2010. jún. 24.

Börtön

De csak úgy jelképesen. Fura dolgot élek át, és kísértetiesen emlékeztet egy másik élethelyzetre, de nem tudok visszaemlékezni, hogy mikor is volt ez már. Deja vu a javából.
Két napja tart. Olyan állapotban leledzem, amit nem is biztos, hogy jól le tudok írni. Sosem drogoztam, de amiket olvastam róla, lehet valami hasonló az is. A testem körülbelül úgy működik, és funkcionál, mint egy hetven évesé. Valahogy semmi sem megy könnyedén. Sem felemelni, sem letenni, sem meglátni. Az agyam meg úgy pörög, mint egy ötévesé. Folyton csak jár, és gondol valamit, és csapongok ide-oda, rendesen kiakasztva ezzel még saját magamat is. Az éjjel nem tudtam aludni sem, mert képtelen voltam kikapcsolni. Olyan voltam, mint Micimackó, mert egyfolytában csak "gondol, gondol, gondol...." Még a bambaságom is stimmel, simán elmennék én is csacsi öreg medvének, vagy medvelánynak.
Ahhoz képest, hogy az éjjel, vagy már inkább reggel volt az, aludtam négy és fél órát, és ahhoz képest, hogy mostam, teregettem, pakoltam, bevásároltam, stb., és ahhoz képest, hogy nem ittam csak a negyede kávét a szokásosnak, most még mindig tart az intenzív pörgés. Búgócsigának már jó lennék.
Fura érzés, az biztos. És zavar is, az is biztos. Még a pörgés csak hagyján, de az, hogy amúgy meg olyan fáradtnak érzem magam, mint aki túl van az iron man-en, az nem jó. Minden izmom külön van görcsben, a combom konkrétan már fáj, és akármit csinálok, nem múlik el.
Nem tudok mást tenni, mint kivárok. Próbálkozom a kikapcsolással, de még nem megy. Reménykedem, hogy sikerül a fáradtságnak átvenni az uralmat az agyam fölött is, bár ez elég hiú ábránd, lévén onnan irányítódik minden, ahol most épp komoly zűrzavar van.
Legalább tizenhárom postot tudnék kapásból idekreálni, csak úgy, agyból, ha bírná a kezem leírni. Ez a része jó is.
Az viszont félelmetes kicsit, hogy nem tudom előre, hol, hogyan és mikor lesz vége. Azért remélem nem fog nagyot szólni. De már jó lenne túl lenni rajta, lesz, ami lesz.

3 megjegyzés:

  1. juj, ez tényleg nem jó érzés :( 2 hete voltam így egyik nap, hajnali fél négyig voltam fent, majd fél 7kor keltem, hogy induljon a nap. Néha előjön ilyen.bár nekem van néha pajzsmirigyes játéktér :)
    Remélem, neked is csak valami holdállás, csillagok meg akármi miatt van és semmi egyéb oka nincs!
    Pihenj, aludj!!!

    VálaszTörlés
  2. Én is az időjárásra tippelek,azért valljuk be ritka szar nyarunk van....egyik nap majdnem fűtűnk június végén, a másik nap meg UVA,UVB sugarak ellen kell védekezni...ez megviseli az ember szervezetét....én a sok kávéra is fogom a nem alvásomat,de látom nálad ez nem lehet az állapotod forrása.
    JÓ pihit!!!!vAGy pedig van okod rá és olyanon gondolkodsz,ami túl fontos....

    VálaszTörlés
  3. Ilgya, is-is.
    Mondjuk úgy, minden összejött egyszerre. Az időjárás, a telihold, meg még gondolkodnivaló is.
    De már alakulok, hála a nervensplege-nek.

    VálaszTörlés