2010. okt. 16.

Tehetségkutatók

Nem titok, hogy én bizony nézem őket. A Csillag Születik kivételével. Azt az egyet nem szerettem. De néztem az összes Megasztárt, minden szériában voltak kedvenceim, akik vagy nyertek, vagy nem. Most is nézem a Megasztárt is, meg az X-faktort is. Itt is vannak kedvenceim. Mindkét sorozatban.
Nem tudnám megmondani, mit szeretek annyira benne, mert azért vannak igazán szörnyű élmények is mire eljutunk odáig, hogy már jó. Valószínűleg leginkább a kíváncsiság hajt ezzel kapcsolatban is. De miután nagyon szeretem a zenét, így az sem elhanyagolható szempont, hogy itt aztán van zene, minden mennyiségben és minden műfajban. Balázst persze halálra idegesítem minden péntek és szombat este ezzel, hogy nézem, mert ő nem bírja. Egyrészt utálja ezt az egész show-bizniszt, ami körüllengi, másrészt az enyémnél sokkal kifinomultabb a zenei ízlése, és még jó hallása is van hozzá, úgyhogy neki akár fájdalmas is egy-egy rosszabb produkció. De ez nem gátol abban, hogy nézzem. Van a galérián is tv, és van hozzá fülhallgató. Na, nem az az enyém. :D
Igazán jó alany vagyok a tévétársaságoknak, bár szavazni még nem voltam hajlandó. De ki tudja? (mondjuk akkor országos botrány fog kitörni nálunk, ezt borítékolhatom) De jó alany vagyok abból a szempontból, hogy az alatt a pár hónap alatt, amíg tart a küzdelem, olyannyira képes vagyok a szívembe zárni versenyzőket, hogy velük együtt sírok, amikor menniük kell. Már a mostani Megasztár szériában is megsirattam Csonka Andreast, aki ugyan lehet, hogy nem a legnagyobb tehetség (de én ezt nem tudom megítélni, mert botfülem van), de annyira szimpatikus ember volt, és annyira pozitív személyiség, hogy szerintem nem lehetett nem szeretni.
Az X-faktor egyébként jobban tetszik. Kicsit igényesebb, mint a Megasztár. Bár én összegyúrnám a kettőt. És ott Tilla és Balázs lenne a két műsorvezető, Mester Tamás, Presser Gábor, Geszti Péter és Nagy Feró lenne a négy zsűritag. A versenyzők maradhatnának. Csak azt a két Nyári lányt raknám ki szerintem. Mert ők nem igazán jönnek be. És nem a hangjuk miatt, mert az valóban káprázatos.
A sok-sok adás közben óhatatlanul is eszembe jutott már, hogy hogy lehet az, hogy ennyire sokan erre teszik fel az életüket. Mert tényleg, nagyon sokan vannak közöttük, akik nagyon tehetségesek. De hogy arra tenni fel mindent, hogy ez sikerüljön? Mikor olyan nagyon kicsi az esély. Vagy nem? Az meg aztán még ennél is "magasabb", hogy lehet szülőként ilyesmire benevezni a 10-11 éves gyerekeinket? Vagy biztatni egyáltalán erre? Lehet, hogy szupertehetség, és gyönyörű is, de szerintem egy ilyen megmérettetés még nem egy ekkora gyereknek való. Mondom ezt úgy, hogy nem tudom milyen lehet az, ha ilyen tehetsége van a gyerekemnek, és szinte biztos, hogy önerőből nem tudom messzire juttatni.
Így viszont jó nézni, hogy számomra mindez csak szórakoztató pillanatok sokasága. Szeretem nézni, ahogy hétről hétre valami újat mutatnak, ahogy látványosan fejlődnek. Velük együtt izgulok minden szavazáskor, és igen, ahogy már írtam is, velük együtt tudok sírni is. A Megasztár széria minden búcsúdala megérintette amúgy is a lelkemet, úgyhogy azokon minden tét nélkül is képes vagyok sírni egyet. Az X-faktor első döntője még épp tart, úgyhogy fogalmam sincs, itt milyen lesz a végkifejlet. Épp a párbaj után vagyunk. De megvártam... nem volt búcsúdal, csak a legjobb pillanataik visszatekintésével búcsúzott Mimi és Gergő. És igen, megkönnyeztem. Sőt...
Ma este ő volt a kedvencem.



És így a végén elárulom, hogy ciki, avagy nem.. de a valóságshow-kat is néztem. :D Ez az én perverzióm. :D

1 megjegyzés:

  1. Én hébe -hóba bele bele nézek,de ha véleltlenül kimarad egy rész,nem megyek a falnak.... ez a Király gyerek viszont egy nagy egyéniség:)
    Először marhára nem jött be,de egyre jobban csípem:)

    VálaszTörlés