2010. okt. 1.

Erikről

Ma jártunk a gyerekorvosnál. Akitől egy beutalóval jöttünk ki a Tűzoltó utcai Gyerekklinika gasztroenterológiájára. Mert a tünetek alapján 95 %, hogy jó boszorkány vagyok. Sok mindent megmagyarázna, az biztos. Amit olvasgattam erről nagyvonalakban, nagyjából semmiről sem kell úgy igazán lemondani. És ugye már létezik laktózmentes tej, laktózmentes tejföl, meg mindenféle, mi szem-szájnak ingere, ha a szükség úgy hozza. De kaphat majd tabletta formájában laktázt, hogy pótoljuk a szervezetéből hiányzó enzimet. Hangsúlyozom, ha szükség lesz rá.
Eriket kissé megviselte a dolog. Leginkább a kakaó miatt. Mert a kakaó úgy nagyjából baba kora óta reggel-este afféle társ. Vagy mint másnak az alvórongyi. Kellett az ágyba a kakaó, na. Most meg nem lehet. Tudja, érti, hogy neki akarunk jót, hogy ne legyenek fájdalmai, meg ne töltse a fél estét a wc-n. Meg is érti. Csak fáj neki kicsit. Én meg sajnálom. Meg is kérdeztem tőle ma bevásárlás közben, vegyünk e olyan tejet, amit biztosan megihat, de csak megrázta a fejét, és elsuttogta, az biztos nem is finom. Fogalmam sincs milyen, bevallom, így nem álltam neki bizonygatni, hogy dehogynem, ugyanolyan, mint a másik.
Elővettem "okos könyvemet" is a témával kapcsolatban.
Allergia- Tej, Tejtermék
A tej az anyával való kapcsolatot és az evilági létünk első pillanatait jelképezi. Teljes értékű táplálék, mely az élet első heteiben minden, a fejlődésünkhöz szükséges tápanyagot képes biztosítani. Mivel ehhez a létfontosságú táplálékhoz az édesanyánkkal való szoros kontaktus révén juthatunk hozzá, azt a szeretetet szimbolizálja, amelyet édesanyánktól kapunk. Így, ha frusztrált a kapcsolatunk a saját anyukánkkal (vagy az anyai szerepet betöltő személlyel), mert úgy érezzük nem felel meg az anyai szerepnek, ez magyarázatot adhat arra, miért lettünk a tejre allergiásak. Zavarhat bennünket a ránk irányuló figyelem mennyisége vagy minősége, a minket érő kritika, amely a kapcsolatunkat kellemetlenné, diszharmonikussá teszi. Ha születésünk óta tejallergiánk van, meg kell vizsgálnunk azokat a félelmeket, amelyeket édesanyánk érezhetett akkor, amikor a szíve alatt hordott bennünket. Ezek a félelmek ránk is átragadhatnak, létrehozva bennünk az allergiát. Anyukánk viselkedése a következő kérdést indíthatja el bennünk: "Hogyan viszonyul ő hozzánk? Az édesanyánknak érzi magát?" Fontos, hogy kettőnk kapcsolatát szeretettel elemezzük, és minél előbb harmóniába kerüljünk önmagunkkal, illetve az anya-gyermek kapcsolattal.

Ettől kicsit kardomba dőltem. Mert vannak benne igazságok. Tény, hogy vele boldogulok a legnehezebben. Tény, hogy érte küzdöttem a legtöbbet. Tény, hogy "evilági létének első pillanatai" nem voltak felhőtlenek. Konkrétan az első pillanatokban küszködött a levegőért, miközben húzták-vonták, és eltörték a kulcscsontját. Nem tudom, jól szeretem e, vagy elég e az, ahogy szeretem, és ahogy próbálom őt formálni, terelgetni. Nyilván hol több, hol kevesebb sikerrel. Azért reménykedem, hogy még a tudatalattijában sem éli meg frusztráltnak a kapcsolatunkat. Azt pedig még inkább remélem, hogy soha, egyetlen pillanatra sem merül fel benne a kérdés, hogy az édesanyjának érzem e magam. Mert ez nem kérdés. Nagyon büszke vagyok rá, hogy engem választott az édesanyjának.

További bejegyzés(ek) várható(k) a témában a gyerekklinikás vizsgálat után.

5 megjegyzés:

  1. Az ha most magadat kezded el okolni, az biztos hogy nem fog javítani a helyzetén. Nem kétlem, hogy lehet igazság abban amit idéztél, és persze keresheted a módját, hogy javíts a kapcsolatotokon, és biztos vagyok benne, hogy meg is fogjátok találni az egymás felé vezető utat.
    Drukkolok, hogy a legkevésbé megterhelő megoldást találjátok meg a szakemberekkel, mind lelkileg, mint anyagilag.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem meg dobd el azt a könyvet, Dius... Ha túlbonyolítod magadban a dolgot, azzal nem segítesz. Már hogyne szeretnéd jól azt a gyereket? Már hogyne lennél jó anyja? Csak azért, mert máshogy viszonyulsz hozzá, mint a többihez?! Hát, mert ő más! Mindegyik más!
    Ölellek,
    Szilvi

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm mindkettőtöknek.
    Igyekszem nem túlbonyolítani, de azért őszintének kell lennem magammal szemben is. Vannak igazságok ebben, az tény. De az is tény, hogy nem segítek azzal egyikünknek sem, ha megteszem magam bűnbaknak.
    Úgy fogom fel, hogy ez is egy megoldásra váró feladat. Megoldjuk, és kész. Mindegy, mi kell hozzá.

    VálaszTörlés
  4. Biztos vagyok benn,hogy megoldod Dius!!És egyetértek Szityával(Szilvivel) dobd el azt a könyvet!!!!!Erik nálad jobb anyát nem kívánhat magának!!!

    VálaszTörlés
  5. Tudom, hogy nem fogod eldobni azt a könyvet. és azt is tudom, hogy még egy kis fejfájás árán (agyalás ugyebár ;) ), meg fogod találni az Erikhez vezető utat. Próbálj kicsit objektívebb maradni, és most ne vedd magadra a világ összes terhét. ;)

    Szeretünk. ♥

    (inkognitós cucka)

    VálaszTörlés