinek kicsit több, de ez igazán nem okozhat gondot. Olyan jó emberek ők, igazán megérdemlik, nem gondolod?
Végezetül Jézuska, azért előre is megköszönöm Neked mindazt, ami a fa alatt lesz, mert lesznek majd itt örömködős pillanatok, félszeg mosolyok, és "mindig erre vágytam" ugrándozások is. Ha jobban belegondolok, lehet, hogy nem is kellett volna kérnem semmit. Mert ez mind itt van nekem... mire is vágyhatnék még?

A szabályok pedig:
1. Add tovább a listaírós feladatot további hét bloggernek.
2. Linkeld be őket.
3. Hagyj náluk megjegyzést, értesítsd őket.
4. Írd meg a karácsonyi kívánságlistádat.
5. Küldd el a listát a Karácsonyi ajándéklistára azaz a radmila.morgan kukac gmail.com címre.
6. Szurkolj, hogy teljesüljenek a kívánságaid.
7. Legyen boldog karácsonyod :)
Nem is tudom, van e még valaki, akinél nem járt a felkérés, vagy nem késtem e el nagyon vele, de azért továbbadnám én is. 
Linborinak
Móninak
A lánynak, akire a napokban sikerült újfent rálelnem


És mondhatnám még, hogy a hetedik Te magad légy, aki nem szerepel a felsorolásban, mert mondjuk nincs blogja, de kedve lenne egy levélhez. :)

8 megjegyzés:

  1. juj, hát ezen most megint jót pityeregtem!
    Kívánom, hogy leveledet elolvassa kisjézus és igazából segítsen!!
    Nagyon szép karácsonyt!!!

    Ui, karácsonyra már nem tudom elküldeni, de valami újévi levélformát próbálok írni én is...

    VálaszTörlés
  2. Dius!
    Igyekszem megírni még időben, és köszönöm a felkérést. De ha nem sikerül, akkor vedd úgy, hogy azt a részt "copy-paste"-eltem a Jézuska felé, ahol az áll, hogy te visszakapd az egészséged!
    Az nekem is örömöt okozna!
    Ölellek,
    Szilvi-Szitya

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm! Bár azt hiszem ez a levél most csak a fejemben fog megíródni. Csupa olyan (nem tárgyi) kérésem lenne ami nem publikus. :(

    Szép ünnepet Nektek!

    VálaszTörlés
  4. Diu drága,persze,hogy megérdemélnéd,hogy egészséges légy...mint bárki más...kívánom,hogy a jövő év,ha teljes gyógyulást nem is,mert az nem lehetséges(?),de a rohamok enyhülését,ritkulását feltétlen hozza magával.

    Kellemes Karácsonyt a gyögyörű családod körében,
    puszi

    VálaszTörlés
  5. Jaj,ne haragudj...szóval:
    -Dius
    -megérdemelnéd
    -gyönyörű
    (siettem ..bocsi)

    VálaszTörlés
  6. Kedves mindenki!
    Köszönöm nektek a jókívánságokat. Annyian szurkoltok nekem, és annyian kéritek nekem az angyaloktól/Jézuskától/ki hogy hívja, hogy meg kell hogy hallgassák odafent. :)
    A felkérést pedig én voltam, aki nagyon későn továbbította, szánom-bánom. :(
    Anna, igaz, valóban gyógyíthatatlan a tudomány jelen állása szerint (de már nevelem a kis tudósokat, akik majd megoldják...), simán beérem a tünetmentességgel. Vagy jóval ritkább tünetekkel. (az elírások miatt pedig igazán ne izgasd magad)

    VálaszTörlés
  7. Leírni már biztos nem fogom tudni, de fejben megíródik majd valamikor a leves és a főétel között félúton...
    Szívből kívánom, hogy rendeződjön ez a betegséges dolog!!!!

    VálaszTörlés
  8. Drága Dius!
    Annyira kedves tőled,hogy rám (is) gondoltál...amit aztán sajnos végül nem sikerült teljesítenem,de ígérem(lehet,hogy felelőtlenül)hogy megírom azt a levelet,amit lehet,hogy nem a Jézuskának fogok címezni,de tartalmazni fogja a kívánságaimat. A soraid ismét meghatottak,azt hiszem így karácsony környékén még jobban a szívemig hatolt,és én sem kívánhatok mást,csak azt hogy teljesüljenek...Boldog Karácsonyt!!!

    VálaszTörlés