2010. jan. 3.

Fogadalom?

Még mindig nagyon fura, hogy nagy észrevétlenül megint elkezdődött egy új év. Najó, hát annyira nem volt észrevétlen, mert itt is durrogtak a legális rakéták, és a kevésbé legális petárdák, eszméletlen mennyiségű és minőségű tűzijátékot láthattunk. Kicsit demagóg módon azért eszembe jutott, hogy vajon közülük hányan szoktak örökké sírni-ríni, hogy minden milyen sokba kerül, meg ilyenek... még jobban demagóg módon azt gondolom, mindenki kivétel nélkül. Mindegy, ez is elmúlt. Mi jól megvoltunk pirotechnikai eszközök nélkül, macskák elbújtak, kutyánk meg szerencsére nincs, hogy világgá ment volna. :)
Na, és akkor azt ígértem, hogy elgondolkodom az idei évre tett fogadalmak kapcsán, és ha jutottam valami eredményre, akkor azt meg is osztom. Nagyon komolyan nem szeretek fogadkozni, mert nem biztos, hogy képes vagyok betartani, akkor meg, ha nem sikerül, akkor vagy komoly bűntudatom van, vagy komolyan haragszom magamra miatta. Vagy a kettő együtt. Tehát az idén sem fogadom meg, hogy lefogyok öt kilót (ez nem komoly), ahogy azt sem fogadom meg, hogy le fogok szokni a dohányzásról. Törekedni fogok rá mindenképpen, mert épp ideje lenne, és mert van mindenféle indok is, ami amellett szól, hogy nélküle kéne ezentúl élni. Szeretném az idén elolvasni a Bibliát, mert még nem olvastam, és néha a gyerekeimtől újat hallok ezügyben, ami kicsit ciki. Nyilván nem leszek tőle több, mint ahogy kevesebb sem vagyok azért, mert nem olvastam, pusztán növelem a műveltségemet vele. :) Munkaügyben főleg nem fogadkozok, mert a legkevésbé rajtam múlik. (ahogy most áll a helyzet így a téli szünet utolsó napján, akár holnap indulnék valami olyan helyre, ahonnan haza sem kell jönni :D) A gyerekek kapcsán megint csak nem fogadkoznék, megmaradok azon az ösztön-szinten, ahol eddig is voltam, mert működik. Néha ugyanúgy ki fogok akadni rájuk, mint eddig is, néha kikérem majd magamnak, hogy "ezek a kis szörnyek nem is az én gyerekeim", de persze amúgy meg pont ugyanúgy fogom szeretni őket, mint eddig. A párommal kapcsolatban szintén nincs mit fogadkoznom, bár lehet, hogy ő ezt másképp látja mondjuk a főztöm tekintetében. :D De akkor sem fogadom meg, hogy az idén jobbakat fogok főzni, mint tavaly...
Amit viszont mindenképpen az idén is megfogadok, és betartok,  az az, hogy az idén sem leszek kevésbé optimista, a idén is pont ugyanúgy ráérek majd a barátaimnak akármikor, mint eddig. Az idén is minimum annyit fogok nevetni, mint tavaly, de ha rajtam múlik, mindig csak nevetni fogok. És minimum annyit írni is fogok, mint tavaly, csak, mert az jó. :)
Az meg, hogy hogy alakul mindez, majd kiderül az év végi összefoglalóból, mert lesz itt azért még sok minden ebben az évben.

3 megjegyzés:

  1. férjem e-cigit kapott a jézuskától. Nincs káros mellékhatás,a hátha az átmeneti időben segítene!!! És csak JÓKAT

    VálaszTörlés
  2. a petárdákkal és a hasonló pirotecnikai csodákkal hasonlók az érzéseim,de asszem úgy az egész bejegyzést akár én is írhattam volnA,na jó nem cigizek,de az én által javasolt e cigiből lehet,hogy néha elszívnék pár szálat..... kívánom,hogy teljesüljön az összes "fogadalmad"2010-ben!!!

    VálaszTörlés
  3. E-cigis tippet köszönöm, elteszem talonba, bár először arra kellene rávennem magam, hogy akarjam is a dolgot. Onnantól már nem lesz nagy gond (remélem)
    Ilgya, köszi. :)

    VálaszTörlés