2010. szept. 15.

Roland napja van

A mi naptárunkban legalábbis. A övét is, rendhagyó módon nem akkor tartjuk, amikor hivatalosan "kéne". Már ha egyáltalán van ilyen, hogy hivatalos névnap.
Több okunk is volt erre. Egyrészt, nekem van egy Roland nevű unokabátyám, akit, mikor megkereszteltek akkor azt mondták, szeptember 15-én van a neve védőszentjének a napja, és az övét is mindig akkor ünnepeltük. Másrészt pedig a naptári névnap július 15-én van, ami nagyon közel van Patrik születésnapjához És abban mindig biztos voltam, hogy a gyerekek ünnepei hadd legyen mindig csak és kizárólag a sajátjuk. Ne kelljen osztozkodni még úgy sem, hogy egy hónapon belül van.
Kiskirályfi ebben is kicsit más, mint a többiek. Senki nem várja olyan izgatottan a saját ünnepeit, mint ő. Senki nem készül és reménykedik annyira, mint ő. És senki nem tud úgy örülni sem, mint ő. "Egész életemben csak erre vágytam." -kilált fel olyan hihetetlen hangsúllyal, amitől az ember azt érzi, hogy ennél tökéletesebb ajándékot nem is adhatott volna neki, legyen az akár csak egy színező, vagy bármi más.
Ma ő is, mint Erik augusztusban Mighty Beanz-t kapott. Mert azt kért. És az utolsó pillanatban még élesen beugrott egy kép egy bánatos arcocskáról, és a hang, ami hatalmas bánatról árulkodott még egyszer, tavasszal valamikor. Azért bánkódott, mert neki még soha, senki nem vett virágot.
Nos, én ma vettem neki. Egy teljesen neki való kis cserepes virágot, aminek a nevét ugyan elfelejtettem, de amit kellett, megjegyeztem róla, és el is mondtam neki. "Ez egy olyan virág, ami, ha nem gondozod, bánatos lesz." (elkezd lekonyulni a levele) Eláruljam mit mondott? Vagy már tudjátok?
"Egész életemben csak erre vágytam. Egy pont ilyen virágra."


Mondhatnám ezt én is róla. :) Mert így van. Egész életemben őrá vártam. Ettől lett minden kerek, és tökéletes, hogy Ő úgy döntött, engem választ.

Boldog Névnapot Neked, KisKirályfi. :)

Névnapodon, nem kívánunk egyebet,
csendes lépteidet kísérje szeretet.
Szívedben béke, lelkedben nyugalom,
légy nagyon boldog ezen a szép napon.
Szívünk szeret ezt ne feledd,
a legtöbb mit adhatunk;
A családi szeretet.

6 megjegyzés:

  1. Milyen érzékeny és kedves kiskirályfit nevelgetsz! :)

    Boldog névnapot Neki! :)

    (névtelen cucka akciózott itt)

    VálaszTörlés
  2. Boldog névnapot Neki!

    Érdekes,az én nagyobbik lányom is ilyen egész életében erre vágyós. :) Bár a kicsi is tud örülni bármi kis vacaknak,még egy színes,mintás papírzsepinek is.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon boldog névnapot!
    Ez az egész életemben erre vágytam, ez olyan szívet melengető:)))

    VálaszTörlés
  4. Sok boldog névnapot Rolikám!!!!!Maradj mindig ilyen őszinte és érzelemmel teli kis emberke!!!!!

    VálaszTörlés
  5. Köszönjük a köszöntéseket. :)

    VálaszTörlés
  6. De jó ez így, Dius!
    Isten éltesse a királyfidat!
    Puszi,
    Szilvi

    VálaszTörlés