2010. júl. 22.

No comment

Ezt most olvastam. Mit ne mondjak.. azok után, hogy ismét megtudhattam értelmiségi blog trolloktól, hogy micsoda söpredék is vagyok dohányos mivoltomban, hát lehet, hogy most kimegyek az ajtó elé, és elszívok egy cigit.
Nem a döntés ellen van kifogásom, félreértés ne essék. Eddig sem gyújtottam rá olyan helyeken, ahol nem szabad, vagy épp nem illik. És hiszem, hogy azért a dohányosok is fejlődőképesek, és képesek betartani a szabályokat. De azért hogy főbelövés járna bárkinek, vagy épp kizárni a tb ellátottságból, meg egyéb finomságok, amik ott elhangzottak... Hát micsoda emberek élnek ebben az országban?

7 megjegyzés:

  1. Engem pl. jobban zavarnak egy aluljáróban az odavizelő és kartonpapíron agonizáló büdös hajléktalanok, a hálóingeket áruló kisebbségiek, mint a dohányosok... igazából őket nem is szoktam észrevenni, hacsak nem a pofámba fújja a füstöt...

    VálaszTörlés
  2. Szia Dius! :) Betoppanva, linkre kattintva elolvasva és hol kínomba röhögve, hol kiakadva nézem-olvasom-felnemfogom, hoyg milyen egy társadalom a mienk.... Én nem dohányzom, nem is tettem szinte soha ( 2 slukk volt az eddigi ezirányú tevékenységem a egy nap híján 36 évem alatt) így én nem bánom a szabályozást, de ez a hihetetlen végletek között mozgás hát ez félelmetes.... Próbáltam elképzelni kik írhatnak ahhoz a bloghoz.. a szóhasználatokat, a szlenget figyelembe véve.... és megrémülök... Mind a két fél miatt.. Viszont azért azon elgondolkodoma TB ügyén, hoyg amikor egy veszélyeztette kismama magzatáért küzdünk sok-sok pénzért mi a kórházban ő pedig a családtagjaival egyetemben két kezelés között vígan füstöl.. nos vele valóban kifizettettném a kórházi ellátását.... bár gondolom ebben egyetértünk :) Én nem bánnám ha bevezetnék azt amit már nyugaton, hoyg nyilvános helyen no cigi, de megjegyzem nagyon kedves barátaim vannak akik dohányoznak, viszont tudnak tekintettl lenni rám/ ránk a családomra :)

    VálaszTörlés
  3. Bea, igen, szerintem is sokkal gázosabb az a helyzet. Arra kéne előbb megoldást találni, hogy azok az emberek is emberként méltóan élhessen újra (és az most ebből a szempontból mindegy, önhibájából, vagy önhibáján kívül került ilyen helyzetbe).

    Azt gondolom, hogy lehet betiltani nyilvános helyen a cigizést, nincs ezzel semmi baj, mert tényleg vannak, akik nincsenek tekintettel nemdohányzó társaikra.
    Ugyanakkor azt érzem, hogy jelenleg ebben az országban mindegy milyen kisebbséghez tartozik az ember ( nagycsaládosok, homoszexuálisok, dohányosok, színesbőrűek, romák, stb.) valamilyen formában szálka a többiek szemében. Ami csak azért baj, mert mindenkinek szíve joga a saját életét úgy élni, ahogy neki tetszik, és emiatt nem lehetne senkit ilyen stílusban bírálni.

    És nagyon-nagyon örülök neked, hogy betoppantál. Remélem ezentúl többször is "találkozunk". És hátha látod is, holnapra Boldog Szülinapot Neked. :)

    VálaszTörlés
  4. Dius! Nagyon köszönöm a köszöntést igazán kdev s vagy!!! De ezt mindig is sejtettem :)

    Sajnos a beskatulyázás tipikusan magyar mentalitás.... :( én rengeteget találkozom ezzel a munkám során... kéttségbeejt és maximálisan próálok elhatárolódni.. de.... pont ahogy beskatulyáznak nőket a munkatársaim, ugyan úgy beskatulyáznak velük egy lukba mások engem is... :( most ez így lehet kicsit kínai... :)

    de én is azt vallom mindenki élje úgy az életét ( dohányozva, kutyával-macskával, férfival vagy nővel, sok gyerekkel, vagy nélküle) ahoyg neki jó :) persze azért vagy egy bizonyos norma... de azon belül nekem mindegy... élni és lni hagyni... nem?

    VálaszTörlés
  5. Kata, igen, az élni és élni hagyni a legjobb kifejezés erre, bármekkora közhely is. Ez az, ami itt nemigen megy.
    De majd a következő generáció már hátha másképp fog tudni élni.

    A Te blogod nem lesz már nyitott?

    VálaszTörlés
  6. Dius, nem, nem lesz... de nincs hozzá kulcsod????

    VálaszTörlés
  7. Nem, Kata, nincs. :(
    De ha esetleg kaphatok egyet, annak nagyon örülnék.
    (pinter.dius@freemail.hu)

    VálaszTörlés