2010. jún. 26.

Tesók

Eltémázgattunk itt a héten mindenféléről. Mindig meglepnek a gyerekeim azzal, hogy annak ellenére, hogy sok mindenről kell lemondaniuk azért, mert ennyien vannak, még mindig szeretnének testvért. Arról megoszlik azért a vélemény, hogy egyet, vagy kettőt, de az, hogy még "kell" nekik egy kistesó, az mindenkinél egyértelmű.
Roland, azok után, hogy a héten krokodilkönnyekkel kikérte magának, hogy miért ő született utoljára, és miért nem intéztem úgy, hogy mindhárman egyszerre lakjanak a pocakomban, és egyszerre szülessenek meg, nemes egyszerűséggel közölte, hogy neki is kell még egy kistesó, hogy neki is legyen kivel játszani.
Patrik ugyanezen téma kapcsán bölcsen kifejtette, hogy úgy lenne igazságos, ha még lenne egy kislány is a családban, mert akkor nem lennék egyedüli lány közöttük.
Erik pedig már mióta beszélni tud, azóta mondogatja, hogy neki még kell négy kisöccs. :D
Amikor felvetem, vagy felvetjük, hogy de már nem férünk el, rögtön találnak megoldást. Roli felajánlja az ágyát, mert ő már nagyfiú, és aludhat akár az Erikkel is. :D
Amikor arról van szó, hogy de ha még többen lennénk, akkor még sokkal kevesebbszer tudnánk elmenni bárhova is, kevesebb fagyizás lenne, az sem baj.
És az sem lenne Patrik szerint ciki, ha most babakocsit tologatnék újra. Mert "nem vagy még öreg, anya".
A babasírás sem visszatartó erő, mert szerintük Roli sem sírt sokat (mondjuk tényleg nem). És igaz, soha nem ébredtek fel egymásra.
Az, hogy nem férnék el az autóban sem hatan, szintén nem probléma, valaki jönne vonattal. :D
Hihetetlen kreatívak, mindenre tudnak megoldást.
Ennek ellenére, ugyan tényleg nagyon jólesik, mikor ezeket hallom tőle, és igen, én is még mindig nagyon vágyom egy kislányra, vagy mostanra már akár egy babára is újfent, mégis racionálisnak kell maradnunk.
Szinte biztos, hogy öten maradunk.
Azért nem hagytam ki azt a megjegyzést sem, hogy majd amikor ők megnősülnek, akkor lesznek lányaim is, és majd az ő gyerekeik között hátha lányok is lesznek. Vajon miért van az, hogy csak Roli nem pirult ebbe bele? ;-)

5 megjegyzés:

  1. "valaki jönne vonattal" gondolom, majd a legkisebbre voksolnának, hogy ő menjen vonattal :)
    Amúgy egy lányt biztos nagyon tudnának dédelgetni, óvni, NAGYTESTVÉRKÉNT!!!
    :)

    VálaszTörlés
  2. Ó, nem, vonatozni mindenki szeret, úgyhogy még simán előfordulhatna az is (egy ideig még), hogy azon vesznének össze, ki vonatozzon. :D

    VálaszTörlés
  3. Annyira sajnálom, hogy a mai világban ennyire racionálisan kell gondolkodni. :((( tudom, hogy Nálatok nagyon jó helye lenne még jópár kistesónak. :)
    Hasonló megfontolásból lesz -valószínűleg- nálunk is már csak egy kistesó. :S

    VálaszTörlés
  4. Ez azért annyira jó, hogy így állnak hozzá. Nekem ebből az jön le, hogy egymást is nagyon szeretik, és értékelik, és nem azt látják a testvérségben, hogy mennyi lemondással jár. Egy kislány tényleg jó lenne még ebbe a nagy fiúcsapatba!!! hátha még változnak úgy a dolgok, hogy még végül másképp döntötök:))) lottóötös, zsíros állás:)))

    VálaszTörlés