2010. jún. 16.

World Cup South Africa 2010

A világ legrangosabb focieseménye zajlik épp, aminek a végén kiderül majd, melyik csapat lesz a következő négy évben az a csapat, amelyiket megilleti majd a világ legjobb válogatottja cím.
Nem bocsátkozom jóslatokba, mert majd meglátjuk. Drukkolni drukkolok, természetesen. És ebből következik, hogy igen, nézem is, amikor csak tehetem. A női nemnek ahhoz a csoportjához tartozom, akik szeretik a focit, még a magyar focit is, a világbajnokságot (pont úgy, mint az EB-t, vagy épp a BL-t) pedig ki nem hagynám. Sokan néznek rám érdekesen, mikor kiderül. Sokan hiszik azt, hogy csak azért nézem, mert ennyi pasi vesz körül, és ha már úgyis nézik ők, hát én mi mást tehetnék, mint nézem velük? Azt hisz mindenki, amit akar, természetesen, de a foci-szeretetem jóval előbbre nyúlik vissza, mint hogy bármelyik most az életemben lévő pasi itt lett volna.
Hogy is néz ki nálunk egy-egy ilyen focimeccs? Semmi extra, ülünk, nézzük, beszélgetünk közben, igen, képesek vagyunk összevitázni is, ha nem értünk egyet, és drukkolunk. Hajlamos vagyok rá, hogy elragadjon a drukkolás heve, az előző VB-döntőn sikeresen felébresztettem a legkisebbet, annyira drukkoltam. :D
Most még nincsenek ilyen izgalmak, nagyon az elején tartunk. Kisebb csalódás is eddig, mert a többség nehezen találja a helyét. Foghatjuk az vuvuzelára, aminek roppant idegesítő hangja van, még tévén keresztül is, nemhogy élőben. Sok játékos panaszkodott már rá, hogy nemhogy a pályán nem hallják egymás hangját sem, a bíró sípját sem, de még aludni sem tudnak tőle, mert fújják éjjel-nappal. Dél-Afrikát nemigen hatja meg a világ könyörgése, hogy hallgattassák már el ezeket a "hangszereket", nem teszik meg. Arra kérte a világot a rendező, hogy fogadja el az ő kultúrájukat, mert náluk a vuvuzela pont olyan kelléke a focimeccseknek, mint brazíliában a szamba és a dobok, Európában pedig a hajókürtök. Úgyhogy nincs mit tenni, tűrjük, bár a tévécsatornák mindent megtesznek azért, hogy megpróbálják legalább az elviselhető szintig megszűrni a hangot (nincs könnyű dolguk).
Foghatjuk arra is, hogy Dél-Afrikában éppen tél van. Tegnap este a brazil válogatott játszott, 2 fok körüli hőmérséklet volt. Délután a portugáloknak még volt 12 fok, ám szakadt az eső végig. Szóval, simán lehetnek akklimatizálódós nehézségeik is, amit meg tudok érteni.
És foghatjuk a Jabulani-ra is, ami ennek a vb-nek a hivatalos labdája, és természetesen jó sokan panaszkodnak rá, mert eléggé kiszámíthatalan, afféle kapusok rémálma. De alighanem egy-két játékosnak is rémálma lesz, mikor ahelyett, hogy befelé pattanna, majd kifelé fog. :D
Láttam már egy-két jó meccset. Szívem csücskei, németek például kifejezetten jók. És nagyon-nagyon drukkolok nekik, hogy az idén ők vehessék át a világ legjobbjainak járó trófeát.
Zakumi pedig, aki egy kedves, ám roppant érdekes figura, még jópárszor fog beköszönni a meccsek előtt.

3 megjegyzés:

  1. Szia, én is nézem a VB-t, amikor csak tehetem. Nálunk a Zuram nem igazán érdeklődik utána, de néha leül mellém :)
    Szép napokat, nem is zavargok tovább!

    VálaszTörlés
  2. Hehe, tényleg jó a másik oldal véleményét is olvasni. :)

    Egy dologban viszont maradéktalanul egyetértünk: a vuvuzela egy roppant idegesítő "hangszer"! :))))))))

    (cucka voltam, gmail pajti nem akar beereszteni)

    VálaszTörlés
  3. Kicsit meg volt tegnap is zavarodva a blogger, (vagy a google?) nekem is csinált mindenféle hülyeséget. :D

    VálaszTörlés